КОФИ и заплащане #2

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
pumpy

Re: КОФИ и заплащане

Мнение от pumpy »

И аз не съм бил на социал, но сумата за двама възрастни не се удвоява автоматично, сумата за две деца също не се удвоява автоматично (аз имам 2 деца). Тоест не се получават "поне 2000" и е хубаво това да се знае. Благодаря за доуточненията ти :)

На едно дете, при примерен доход от 15000 на семейство, кебекарите "дават" 2176 годишно. На две деца за същия доход - 3264. На три деца - 4352 и т.н.
zigi

Мнение от zigi »

Прав си pumpy. Проверих. Не се удвояват автоматично. Грубо май идва социала и детските за семейство с две деца около 1700, не повече. Съжалявам, ако съм дал напразни надежди за охолен живот на някой :rofl: Не ми се пишат отново конкретни цифри. Така че...в контекста на информацията за кредитните карти....внимавайте колко харчите. Както казах, всеки сам си преценява семейния бюджет и избира стила си на живот. Все още смятам, обаче, че това е много добра възможност да трупаш кредитна история почти от пристигането си. От вас зависи дали ще е добра или не ;)
pumpy

Мнение от pumpy »

klisurov написа: В България като плащах данъци (аз, не работодателя ми, той си плащаше отделно) над 650 лв./месечно, те да не би да отиваха за по-висока пенсия или за по-виско заплати на учителите?
Това е нон сенс. Ако човек плаща 650 лева данъци, в българия това значи 6500 месечна заплата. Сега ми кажи как при такава заплата не можеш да намериш време/пари да научиш езика там в България и да не си губи ш времето да го правиш тук.
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

pumpy написа:Това е нон сенс. Ако човек плаща 650 лева данъци, в българия това значи 6500 месечна заплата...
При брутна заплата около 2'700 лв, чисто получаваш около 2'000 лв. (годината е преди 2007 и тогава ). Което е далеч от 6'500 лв (за мое съжаление). Оставих 50 лв за тези "около".

pumpy написа:Сега ми кажи как при такава заплата не можеш да намериш време/пари да научиш езика там в България и да не си губиш времето да го правиш тук.
Ами за езика, с който кандидатствах, явно съм намерил време и пари, след като съм минал ILTS.
Колкото до френски (с който си "губя времето" сега, тогава не съм считал за необходимо да го уча (примерно учех немски), което в момента, намирайки се в Кебек, считам за свой пропуск.

PS Що ли си мисля, че модовете ще ме "разчистят" от тук ...
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Какви са тия данъчни ставки дето ги вадиш, pumpy? При 6 500 лв. месечен доход данъкът е около 1 500 лв.
А тези 650 лв. съответстват на 2 950 лв. месечен доход.

А социала колкото и да го плюят и го оприличават някои на зараза, която ти се лепва доживотно и те тегли към дъното, е нещо много полезно и добро при определени условия. И както се вижда, доста хора го ползват при нужда, без това да има трагични последици за живота и бъдещето им. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
IFF

Мнение от IFF »

Абе Линко,какви ги приказваш сега?Ще ти скочи Аблуд да ти обяснява,че трябва да бачкаш една година за 9$/час през агенцията на жена му,та да имаш местни препоръки :rofl:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

klisurov, не се мъчи да убеждаваш този и онзи в правилността на взетите решения на един или друг етап от живота си. Това е абсолютно безсмислено и самият pumpy най-добре го знае. Винаги може да се изкарат нещата така, че всяко наше решение да изглежда нецелесъобрано, ненавременно, необосновано и т.н. и да се посочат няколко други възможни варианта за даденият момент.

Акъл отстрани най-лесно се дава и на чужд гръб и 100 тояги винаги са малко. Всеи знае себе си и кое е наклонило везната в едната или другата посока. Останалото са празни приказки за убиване на времето. ;)
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

IFF написа:Абе Линко,какви ги приказваш сега?Ще ти скочи Аблуд да ти обяснява,че трябва да бачкаш една година за 9$/час през агенцията на жена му,та да имаш местни препоръки :rofl:
Всеки си гони интереса, IFF. За ablood и жена му социала е нещо като конкуренция и е естествено да го ненавиждат. :)
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Linko написа:klisurov, не се мъчи да убеждаваш този и онзи в правилността на взетите решения на един или друг етап от живота си.
Благодаря за съвета!
Достатъчно дълго съм в Канада, за да съм се отказал да убеждавам когото и да е било в каквото и да е било.
Още повече, че според нечии аршини, нищо не съм постигнал.
Просто се опитвам да посоча грешките, които аз съм допускал и как се опитвам да ги коригирам.

Успех!
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

IFF

Мнение от IFF »

Linko написа:
IFF написа:Абе Линко,какви ги приказваш сега?Ще ти скочи Аблуд да ти обяснява,че трябва да бачкаш една година за 9$/час през агенцията на жена му,та да имаш местни препоръки :rofl:
Всеки си гони интереса, IFF. За ablood и жена му социала е нещо като конкуренция и е естествено да го ненавиждат. :)
Абе и той краде,и то доста,и една трета от фактурите си не пише :n:
Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

Хайде пак се почна... дори този път а-групата явно се въздържа да пише.

Здрави прави тарикати на социал = крадци. Точка.
IFF

Мнение от IFF »

Преуспял написа:Хайде пак се почна... дори този път а-групата явно се въздържа да пише.

Здрави прави тарикати на социал = крадци. Точка.
Тука не позна,злоупотреба е,не е подсъдно.
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Преуспял написа:Здрави прави тарикати на социал = крадци. Точка.
Би ли ми обяснил защо ме наричаш крадец? Единственото, което би ме отделило от определението ти е "тарикати". От кого и какво крада?
В крайна сметка имам Tax Return за 2007, 2008 и 2009 (правени от хора, не пишещи в този форум), при това на социал съм от август 2009.

Koko

pumpy

Мнение от pumpy »

Linko написа:Какви са тия данъчни ставки дето ги вадиш, pumpy? При 6 500 лв. месечен доход данъкът е около 1 500 лв.
А тези 650 лв. съответстват на 2 950 лв. месечен доход.

А социала колкото и да го плюят и го оприличават някои на зараза, която ти се лепва доживотно и те тегли към дъното, е нещо много полезно и добро при определени условия. И както се вижда, доста хора го ползват при нужда, без това да има трагични последици за живота и бъдещето им. :)
Доколкото ми е известно в България данъчната ставка върху доходите е само една и тя е 10%, тоест 650 лева са данъците от 6500 лева заплата.
Нищо не плюя, но ето това подчертаното в твоя постинг е супер важно, а не се вижда често изписано ;)
klisurov, не се мъчи да убеждаваш този и онзи в правилността на взетите решения на един или друг етап от живота си. Това е абсолютно безсмислено и самият pumpy най-добре го знае. Винаги може да се изкарат нещата така, че всяко наше решение да изглежда нецелесъобрано, ненавременно, необосновано и т.н. и да се посочат няколко други възможни варианта за даденият момент.
Линко, не критикувам и не искам да ме убеждават. Аз вярвам, че всеки сам си има глава на раменете и си взима сам решенията и най-малкото някой тук, анонимно може да му дава акъл. Аз се опитвам да покажа нещата и от друг ъгъл, за да могат хората които четат да си направят добре сметката. Защото едно е "поне 2000 на месец от социал" и после всъщност не е толкова и съвсем друго е "х+у = 1976 долара месечно от социал". Знам, че сумата е една и съща и не е въпроса в 24 долара, а в пълнотата на информацията. Ако съм бил разбран "за заяждане" се извинявам, не съм го целил този път ;). Ако някой му харесва цял живот да е на социал, това е негов избор. Ако иска да е там за 2-3 години да учи език, това е негов избор, ако иска да не припарва до него - това е негов избор.
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

pumpy написа:Доколкото ми е известно в България данъчната ставка върху доходите е само една и тя е 10%
... да, ама не винаги е била такава ставката. Потърси за годините преди 2007 и тогава смятай пак.
pumpy написа:... Ако някой му харесва цял живот да е на социал, това е негов избор. Ако иска да е там за 2-3 години да учи език, това е негов избор, ако иска да не припарва до него - това е негов избор.
Тук си много прав.
Аз също не подкрепям идеята да си цял живот на социал.
Особено, ако си заработваш на черно - не мисля, че е коректно.
Но, в крайна сметка "Въпрос на вкус, казало кучето и се близнало под опашката".
pumpy написа: ... анонимно ...
Много си прав за анонимните, pumpy.
Поздрави,
Клисуров

Koko

Публикувай отговор