Доволни ли сте от живото в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
miteto
Модератор

Re: Доволни ли сте от живото в Канада

Мнение от miteto »

cocose написа:А откъде се е пръкнала тази идея че що сим програмист, трябва да си некое много захлупено парче, не зная, аз само колко истории мога да разкажа от Варна, морето, и хилядите мацки от провинцията, дошли да се изучат на занаят във Варна... :devil:
Брех, да не би Варна да е станала столица докато съм бил в Канада?
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

miteto написа:
cocose написа:А откъде се е пръкнала тази идея че що сим програмист, трябва да си некое много захлупено парче, не зная, аз само колко истории мога да разкажа от Варна, морето, и хилядите мацки от провинцията, дошли да се изучат на занаят във Варна... :devil:
Брех, да не би Варна да е станала столица докато съм бил в Канада?
Морската столица :)
То още преди 20г беше, ама сега само колко народ от провинцията се е наместил там....... просто иди некоя вечер долу на плажа на дискотеките да видиш кво става ;)
http://www.moreto.net/novini.php?n=71833
По неофициални данни населението на Варна е над 550 000 хиляди души, съобщи кметът на града Кирил Йорданов по време на редовния си брифинг, предаде репортер на радио „Фокус” – Варна. Градоначалникът допълни, че по официални данни към 14.12.2009 година, населението на морската столица е наброявало 360 985 души.
Последно промяна от cocose на Пет Авг 13, 2010 9:51 am, променено общо 1 път.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Варна е яко, спор няма. Ма вече съм дърт, първата цифра в годинките е "3" така че Карибите повече ме влекат - палмички, сервитьори ти носят пиене на шезлонга и т.н.
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Анджък де, то и на мене това ми е мечтата като одъртея, къщурка на брега на карибите, коктейлчето и загорели мацки се плацикат в морето, както го е казал великят Хемингуей :rock:
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Ха! Кокос, ти от Варна ли си бре?
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

abozhilov написа:@ablood защо говориш глупости?!? Защо не се поинтересуваш малко от история? Вземи прочети в какво състояние се е намирала Япония преди да бъдат пуснати тези бомби. Много историци са точно на мнението че Япония е била капитулирала по това време. Просто не е била в състояние да води каквато и да било война независимо от указанията на императора. Всъщност замислял ли си се, до какво са довели тези три глупави бомби?!?
Склонен съм да допусна възможност и да е вярно, макар, че има доста пишман-историци, които приемат всяка статийка за доказателствен документ, само за да защитят лична позиция, или да вдигнат интересен шум.

Никога няма да забравя видната ни професионална историчка-съфорумничка, която заяви, че имало няколко археологически долазателства, че майката на Кирил и Методи е била чиста българка. :D Разбира се въпреки десетките ми напомняния не даде никакъв линк, а само злобни обиди.

Преди пак безрасъдно да ме обвиниш, че пиша глупости се замисли - дори и наистина втората световна война да е била близо до края си, щеше ли да свърши с по-малко жертви и щети без бомбите? И каква е вероятността всички ядрени държави и техните близки съюзници да бъдат ненападнати толкова десетилетия?

Не знам за в бъдеще, но твърдо вярвам, че нюкването на Хирошима и нагасаки досега е спасило хиляди пъти повече животи, отколкото е отнело.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Защо се учудваш че съм от Варна? Че то там отдавна има палми, все някой кокос може и да се е пръкнал от немай и къде ;)
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

ablood написа:
abozhilov написа:@ablood защо говориш глупости?!? Защо не се поинтересуваш малко от история? Вземи прочети в какво състояние се е намирала Япония преди да бъдат пуснати тези бомби. Много историци са точно на мнението че Япония е била капитулирала по това време. Просто не е била в състояние да води каквато и да било война независимо от указанията на императора. Всъщност замислял ли си се, до какво са довели тези три глупави бомби?!?
Склонен съм да допусна възможност и да е вярно, макар, че има доста пишман-историци, които приемат всяка статийка за доказателствен документ, само за да защитят лична позиция, или да вдигнат интересен шум.

Никога няма да забравя видната ни професионална историчка-съфорумничка, която заяви, че имало няколко археологически долазателства, че майката на Кирил и Методи е била чиста българка. :D Разбира се въпреки десетките ми напомняния не даде никакъв линк, а само злобни обиди.

Преди пак безрасъдно да ме обвиниш, че пиша глупости се замисли - дори и наистина втората световна война да е била близо до края си, щеше ли да свърши с по-малко жертви и щети без бомбите? И каква е вероятността всички ядрени държави и техните близки съюзници да бъдат ненападнати толкова десетилетия?

Не знам за в бъдеще, но твърдо вярвам, че нюкването на Хирошима и нагасаки досега е спасило хиляди пъти повече животи, отколкото е отнело.
Блъд, много ти е кърваво мнението ве, мой човек. Давай го по спокойно, че ако продължаваш така ще нарушиш и останалите божи заповеди, там краденето, изневярата, и всичкото останало, че може и нов грях да измислиш дори :)
Нека ти дам една задачка все пак, ако си на война, и пред тебе скочи врага и тръгне да трепе, ще бъдеш ли невинен ако ти го утрепеш пръв? Повтарям, не да имаш оправдание, а да бъдеш невинен.
Omega3

Мнение от Omega3 »

Най накрая и моето мнение да сьвпадне с това на Аблуд.

Всеки ден на война е струвал десетки животи на американските войници, както и на невинни цивилни граждани, да не говорим за паричните ресурси. И още, японците са били известни сьс неизмеримата си жестокост кьм всеки поробен от тях народ или взет пленник.

Тези бомби са породили невероятен ужас сред японското население, но никой не може да оспорва, че надали в близките стотици години Япония ще си играе на война.

Пьк и американците в крайна сметка са прагматични хора. С тези бомби са си спестили много още избити войници, + да са си направили експеримент, в сьщото време давайки пример, че не може да колиш безпощадно всичко каквото ти попадне, без в крайна сметка да си платиш за това.

Сигурен сьм, че на немците им се е разминала бомбата само защото са в Европа и американците е трябвало да се сьобразяват с Сталин и Чьрчил.
Omega3

Мнение от Omega3 »

Добре де Кокосе, да речем че си виновен защото си изтрепьл врагьт. Би ли уточнил точно в какво коства вината ти? Да се изкаже някой военен ако може.

Кокосе, военните действия в днешно време са регламентирани от международни закони, в които е описано в какви обстоятелства врагьт може да го трепеш без да те обвинят в нищо и в какви обстоятелства може да те намерят за виновен за военно престьпление.

Не си мьчи мозька и а ако те интересува се разтьрси и прочети.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Кокос, дефинирай "виновен"!
Ако сме изпратени да се убиваме един-друг, това ще правим. Знаеш какво става с дезертьорите, нали?
Тъп пример даваш.
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Дотук чух оправдания само и извинения :)
Що се отнася до двете атомни бомби, целта е била не да се ужаси противника, а чисто и просто да се тестват, в полеви условия. Само като коментар, с фугасни бомби, ефекта е много по силен и ужасяващ, както и е много по евтин. И интересно, какво са виновни децата им, и децата на децата им, и децата на децата на децата им че да бъдат наказани по този ужасяващ начин!!!!!! Виновен до доказване на противното? Геноцид? Престъпление срещу човечеството???
А това че военните действия в днешно време са регламинтирани от международни закони е толкова смешно че........аве направо ще те питам, кажи ми поне една войничка и/или локален конфликт в който тези международни закони бяха спазение???? То не бяха цивилни жертви, то не бяха изтрепване на журналисти, то не бяха обезлюдяване на села, напалм, и кво ли още не..........закони??? Гуатемала?
А, между другото ви препоръчвам едно много убаво филмче: Unthinkable. Вече знам кой грях би извършил кървавият...
Омега, ако не знаеш в какво е вината ти ако убиеш, при това умишлено, друго човешко същество.....е тогава те съветвам да си провериш ДНК-то, щото си всичко друго но не и човек.
Уфф, щях да забравя, двете бомбички може и са накарали Япония да обяви капитулация, но не спрели войната с жестоките японци по многото пръснати насам натам острови. Вземи прочети малко книжки, даже и филми има направени......
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Cocose, ще биеш дори Хъл по брой щуротии, вкарани в единствен пост. Това твоето не е дискусия а детинско заяждане. Бъди по-обективен, моля!
Какво общо си имат островните банди с световната война? Каква част от жертвите? 0.00001? по-малко?

Как можеш да кажеш, че е неприсъщо на човека да убие умишлено себеподобен?

На какво се базира изявлението ти, че 2-те бомби, спряли WW2, всъщност са били по-скоро тест? Тест за какво? За някаква друга, успоредна, по-голяма война?
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Ба си? Тръгнахме от "живота в Канада" минахме през езикова грамотност, компютърна не/грамотност, щерките на дипломатите (който между другото присъстват в почти всяка тема), и в момента сме на атомни бомби и световни войни.. Очаквам с нетърпение клаймакса :)
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Omega3

Мнение от Omega3 »

cocose написа:Дотук чух оправдания само и извинения :)
Що се отнася до двете атомни бомби, целта е била не да се ужаси противника, а чисто и просто да се тестват, в полеви условия. Само като коментар, с фугасни бомби, ефекта е много по силен и ужасяващ, както и е много по евтин. И интересно, какво са виновни децата им, и децата на децата им, и децата на децата на децата им че да бъдат наказани по този ужасяващ начин!!!!!! Виновен до доказване на противното? Геноцид? Престъпление срещу човечеството???
А това че военните действия в днешно време са регламинтирани от международни закони е толкова смешно че........аве направо ще те питам, кажи ми поне една войничка и/или локален конфликт в който тези международни закони бяха спазение???? То не бяха цивилни жертви, то не бяха изтрепване на журналисти, то не бяха обезлюдяване на села, напалм, и кво ли още не..........закони??? Гуатемала?
А, между другото ви препоръчвам едно много убаво филмче: Unthinkable. Вече знам кой грях би извършил кървавият...
Омега, ако не знаеш в какво е вината ти ако убиеш, при това умишлено, друго човешко същество.....е тогава те съветвам да си провериш ДНК-то, щото си всичко друго но не и човек.
Уфф, щях да забравя, двете бомбички може и са накарали Япония да обяви капитулация, но не спрели войната с жестоките японци по многото пръснати насам натам острови. Вземи прочети малко книжки, даже и филми има направени......

Кокосе, дилемата е била много проста. Ясно е било че ще измират много невинни хора. Вьпросьт е било от коя страна ще са повечето. Американците са решили проблема, спасявайки с това животьт на много от гражданите си. Трудно ми е да си представя, някой който ще продьлжава да дава зверски жертви от своя страна грижейки се за невинните жертви от страна на врагьт му.

Темерутщина е идеалната дума която характеризира поведението на японците след двете бомби. Трябва да са били бая темерути за да продьлжават да колят и бесят след две бомби, капиулацията на Германия и крещенето на цял свят против зверствата извьршени от тях.

Не виждам какво общо има моето ДНК с крьстосването на мнения. Твоето би трябвало да сьдьржа доста балканщина, която се изразява в лични нападки срещу инидивида сьбеседник, а не срещу неговите разбирания.

Идеите ти са много обьркани и най вече това с приравняването на всяко отнемане на човешки живот с предумишленото убииство.

Е виж с международните конфликти имаш доста право. Дарфур, Руанда и Сребреница са скорошни примери на геноцидите станали пред очите на ОН. В Руанда сините сините каски са избягали като са видяли каква кланица е било с изключение на един канадски генерал, Ромео Далер, който не се е подчинил на заповедите за оттегляне и е спасил животьт на доста жени и деца. Скоро гледах интервю с него и каза, че от тогава спи само с големи дози приспивателни и взимал много противодепресираши хапчета всекидневно.
А пьк в Сребреница сините каски са предали цивилното население на сьрбите, които след това са го избили.
Публикувай отговор