chevvybg написа:Eто това е отговор - кратък, точен и полезен:)) Благодаря много:)
За съжаление, не можеш да си извадиш такъв документ от НОИ, защото там много любезно ще ти обяснят, че тази информация за военнослужещи и служители в полиция и по другите служби е поверителна. Могат първоначално да решат да ти я дадат лично,но в крайна сметка попадаш в параграф 22-не могат да ти я датът, защото е поверителна, но пък и трябва да ти я дадат, защото е лично за теб. В крайна сметка те препращат към твоята финансова служба, от която трябва да искаш бележка, а нали знаеш какво ще се случи, ако цялото поделение разбере, че имаш намерение да напускаш, заради нещо което дори не е сигурно на този етап. Опитай в НОИ и пак ще говорим. Толкова ядове съм брал с тях, че не ми се говори. Накрая си направих една служебна бележка, в която посочих, данните, които се искат (има примери във форума дори във ВИКИ) и обясних на началника, че ми трябва за съпругата ми, която ще тегли заем. Бележката обяснява, че си служител еди си къде, работно време в часове, длъжност, лични данни и от долу се разписва командира ти (виж образците във форума). Надявам се да стане така. Но се приготви след това за нови обяснения до Виена, които и на мен ми искаха. Наложи се да си преснема служебната картата, да я преведа, да приложа и други курсове, които съм карал по време на военната служба, и да напиша дълго писмо подкрепено с различни документи, в което обясних, защо не мога да предоставя трудова книжка или справка от НОИ. В крайна сметка вече чакам визи и дано е по скоро
Успех