В голяма чуденка съм относно евентуална емиграция в Канада!
И аз и съпругът ми сме с с магистърска степен-аз-счетоводство,той-индустриален менджлънт.Аз имам и опит на тази позиция в БГ 8г.На 30г сме и двамата в момента.Като заплащане,мисля,че сме що-годе добре оценени и в БГ,но....били сме и в Щатите-на студентска бригада,а после и на сппециализация,в Аляска.Малко или много сме се докоснали до по-друг начин на живот и всичките нередности,неясноти,озлобеност ни се ще да избягаме от тях(по-скоро на мен.)
След 10г кандидатстване в лотарията за Зелена карта за Щатите и респективно неуспех в нея,решихме да разучим и възможностите за Канад,макар почти никого да не познаваме там....само далечни познати!
Чувала съм,че имат много добра социална политика!Доколкото разбрах обаче тя е по-добра в провинция Квебек...така ли е?Как са уредени нещата в детските градини,в които се кандидатства по административната процедура?Имаме син на 3г и половина и ми е интересно колко се плаща за градини!трудно ли е да си го позволи човек там?трудно ли е да се намери работа?Как стоят нещата със здравеопазване?Виоки ли са наемите?има ли някакви помощи за новодошли емигранти?
Още като бяхме в Щатите имахме голям мерак да постим Ванкувър,а и многократно съм сънувала,че живея там!много ми се иска това да стане реалност!
Моля,ако някой може да съпостави нещата,нека пише тук!
Благодаря предварително!