интервю във Виена

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
m.m.

Re: интервю във Виена

Мнение от m.m. »

gia, изпрати мейл със запитване до Лиса. Имай предвид обаче, че поканените за София вече са налице и няма повече възможни дати (поне това разбрах от кореспонденцията си с Виена). Тоест ако им пишеш рискуваш да бъдете поканени директно във Виена, преценете дали го искате :)
07.07.2009 FedEx
15.07.2009 Accusé
25.11.2009 Entrevue de sélection à Vienne
gia2006

Мнение от gia2006 »

Благодаря за бързия отговор,

Само за справка, това ли е адеса на Лиса: Lisa.Schreiber@micc.gouv.qc.ca
Честно да ви кажа, не ми стиска да и пиша. Писала съм, че съм ниво Б1, но почти съм стигнала до него. Сега ходя интензивно на уроци по френски и мисля, че доста бързо напредвам, но едва ли съм готова за интервю.
Има ли вариант, в който да минем на английски????
Аватар
m.m.

Мнение от m.m. »

да, това е мейла.

колкото то френския, не съм експерт по темата, но до колкото знам няма никакво значение колко си си писала, а само колко ще покажеш на интервюто. Въз основа на това ще ви бъдат дадени точки за френски и тогава ще се види дали имате достатъчно за заветните сертификати :)
тоест може и нито една думичка да не обелите на френски, стига точките да ви стигат...

и да, интервюиращият със сигурност говори и английски :)
07.07.2009 FedEx
15.07.2009 Accusé
vivatoni

Мнение от vivatoni »

Здравейте, бих искала да дам и своето мнение по въпроса с нивото на владеене на френски език. Не мога да твърдя със сигурност, но от личен опит ще кажа, че много се държи на френския. Все пак се кандидатства по кебекарската процедура. При мен на интервюто основно се говори на френски. Бяха ми зададени само два въпроса на английски. Дори и да сте посочили по-ниско ниво на френски интервюиращият ще се съобрази с това и няма да навлиза в подробности. Но важното е да не се разчита само на английския, въпреки че когато няма преводач, той ще ви е от голама полза.
Повече смелост и успех :y: .
08.08.08 изпратени документи до Виена
11,08,08 получени във Виена
21,08,08 изпратено акюзе /но не получено/
13,10,08 покана за интервю
10,12,08 от 10 часа - интервю
.........
26,10,09 - покана за визи
gia2006

Мнение от gia2006 »

Благодаря ви за мненията,

Понеже изчетох цялата тема, реших да пиша на Лиза.
Отговорът и беше доста язвителен. Увери ме, че е пркалено рано за мен, да си чакам поканата и въобще да не си помислям пак да и пиша. Това, което ме притесни, обаче е, че ми е объркала фамилията.
И сега се чудя да и пиша ли пак или да си замълча!
Аватар
m.m.

Мнение от m.m. »

ooo... много неприятно.

ами аз в моето запитване си бях написала номера на досието, и мисля че те проверяват по него, а не по име.
тоест би трябвало в твоят случай проверката също да е по номер на досие и името в случая няма значение...
07.07.2009 FedEx
15.07.2009 Accusé
Аватар
Zahira

Мнение от Zahira »

Здравейте,
прочетох темата, но все пак имам няколко въпроса за интервютата във Виена.Комуникирам си с тази мадама Sophie Magnand, първо ми изпратиха писмо, че резултата от разглеждането на молбата ми е позитивен(т.е. да мина без интервю), само да изпратя оригиналния си сертификат за TCFQ и за ниво по англ. После получих писмо, в което горе долу пишеше - ами съжаляваме, но все пак е добре да се видим :) и ме уведомяват, че съм включена в списък за интервю.
Може ли, човек в този случай, да заяви по собствено желание, че избира Виена за място на интервю? Ако е така датите, които определят свързани ли са със сесиите на съответната страна, в случая БГ? Обмислям този вариант като възможност.
25.01.10 - изпратени DCS (DPD)
02.03.10 - accusé de réception /изпратено на 26.02.10/
25.03.10 - TCFQ (25.04-B1/C1)
22.05.10 - поискани ниво по англ, ориг сертификат за TCFQ и док за стаж
28.02.11 - интервю ок
18.09.12 - Montreal, QC
Аватар
newwave

Мнение от newwave »

Захира,
поискали са ти документ за ниво на английски език или ти по желание реши да положиш изпит TOEFL?
Ако трябва да караме и курсове за сертификат по английски език заедно с френския съвсем ще се оплетем... Мъжът ми ще е водещ кандидат и нивото му на английски е добро, но няма документ...
:f:
Аватар
Zahira

Мнение от Zahira »

На мен ми поискаха сертификат за владеене на езика от училището(университета), където съм учила или друга официална институция. Варианта с TOEFL е мой избор, защото оценката ми по английски от дипломата вече не е в срок на давност. Доколкото съм информирана не на всички им искат доказване на ниво по английски, вероятно е свързано и със професията, според мен. За някои професии, ако се разровите в сайтовете за работа изрично се искат и двата езика.
28.02.11 - интервю ок
18.09.12 - Montreal, QC
Аватар
newwave

Мнение от newwave »

Благодаря ти, Захира!
Ясно, сега разбирам... Мъжът ми е учил 2 семестъра в университета.
А знаеш ли какъв е срокът, в който е валиден английският от университетската диплома?
Аватар
Zahira

Мнение от Zahira »

Учителката ми по френски ми каза, че е 5год. Но като се има впредвид, че на официално признатите изпити е 2г добре е да се провери в самия университет ))
28.02.11 - интервю ок
18.09.12 - Montreal, QC
Аватар
newwave

Мнение от newwave »

Ясно, благодаря, Захира!
Минали са повече от 5 години от завършването, така че ако се наложи да се доказва и английският език със сертификат явно няма да стане с дипломата от университета.
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

newwave написа: Мъжът ми ще е водещ кандидат и нивото му на английски е добро, но няма документ...
Щом е добро, вероятно го практикува по някакъв начин. Ако използва английския в работата си, дори и да е само от време на време или само за някои от клиентите или само за да води кореспонденция или по време на командировки - струва си да го напишете. Това може да ви спести ваденето на документи. На мен ми "признаха" английския благодарение на 3 месеца работа в англоезична страна.
Аватар
bttm

Мнение от bttm »

newwave написа:Ясно, благодаря, Захира!
Минали са повече от 5 години от завършването, така че ако се наложи да се доказва и английският език със сертификат явно няма да стане с дипломата от университета.
Аз за английския им бях изпратил диплом от специализация в САЩ, през 2007 г-февруари. По мои сметки бяха минали повече от 2,7 от завършването ми, но пак признаха нивото. Явно при всеки е различно. Пращаш каквото имаш и чакаш отговор. Най-добре да докажеш, че този език си го ползвал и в работата си, след дипломиране. Например да го споменеш в автобиографията си, че комуникираш с английскоговорещи клиенти ;), или по някакъв друг повод, но да остава крайното впечатление, че е немислимо да работиш тази работа без английски език :)
02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ
Аватар
newwave

Мнение от newwave »

Благодаря ви за съветите!
Мъжът ми се справя много добре с езика - говори на английски с англоговорящи, чете си книги, филми. Когато ходи на интервюта за работа се случва често да са на английски и няма проблем. Но за сертификат няма да стане. Той е голям слухар и изкарва словореда перфектно. Аз мисля по сто пъти кое време да използвам и пак не се справям, а той не. Дано успеем да го извъртим някак, че да не се налага да го мислим и този сертификат. От септември тръгваме на уроци по френски и не искам да се оплете съвсем.
А за практиката ... какво да ви кажа с тази новата работа го ползва езика, но не много. Май най-вече го използва да си гледа записаните TOP GEAR с Джеръми Кларксън и чуждите форуми за някакви коли... и аз не знам :)
Публикувай отговор