Вярно ли е, че мързеливите имигранти се връщат в България?
Re: Вярно ли е, че мързеливите имигранти се връщат в България?
Успял както обикновенно се опитва да изопачава думите на другите, просто защото няма реални аргументи да отговори на въпросите по същество.
Нека да уточним някои неща - квалифицираните счетоводители наистина са длъжни всяка година да посещават курсове в рамките на CPD – ако не го направят, наистина ще си загубят професионалната квалификация. От друга страна доколкото Успял не е квалифициран счетоводител, него това така или иначе не го касае. Проблема на Успял се състои в това че в основните му знания по счетоводство има съществени пропуски и големите му хвалби че разбира от счетоводство са без покритие – най-малкото което трябва да направи за бъдеще е да уточнява че знанията му са ограничени единствено до счетоводство за малки фирми и че практическия му опит се свежда до това да въвежда фактури в счетоводна програма.
А това че не може да си защити знанията срещу дипломата стана ясно още от мнението му че счетоводството се свежда до просто събиране и извиждане на колонка от цифри, както и че счетоводните принципи (GAAP) не се променят – и двете твърдения са фундаметално грешни и дори студент в първи курс би трябвало да знае защо са грешни, но явно знанията на Успял стигат само до там и както стана ясно от последвалата дискусия – той няма никакво желание да си усъвършенства и подобри знанията, но това остава единствено за негова сметка.
Нямам повече какво да добавя по темата.
Нека да уточним някои неща - квалифицираните счетоводители наистина са длъжни всяка година да посещават курсове в рамките на CPD – ако не го направят, наистина ще си загубят професионалната квалификация. От друга страна доколкото Успял не е квалифициран счетоводител, него това така или иначе не го касае. Проблема на Успял се състои в това че в основните му знания по счетоводство има съществени пропуски и големите му хвалби че разбира от счетоводство са без покритие – най-малкото което трябва да направи за бъдеще е да уточнява че знанията му са ограничени единствено до счетоводство за малки фирми и че практическия му опит се свежда до това да въвежда фактури в счетоводна програма.
А това че не може да си защити знанията срещу дипломата стана ясно още от мнението му че счетоводството се свежда до просто събиране и извиждане на колонка от цифри, както и че счетоводните принципи (GAAP) не се променят – и двете твърдения са фундаметално грешни и дори студент в първи курс би трябвало да знае защо са грешни, но явно знанията на Успял стигат само до там и както стана ясно от последвалата дискусия – той няма никакво желание да си усъвършенства и подобри знанията, но това остава единствено за негова сметка.
Нямам повече какво да добавя по темата.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Обясних добре че счетоводство е едно от 50 други неща които правя.
Счетоводството не е основния ми бизнес и не от него идва 95 % от дохода ми.
Ако исках да се занимавам със счетоводство щях да отворя счетоводна къща.
Това по което ми е нужно да се усъвършенствам го правя всекидневно и без да чакам друг да ме изпрати или да ми плати.
Това не значи че трябва да си скъсам дипломата по счетоводство.
Счетоводството не е основния ми бизнес и не от него идва 95 % от дохода ми.
Ако исках да се занимавам със счетоводство щях да отворя счетоводна къща.
Това по което ми е нужно да се усъвършенствам го правя всекидневно и без да чакам друг да ме изпрати или да ми плати.
Това не значи че трябва да си скъсам дипломата по счетоводство.
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Успели, Неуспели , Преуспели, Полууспели, Мухи с глави, без глави и прочие..
Всички сте прави за себе си.. ама отвлякохме темата в напълно грешна посока..
Та връщат ли се мързеливците в БГ или не..
От личен опит... НЕ... Все още нямам намерение да се връщам
Всички сте прави за себе си.. ама отвлякохме темата в напълно грешна посока..
Та връщат ли се мързеливците в БГ или не..
От личен опит... НЕ... Все още нямам намерение да се връщам

& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

На мен ми е трудно да генерализирам. Мисля си, че не би трябвало да се връщат - в България няма как ад станат по-малко мързеливи и чъпреки, че има много различни начини за странични и недекларирани дооди, а и тати носи, мама меси, то пак Кебек предоставя по-добри условия за мързеливи хора. Ако човек се разходи из хошелага/мезоньов в Монреал ще разбере за какво идва реч.
От друга страна аз познавам няколко зъболекари, които според мен не успяха, защото не опитаха, а не опитаха, защото ги мързеше да четат 24/7. Но това не е било мотив за връшането им, защото обратно там и мързелив зъболекар има що годе добър стандарт на живот.
Освен това познавах хора, които трудно може да нарека мързеливи - точно обратното и въпреки това не успяват да станат членове на ордера си - защото нямат правилния подход или защото не искат или ги мързи конкретно да учат, знам ли ?
Изобщо какво значи '"мързелив човек" - не е ли доста разтегателно понятие ?
От друга страна аз познавам няколко зъболекари, които според мен не успяха, защото не опитаха, а не опитаха, защото ги мързеше да четат 24/7. Но това не е било мотив за връшането им, защото обратно там и мързелив зъболекар има що годе добър стандарт на живот.
Освен това познавах хора, които трудно може да нарека мързеливи - точно обратното и въпреки това не успяват да станат членове на ордера си - защото нямат правилния подход или защото не искат или ги мързи конкретно да учат, знам ли ?
Изобщо какво значи '"мързелив човек" - не е ли доста разтегателно понятие ?
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Помпи по мое време дойде един хирург от Варна..
Като разбра колко зор трябва за да му признаят квалификацията, мисли чуди се няколко месеца и накрая реши че не си залужава клизмата.. и отпраши обратно за БГ... Такива като него всъщност ги разбирам...
Като разбра колко зор трябва за да му признаят квалификацията, мисли чуди се няколко месеца и накрая реши че не си залужава клизмата.. и отпраши обратно за БГ... Такива като него всъщност ги разбирам...
& ZIONISM
Pro-OPEN BORDERS

Странна работа - защо се налага да стигнеш до Канада/ Коста Рика за да разбереш, че приравняването става трудно. Все вдно да отворим пациента и после да разберем, че не можем да правим изобщо планирания тип операция и пак да го затворим.
Преди години, един колега на жена ми беше дошъл до Канада, стоял 3 месеца и се върна в България със следните 3 заключения:
1. Не му признавали дипломата
2. Гейовете се разхождали хванати за ръка в Торонто.
3. Еврейте управлявали света.
Ако ме беше попитал още преди да замине, аз тогава си живеех в България, щях да му кажа тези 3 неща, без да му се налага да хаби пари и години време да стигне до Торонто и да ги установи сам....
PS. Става ми супер смешно като си представя как ли са му се виждали гейовете по улиците на Торонто, особено ако ги е сравнявал с родния си Благоевград.....
Преди години, един колега на жена ми беше дошъл до Канада, стоял 3 месеца и се върна в България със следните 3 заключения:
1. Не му признавали дипломата
2. Гейовете се разхождали хванати за ръка в Торонто.
3. Еврейте управлявали света.
Ако ме беше попитал още преди да замине, аз тогава си живеех в България, щях да му кажа тези 3 неща, без да му се налага да хаби пари и години време да стигне до Торонто и да ги установи сам....
PS. Става ми супер смешно като си представя как ли са му се виждали гейовете по улиците на Торонто, особено ако ги е сравнявал с родния си Благоевград.....
- ablood
- Обратна връзка:
И на мен ми е много жал за розовоочилатите емигранти, които включват на задна когато се сблъскат с реалността.
Принципът е прост: просперирал ли си в България, ще се оправиш и в Канада. Бил ли си хамалка в България, и тук няма да се отдалечиш много от минималната заплата.
Разбира се изключения има, но са единици.
Принципът е прост: просперирал ли си в България, ще се оправиш и в Канада. Бил ли си хамалка в България, и тук няма да се отдалечиш много от минималната заплата.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- ivandaman
Става дума за в началото на 90те когато нямаше интернет, форуми и обилна информация.. Тогава сума ти народ от "кол и въже" се изсипа в Канада на килограм.. Имаше екземпляри които като разбраха че Канада не граничи с Германия изпаднаха в депресия.. Нали и двете са "западни" държави..Как така едната от едната страна на океана а другата от отсрещната.. Един друг пък чул че Ванкувър било "топло" и си мислеше че е някъде до Маями..poumpy написа:Странна работа - защо се налага да стигнеш до Канада/ Коста Рика за да разбереш, че приравняването става трудно. .
Не се майтапя.. За такива индивиди става въпрос... Сума ти народ дойде за "да види", "да пробва" или "да се разходи".
& ZIONISM
Pro-OPEN BORDERS

Е и ?
Нищо ново не ни казваш,същото важи и за другите нации дошли от джунглата да спят на бял чаршаф и вода от кранче да точат
Нищо ново не ни казваш,същото важи и за другите нации дошли от джунглата да спят на бял чаршаф и вода от кранче да точат

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Като си говорим за приравняване, при условие че си доктор, независимо какъв: хирург или зъболекар. Приравняването на дипломата на какво равнище те поставя. Реално погледнато аз съм инженер. Приравняването на дипломата ми значи членство в тукашната PEng организация, и взимането на четири изпита. До тук всичко е ОК. После обаче това, че имам PEng не ме прави кой знае колко повече конкурентно способен на пазара. Така ли е с докторите?
Последно промяна от kill_u на Съб Юли 17, 2010 8:53 pm, променено общо 1 път.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Ха, kill_u ти си започнал да рабираш нещата май ..kill_u написа:Като си говорим за приравняване, при условие че си доктор, независимо какъв: хирург или зъболекар. Приравняването на дипломата на какво равнище те поставя. Реално погледнато аз съм инженер. Приравняването на дипломата ми значи членство в тукашната PEng организация, и взимането на четири изпита. До тук всичко е ОК. После обаче това че имам PEng не ме прави кой знае колко повече конкурентно способен на пазара. Така ли е с докторите?
- ivandaman
Без да се засягаш на теб не ти казвах нищо.. (ново или старо).. Отговарях на Помпи, че много от хората навремето нямаха актуална информация както сега, и това понякога довеждаше до наивни и елементарни грешки.myhata II написа:Е и ?
Последно промяна от ivandaman на Съб Юли 17, 2010 9:51 pm, променено общо 1 път.
& ZIONISM
Pro-OPEN BORDERS

По мои наблюдения от 3 приравнили с изпит пред ордера: двама не са особено доволни: единия работи даже неделя( от алжир), другия работи предимно в своята си общност(80% руснаци). Третата е супер доволна, но идва от Париж и също работи предимно в своята общност, но пък работи 3 дни седмично и изобщо не си мисли да ги учеличава.
Хората с местна диплома, реално по нищо не се различават от местен зъболекар. На жена ми в офиса й стои дипломата от местен университет и лиценза, никой не се интересува с какви изпити си влязъл в програмата, а с какво си завършил.
Хората с местна диплома, реално по нищо не се различават от местен зъболекар. На жена ми в офиса й стои дипломата от местен университет и лиценза, никой не се интересува с какви изпити си влязъл в програмата, а с какво си завършил.
Не знам.....аз лично не съм бил хамалин, така че не мога да давам оценка, а ти? бил ли сиablood написа:И на мен ми е много жал за розовоочилатите емигранти, които включват на задна когато се сблъскат с реалността.

Българите вече не се примамват от така наречената американска робска мечта защото живейки тук разбират че нещата хич не са розови и не виждат смисъл да си пропиляват живота на проклетия континент. Тази година около 80% от БГ студентите предпочитат да отидат да работят на летни бригади в европа а не в прехвалената америка за $6 на час и това е напълно разбираемо.
Вече съм 3г. в Торонто и не виждам кога ще догоня lifestyle ни който беше в БГ,парите не са всичко но добрите спомени от живота са. Не виждам смисъл и детето ми да израства тука както и жена ми да жертва още 8г. за да може да работи като архитект тук. За съжаление каквото и да правим в Канада не можем да отделяме нужното внимание на децата си,което е от изключителна важност. И затова напред обратно в България другата година. Канадската мечта е за хора готови да жертват добрите спомени!
Вече съм 3г. в Торонто и не виждам кога ще догоня lifestyle ни който беше в БГ,парите не са всичко но добрите спомени от живота са. Не виждам смисъл и детето ми да израства тука както и жена ми да жертва още 8г. за да може да работи като архитект тук. За съжаление каквото и да правим в Канада не можем да отделяме нужното внимание на децата си,което е от изключителна важност. И затова напред обратно в България другата година. Канадската мечта е за хора готови да жертват добрите спомени!