Доволни ли сте от живото в Канада
Re: Доволни ли сте от живото в Канада
Навсякъде е едно и също,зависи как си го направиш !! 

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
- ablood
- Обратна връзка:
Не може да се обобщава. Ако си работяка без деца, взимай едно апартаментче във Ванкувър, Торонто, или подобен град с висок стандарт и прави пари! Ако се изсипеш обаче в подобен град с 2 деца и съпруга-домакиня, парите изтичат като река за наем, храна, градина...
Ако харчещите в семейството са повече от печелещите, по-добре се ориентирай към Квебек!
Ако харчещите в семейството са повече от печелещите, по-добре се ориентирай към Квебек!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
забрави да кажеш, че в квебек трябва да говорят френски.
Най-близкият плаж е на 10 км и водата е супер, в радиус от 50 км има поне 10 езера за пастърва, зимата не е люта(по тукашния стандарт), лятото е бая сухо(стават доста пожари). В радиус от 60-70 км има поне 2 големи ски курорта, границата с щатите е на 110 км, няма много цветни(по тукашните стадарти). Къщите са скъпи.
От последното не съм доволен, но останалите ги преглъщам някакси.
От последното не съм доволен, но останалите ги преглъщам някакси.
haimana, това за което говориш за Квебек ли е? Така ми звучи ама да питам. 

На мен пък ми звучи като района на Ванкувър. А и човека се е писал ВС.dobinko написа:haimana, това за което говориш за Квебек ли е? Така ми звучи ама да питам.
- ablood
- Обратна връзка:
Това сме го чесали многократно. Липсата на френски е често срещано оправдание на неудачниците. Познавам 2 дърти еврейки, родени тук, които никога не са го учили и почти не го разбират. Не искат.prace написа:забрави да кажеш, че в квебек трябва да говорят френски.
И какво като трябва да се знае френски? Да не би да е нещо безполезно навсякъде другаде освен в Квебек? Като че ли ще ми заеме 1 гигабайт от паметта и няма да имам достатъчно капацитет за по-важни неща.ablood написа:Това сме го чесали многократно. Липсата на френски е често срещано оправдание на неудачниците. Познавам 2 дърти еврейки, родени тук, които никога не са го учили и почти не го разбират. Не искат.prace написа:забрави да кажеш, че в квебек трябва да говорят френски.
Не, бе отворковци!!! Просто хората, не могат да отидат всички в Квебек защото езика е голяма пречка.
Това за двете дърти еврейки, че не говорели френски е адски полезно и показателно, че в Квебек можеш да живееш и работиш нормално като новоимигрант без да говориш френски.
Аз и съпругът ми не говорим френски. Имаме три деца. Какви са нашите шансове да работим и живеем нормално в Квебек?
Кажи Аблъд!
Това за двете дърти еврейки, че не говорели френски е адски полезно и показателно, че в Квебек можеш да живееш и работиш нормално като новоимигрант без да говориш френски.
Аз и съпругът ми не говорим френски. Имаме три деца. Какви са нашите шансове да работим и живеем нормално в Квебек?
Кажи Аблъд!
- Californian
prace написа:Не, бе отворковци!!! Просто хората, не могат да отидат всички в Квебек защото езика е голяма пречка.
Кажи Аблъд!
Ти си за Австралия, до сега само от децата да си направила къща.

Имам 2ма приятели, единия има 3 деца също и на всяко детско раждане там дават
по 50хил австр. долара за повишаване на раждаемостта.
Иначе от това което съм чел из форума тук шансовете ти са по-добри в Квебек отколкото БК,
защото провинцията е по-социална.
- ablood
- Обратна връзка:
Баджанакът на брат ми дойде с 0 английски и 0.05 френски (жена му беше водеща). Въпреки това му дадоха шанс в едно депо и след седмица се обадиха да питат познаваме ли още българи като него, дори и без език. Пичът ходи навреме, не кръшка, бачка прилежно и разбира от обяснение с жестове. За начало стига. Когато жена му свърши с езиковите курсове и той ще седне да учи, ако не го е научил вече в движение (като много други).prace написа:Аз и съпругът ми не говорим френски. Имаме три деца. Какви са нашите шансове да работим и живеем нормално в Квебек?
Липсата на език и подобни временни трудности са само оправдания за лузърите.
На който не му се учи езика, му е голяма пречка разбира се. Щом не ти се налага, не го учи, ама що трябва да плашим хората с френския. Все пак темата е: "Доволни ли сте от живота е Канада?". Казваш "Бива живота", ама аз казвам: "Забрави да кажеш че трябва да говорят английски". Как ще прозвучи това?prace написа:Не, бе отворковци!!! Просто хората, не могат да отидат всички в Квебек защото езика е голяма пречка.
Между другото, който владее сравнително добре английски на практика знае една трета от френските думи, а и в граматиката има доста сходства. Да не говорим че в българския думите с френски произход са повече от тези с английски.
Това което чета за Квебек и не ми харесва е че не позволяват децата на имигрантите да учат и английски или поне го няма в безплатното образование. Надявам се да има някакви вратички за това, сигурно някои от съфорумците "квебекари" ще могат ни осветлят.
На мен ми звучи като Okanagan (Kelowna, Vernon, Penticton) ама то на друго място едва ли ги има тези екстри. Как е за работа там?loginn написа:На мен пък ми звучи като района на Ванкувър. А и човека се е писал ВС.dobinko написа:haimana, това за което говориш за Квебек ли е? Така ми звучи ама да питам.
loginn написа:На който не му се учи езика, му е голяма пречка разбира се. Щом не ти се налага, не го учи, ама що трябва да плашим хората с френския. Все пак темата е: "Доволни ли сте от живота е Канада?". Казваш "Бива живота", ама аз казвам: "Забрави да кажеш че трябва да говорят английски". Как ще прозвучи това?prace написа:Не, бе отворковци!!! Просто хората, не могат да отидат всички в Квебек защото езика е голяма пречка.
Между другото, който владее сравнително добре английски на практика знае една трета от френските думи, а и в граматиката има доста сходства. Да не говорим че в българския думите с френски произход са повече от тези с английски.
Това което чета за Квебек и не ми харесва е че не позволяват децата на имигрантите да учат и английски или поне го няма в безплатното образование. Надявам се да има някакви вратички за това, сигурно някои от съфорумците "квебекари" ще могат ни осветлят.
Има вратичка, но става от трудно по трудно. В Кебек има само един официален език и това е френският така както и образованието е материя изцяло реглемантирана от привинцията. Така че е нормално безплатното образование да е само на френски за нон англофоните, харесвали ни или не.
На англофоните им се позволява да учат в безплатни англииски училища защото има конституционни езикови права.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Я ме светнете ако ми се наложи да живея 2 години в Квебек, по каквато и да е причина и искам да взема семейството си. Това значи ли че децата ми трябва да учат непременно френски? Не може ли да се размине човек с тоя момент?