Uspial написа:Пак не позна Пумпи.
Махаме времето за спане и това на терасата.
Говорим за останалото време. То също може да бъде мерено като 100 % .
Не съм казал 100 % от 24 часа.
До моста на пътувам и минута той просто е до сградата ми.
Абе ти се научи да се изразяваш на родния си български език, така че да е ясно за нас да те четем и разбираме ( което само по себе си е невъзможно )
Искаш да кажеш само преспива в имот от другата страна на моста но 99 % от времето си прекарва и работи в Онтарио.
Ха, ха...Успелият може и да е гений в извъртането и шикалкавенето ама няма как да промени това, че местоживеенето се определя все още по местоспането, а не по местоработата, по месторазхождането и т.н.
Та дори и да ни обяснява, че времето му на престой в Квебек е само времето прекарано в сън, то той пак си е жив квебекар.
Ба си прехвалената гарсониера, от която живещият в нея бяга панически на другият бряг на реката, веднага щом си отвори очите. За да не го помислят, недай си Боже, за квебекар.
Ми купи си апартамент от другата страна на реката и си спи спокойно бе човек. Тъкмо и ще си наистина съсед на прайм-министъра, а не както сега се изкарваш. Какъв съсед може да ти е някой, който живее в друга провинция?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Linko написа:Ха, ха...Успелият може и да е гений в извъртането и шикалкавенето ама няма как да промени това, че местоживеенето се определя все още по местоспането, а не по местоработата, по месторазхождането и т.н.
Та дори и да ни обяснява, че времето му на престой в Квебек е само времето прекарано в сън, то той пак си е жив квебекар.
Ба си прехвалената гарсониера, от която живещият в нея бяга панически на другият бряг на реката, веднага щом си отвори очите. За да не го помислят, недай си Боже, за квебекар.
Ми купи си апартамент от другата страна на реката и си спи спокойно бе човек. Тъкмо и ще си наистина съсед на прайм-министъра, а не както сега се изкарваш. Какъв съсед може да ти е някой, който живее в друга провинция?
Брей, кога се събудихте,
кога прописахте.
Ама иначе написаното ми хареса.
Находчиво. И вярно.
"A fool's paradise is a wise man's hell!"
Thomas Fuller
Гледката, близоста до реката, до марината, до доунтоун са мнго важни Линко.
Няма човек дето ми е дошъл на гости и да не е ахнал като види гледката.
Къщата на Прайм министъра е на 300 метра от мен.
Ела и ми покажи сграда в която се продават апартаменти или къща на 300 метра от Прайм министъра и на брега на реката и я купувам веднага.
Ама няма такъв имот. Земята около имота на Прайм министъра и покрай реката е на кралицата тя един квадратен метър не дава.
Uspial написа:Няма човек дето ми е дошъл на гости и да не е ахнал като види гледката.
Нали? Никой не идва, а?
Щеше да звучи по-добре, ако беше написал "Хиляди са ми идвали на гости и са ахвали от гледката", ама ти - никой, за да мине за полуистина.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Uspial написа:Ела и ми покажи сграда в която се продават апартаменти или къща на 300 метра от Прайм министъра и на брега на реката и я купувам веднага.
Ама няма такъв имот. Земята около имота на Прайм министъра и покрай реката е на кралицата тя един квадратен метър не дава.
Те и да се продаваха, 110% няма да имаш дори и 1/5 от необходимата сума. Ония къщи от другата страна не са като гарсониери в Квебек за по $120,000 че да ги "купуваш веднага"
Пак го обърнахме на сравнение на провинциите.
Кебек е добро място за живеене с закони и социална политика,високи данъци и сравнително ниски цени.
Не трябва да се заблуждаваме,правителсвото винаги ще намери някакъв начин да ти прибере паричките.
В Кебек е с високи данъци,в другите провинции с високи цени.Просто ние не сме по-умни от целия екип не Хапър и компания,че да се мъчим да ги изиграем.Ако тръгнем да играем тази игра сме губещи от самото начало.
Дали не е по-добре цялата енергия която хвърляме за да се махнем от Кебек,да я пренасочим към това да се устроим по-добре в провинцията(курсове,образование,език).
За тези които плюят по Кебек-ами не може с лека ръка да кажете на 8 милиона,че са идиоти и не са се махнали.Същото се отнася и за кебекарите които плюят федерална Канада,не можеш да обявиш 22 милиона за кретени,само за това,че не живеят в Кебек.
На Успелия ще кажа,че както Кебек си пази работната ръка,така и другите провинции не позволяват на пришълци да поработват при тях.
Аз съм премерът за това-в Алберта не ми признават сертификата за заваряне високо налягане и трябва да се явя на тест за да ме одобрят-пълна формалност,но го има.Отне ми 25 мин от живота за да им покажа че съм способен.Същото се отнася и за работници от Федерална Канада,които идват в Кебек за да свършат някаква работа.Гледат едно филмче за safety около 15 мин.после отговарят на въпросник според професията,където изпитващия им помага доста с отговорите,подписват се и хайде на работа,вече можеш легално да упражняваш професията си в Кебек.Чиста формалност,дори работниците са доволни за това,защото са платени на час,а всъщост гледат телевизия.Така че не бъди толкова краен,след като не си наясно как стоят нещата.
Абе сега се сетих,че четох някъде че Well Fargo,се изнасят от Канада.
Тези нали бяха комшии по бизнес на Успелия,някаква кредитна институция от Щатите.
Какво направи бе Хъл,че успя да изгониш така конкуренцията??Стреснал си ги нещо май??
Не издържаха на конкуренцията. Един клиент не видяха за обмяна или трансфер.
Към Митето.
Гарсионери, боксионери важното е че пенсиония фонд на Успял расте и то в иделаен център.
Вече са няколко на брой още няколко и Успял е готов да се пенсионира.
Осигурил е пенсията до карая на живота.
С парите от продажбата на бизнеса купува имот на краибите и ще ви праща снимки от там през зимата да ви стопли душите.
Uspial написа:Гледката, близоста до реката, до марината, до доунтоун са мнго важни Линко.
Няма човек дето ми е дошъл на гости и да не е ахнал като види гледката.
За кого са важни всички тези неща бе, Успял? Защото за теб се оказа, че не са. Та ти нали изобщо не стоиш в този апартамент като си буден. След като отвориш очите духваш навън и дори прекосяваш реката за да идеш в другата провинция. Че иначе ще те изкарат презрян квебекар.
И за какви гости бълнуваш, тях по време на сън ли ги посрещаш?
Как за кого са важни бе Линко?
Важни са за собствениците на имоти.
Докато си под наем какъвто е твоя случай няма как да го разбереш. Като станеш собственик някой ден, особено ако имаш намерение и да даваш под наем тогава може и да ти стане ясно за кого.
Собствениците на имоти не искат имотите да са им на края на града, не искат цените на имотите им да падат, не искат да стоят празни ако ще ги дават под наем.
За разлкика от много съфорумници Успял не е анонимен ник и много хора му идват или са му идвали на гости.
E, радвам се за теб, Успял, сам себе си обори за пореден път. Вярвам хората вече са убедени, че не преспиваш само в апартамента си щом и гости посрещаш в него.
Останалите ти приказки са алабализми, които не заслужават внимание.
За пореден път аудиторията се убеждава в пословичната ти парвенющина, която те кара да сипеш куп лъжи на всяка крачка.
Каква първенющина какви лъжи бе Линко?
Ти не може да разбереш че има хора които работят за себе си, рабтят повече, работят по ефективно, поемат по голям финансов риск и печелят повече.
С това спечелено повече може да си позволят повече което на теб ти изглежда първенющина.
Ти си тоя дето сипе лъжи и извърта написаното.
Имал съм гости, нямал съм гости. Отварял съм учи и съм хуквал. Къде видя нещо подобно написано от мен.
Това което аз казвам е:
Свършвам работа в 18 часа и да кажем се прибирам в къщи в 23 часа. Това са 5 свободни часа. От тези 5 свободни часа 4 часа и 55 минути съм в Онтарио. Какво толкова страно има?
След това се мотая в къщи, спя, ставам, обличам се, закусвам и отивам на работа пак в Онтарио.
Времето в къщи не се брои щото никой не ми се мръщи ако говоря на англииски, няма измислени франкофонски инспектори да ми казват какви и колко % от рекламните ми надписи на офиса да са на френски, няма как някой квебекар да ми мине през крака с колата си.
Uspial написа: никой не ми се мръщи ако говоря на англииски, няма измислени франкофонски инспектори да ми казват какви и колко % от рекламните ми надписи на офиса да са на френски, няма как някой квебекар да ми мине през крака с колата си.
Ееее,бахти,ти какво го изкара Кебек.Не е чак толкова страшно.Ако не дразниш никой,и никой не те дразни.Като навсякъде.
Злополуки стават в всяка една провинция,и това че ти е минал някой през крака с колата няма връзка с това дали приказваш френски или английски,а по-скоро лош късмет или невнимание.
Аз когато бях в Алберта,по-точно в Форт Саскачуан,се стрясках отначало от месните с големите пикапи с пушките отзаде,ама после разбрах,че не са толкова страшни ако не ги закачаш,даже са любезни.Така е и в Кебек,ако си любезен и приятелски настроен,едва ли някой ще ти скочи да ти вкарва крошета в зъбите,само защото му приказваш на английски.