въпрос за образованието в Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
rocobaroco

въпрос за образованието в Квебек

Мнение от rocobaroco »

Здравейте, дали някой знае мога ли да продължа висшето си в Квебек след като мина процедурата по емиграция?
Благодаря предварително!
AVB

Re: въпрос за образованието в Квебек

Мнение от AVB »

Може, но на самото интервю може да се окаже проблем, че не си го завършил. Аз не съм си завършил висшето и на интервюто имахме големи разправии и минахме на косъм.
rocobaroco

Мнение от rocobaroco »

Аз кандидатствам с дипломата ми от средното и други сертификати,сладкар съм. Покривам точките, но ми беше интересно дали ще ми признаят тези две години за да продължа там от третата или ще трябва до започно от начало, приравнителни ли ще държа какво ли ?!
AVB

Мнение от AVB »

Това си зависи от всяко учебно заведение. Може и да не ти признаят всичко, което си учил, но би трябвало поне част от нещата да ги зачетат.
rocobaroco

Мнение от rocobaroco »

Силно се надявам, че иначе много тъпо ще е толко години за нищо.......
Аватар
mice

Мнение от mice »

rocobaroco, информацията от този линк може да ти е полезна: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... mparative/
Има вариант за приравняване на дипломата в Квебек от самото Министерство или от учебното заведение, където искаш да учиш. Най-добре виж къде искаш да кандидатстваш и им пиши един мейл да ги питаш какви са им изискванията и критериите за влизане. Имам приятели, на които са им признавали част от хорариума в България и просто доучват това, което не им достига, за да вземат диплома (става дума и за различна специалност, където съвпадат някои предмети). Признатият хорариум се приравнява на кредити. Това е, което знам от познати, така че ученето никога не е напразно ;)
rocobaroco

Мнение от rocobaroco »

Благодаря за инфото ;)
Скоро четох една статия от 2008 и в нея пишеше, че Квебекци дори карали да държат приравнителни хора завършили в англо- говорящата част !?
Супер странно, ето линк ако на някой му е интересно да прочете http://ide.li/article2829.html

И още един въпрос, аз кандидатствам с професия по която имам година и половина до момента стаж, точките ми стигат, но въпроса ми е дали взимат под внимание и другите години стаж нищо ,че не са по специалността ми?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Май вече ти го казаха - зависи от учебното заведение. Не са "квебеците" тези които искат, или не нещо.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

rocobaroco написа: И още един въпрос, аз кандидатствам с професия по която имам година и половина до момента стаж, точките ми стигат, но въпроса ми е дали взимат под внимание и другите години стаж нищо ,че не са по специалността ми?
Ако получаваш точки за ОБЛАСТ на образованието, тогава точки се пишат само за стажа, който е свързан със специалността.
rocobaroco

Мнение от rocobaroco »

Много благодаря, сега вече ми стана ясно.
svetulche

Мнение от svetulche »

здравей rocobaroco,имам въпрос относно сертификатите за сладкарство-какви имаш и на колко то4ки ти се равняват?аз съм с средно"кулинар готвач"и досега се чудя дали признават професията сладкар само със сертификати,понеже в дипломата си имам една притурка с хорариум часове по тази практика и стаж ще пробвам да направя,дори си мисля нещо допълнително да уча или курс.ако не те затруднявам дай малко инфо и идеи приемаме... ;)
rocobaroco

Мнение от rocobaroco »

ако дипломата ти е от средното и в последните 5 години си бачкал по специалността тогава само признават.Малко късно ти отговарям, но дано съм ти от полза.
svetulche

Мнение от svetulche »

мерси за отговора,поизясни ми се :y:
Публикувай отговор