Реднеци (селяндури) ли са местните?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор

Реднеци (селяндури) ли са местните?

Реднеци/селяндури са
15
31%
Не повече от масовия БГ емигрант
33
69%

Общо гласове: 48
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Реднеци (селяндури) ли са местните?

Мнение от ablood »

filipne написа:Не знам за моторите, лодките и самолетите, ама като някой напише нещо от рода на "сигОрно" и ми замирисва здраво на селяния. Или може би на простотия ? В крайна сметка човека може да си е просто неграмотен 8)
Ами чи верно ли не съ пишело тъй? Нима? Бах'ти и селянчетъ съм. Добре ми казваще мама да не заиба'ам училище след първи клас, ама...

Аман от даскали! Духът на Мама Кенга още витае из форума.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ето едно опревержение на идеята, че японското е по-добро от американското:
http://www.thecarconnection.com/car-com ... truck_2008
http://openlibrary.org/books/OL396915M/ ... air_manual
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

ablood написа:
filipne написа:Не знам за моторите, лодките и самолетите, ама като някой напише нещо от рода на "сигОрно" и ми замирисва здраво на селяния. Или може би на простотия ? В крайна сметка човека може да си е просто неграмотен 8)
Ами чи верно ли не съ пишело тъй? Нима? Бах'ти и селянчетъ съм. Добре ми казваще мама да не заиба'ам училище след първи клас, ама...

Аман от даскали! Духът на Мама Кенга още витае из форума.
К'о ти пука? Ти и без това български ползваш само във форума, нъл тъй? ;)
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
pumpy

Мнение от pumpy »

ablood написа: Това, че хората с класа не обичат да си лафят с теб, не значи, че не съществуват.
Ето това много ми харесва. Не е като на северния бряг, където е само хай класа. Особено по снимките на Сен Жан Бабтист ;)
Хората не са селяндури, или поне не са по-селяндури от средния имигрант от БГ. Аз познавам някои класови имигранти, но познавам и още толкова, за които предпочитам да не говоря ;)
Аватар
troll

Мнение от troll »

Павел написа:Трол, само се чудя, кой ти е внушил че си забавен? Като те чета, дрънчи на изчукани лагери, дали щото не са японски, не знам.
Павел аз не се прая на забавен! А се забавлявам!
С твоите постове, а не с теб!
В горецитирания ти пост всяко изречение е един бисер! Колите не се делят на американски и японски, а на хубави и на лоши!Хората са като колите! Не се делят на плешиви и българи, а на интересни и тъпи!Слушах по едно монреалско радио един 25 годишен пич твърдеше, че книжките за шофиране трябва да се изземват след 42-48 годишна възраст! Така, че има много хора, които не уважават останалите и си мислят, че понеже те са връхта на сладоледа, то другите трябва да умиргат!Такива хора дори не се опитват да се сравняват с другите! Те просто ги осъждат по някакъв признак! Впрочем множеството признаци, по които съдят останалите доста добре ги описва тях самите.Май просто се страхуват от сравнението.
Аз съм човек толерантен!
Разрешавам ти, да не ми четеш постовете! Ако продължава да ти дрънчи, проблема не е в моя телевизор!
А и не съм внушаем! :rofl:
В заключение, отново искам да споделя, че участието ми в настоящата тема е изключително с развлекателна цел, но не на теб.А на мен! Ако и ти пътем си се забавлявал, ще се радвам! :rofl:
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Аватар
troll

Мнение от troll »

haimana написа:
troll написа:Туй е щото кара Додж Караван!
Ако караше Тойота Одисей щеше да пише по-правилно! :rofl:
Хонда Одисей, Тойотата е Sienna ;)

Не ги разбирате това японските машини и това си е :D (дали мога да вкарам още едно "това" в това изречние :^) :D )
не се лъжи по имената, бе!
Това са коли правени от американци, с части правени от китайци, а парите се инвестират от японци в близкия изток, в европейски компании, в които контролния пакет е американски! :rofl: :rofl: :rofl:
Лапсус калами! :y:
haimana

Мнение от haimana »

:) , абе намират се чат-пат ламарини правени от японци с на кой му пука какви капитали и с качество малко по-различно от останалите железа. Лошото е, че цаната не винаги ни кефи :(
Аватар
troll

Мнение от troll »

Ми аз нали туй викам,бе!
Тва с цената е възлов проблем!
Ако питаш мен, цената не е проблем, а са проблем парите!
Аз имах един много умен приятел в БГ, бог да го прости, който казваше: "Мен не ми пука дали сиренето ще стане 100 лева! Важното е дали мога да си го купя!"
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

troll написа:не се лъжи по имената, бе!
Това са коли правени от американци, с части правени от китайци, а парите се инвестират от японци в близкия изток, в европейски компании, в които контролния пакет е американски! :rofl: :rofl: :rofl:
Лапсус калами! :y:
Тва като американските коли, които са правени в Корея от корейци, с части произвеждани от мексиканци по дизайн създаден от индийски инженери, емигрирали в щатите :rofl:
Аватар
troll

Мнение от troll »

SSangYong! :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

ablood написа:Стана ми забавно, установявайки, че немалка част от емигрантите намират местните за селяндури/реднеци.

Истината е, че реднеци/селяндури, простаци не е определение зависещо от държавата, месторождение или географски принцип. Т.е хора много има и все различни.

Но определено смятам, че особенно за Канада, пък и за Щатите от това което съм виждал,
емигрантите с Мастър дегрии, хубави работи, дълъг опит, въобще интелигентните хора от емигрантите са в пъти по добри специалисти от местните.
Моят опит показва, че е така и никой не може да ме обеди в противното, т.е всички шефове дето са ми се сменяли в Америка са били много по слаби не само като специалисти от мен, но и дори без никакво образование, или примерно с образование Физкултура станал Директор Инженеринг......Но какво да правя, т.е примирил съм се, че те са n-найсто поколение Американци/Канадци, а аз съм си просто емигрант и така.

Със здраве. :)
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Ами така е физкултурниците се уреждат в своята си държава. Нашите например стават генерали и министри. Затова спортувайте, и децата ръчкайте да физкултурстват :!:.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

anxeli написа:Ами така е физкултурниците се уреждат в своята си държава. Нашите например стават генерали и министри. Затова спортувайте, и децата ръчкайте да физкултурстват :!:.
Съвършенно вярно
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Californian написа:...емигрантите с Мастър дегрии, хубави работи, дълъг опит, въобще интелигентните хора от емигрантите са в пъти по добри специалисти от местните.
А неинтелигентите? И те ли са по-малко селяни от тукашните неинтелигентни?

И какво общо си има интелектът със селянията? Аз като съм 3-то поколение столичанин да не би да съм задължително суперинтелигентен? Я питай Линко! :lol:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Тя селянията не ходи само по селяните ;)
Щот има и граждани от селски тип и селяни от градски тип.
Бе въобще не е важно къде живееш а какъв ти е правописа, пардон манталитета :D
Публикувай отговор