:headbang:

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
mirokami

:headbang:

Мнение от mirokami »

Имахме нееуспешно интервю и сега се колебаем дали да изпратим резултатите от TCFQ в уговорения срок ( 3 месеца преди да ни закрият досието) или да ги оставим за нова процедура.
Безпокои ме факта че направих няколко запитвания до Монреал но никой не се наема да ми отговори
на въпроса дали ще ми признаят документа с точките за езика.
Моля ако има минали успешно по този начин да споделят опит
Предварително благодаря
Аватар
loginn

Re: :headbang:

Мнение от loginn »

Ако разбирам правилно са ви поискали TCFQ.
Не мисля че ако им изпратите резултатите биха ги изхвърлили в кошчето за боклук. Ще са валидни известно време и предполагам ще се вземат предвид при следваща процедура (стига да не е след години).
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Не знам какъв е този уговорен срок от 3 месеца, но мисля, че трябва да изпратите резултата. Ако не стане и събирате точките с този сертификат ще си подадеде отново документите, ако не ще се явите наесен пак на ТСФ / след яко лятно учене на френски/, ще защитите по-високо ниво и с ношия сертификат ще кандидатствате отново. На ТСФ можете да се явявате през 2 месеца, докато се сдобиете със сертификат, който ви устройва, а самия сертификат важи 2 години, така че можете да го изкарате сега и да кандидатствате с него след 1 година например.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
miliS

Мнение от miliS »

След всяко интервю ви пращат уведфомително писмо с резултатите от него, и там много добре пише какво искат точно от вас. Ако не сте скъсани окончателно пращайте им сертификатите и изобщо не мислете :)
Виза - 15.06.2010
Канада - 21.07.2010
Публикувай отговор