Аз избрах Ванкувър
Re: Аз избрах Ванкувър
Ако са малки и не можеш да намериш свободно място в детска градина или ако детската градина е по -скъпа от парите , който ще докарава съответния родител.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
Здравейте!Знам, че е твърде субективно, но ще използвам темата да ви попитам дали според вас е по-добре да се установим там където имаме приятели или където ще се справим по-добре с езика.Знам, че за всеки е индивидуално, но бихте могли да споделите наблюдения,собствен опит,предположения.
Намерих дискусии по въпроса в кой град да се установим и там е засяган и този въпрос и затова който не му се нрави, че е споменат просто може да го подмине.
Ние само търсим допълнителни мнения по-въпроса.
Намерих дискусии по въпроса в кой град да се установим и там е засяган и този въпрос и затова който не му се нрави, че е споменат просто може да го подмине.
- ablood
- Обратна връзка:
И с какво ще помогне за това не-идването им, щом са с майка си? Дали с тях там, или тук, все толкова ще си намери канадска работа. Всъщност тук има шанс, а там - никакъв.IRA написа:Ако са малки и не можеш да намериш свободно място в детска градина или ако детската градина е по -скъпа от парите , който ще докарава съответния родител.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- Californian
Въпреки всички мнения аз гледам скептично на заминаването на цялото сем. накуп.ablood написа:И с какво ще помогне за това не-идването им, щом са с майка си? Дали с тях там, или тук, все толкова ще си намери канадска работа. Всъщност тук има шанс, а там - никакъв.IRA написа:Ако са малки и не можеш да намериш свободно място в детска градина или ако детската градина е по -скъпа от парите , който ще докарава съответния родител.
Още по скептичен съм за вашия позитивизъм на всички, че видиш ли в Канада те чакат с постлано червено килимче и работа веднагически. Но в края на краищате всичко си е до късмет в този живот. Така, че може би сте прави.
И още повече скептичен съм за новоемигранти да отидът направо във Ванкувър, БК, а БК си е канадската Калифорния, аз и за новоемигранти в Америка не бих препоръчал да се хванат направо за Калифорния.
Аз ако бях новоемигрант без работа бих прегледал всевъзможни статистики за пазара на труда и може би бих си избрал кътчето, щата или провинцията с най-ниска безработица и възможност да почна работа АСАП....но това съм си аз де, всеки си мисли за него си.
- Californian
Няма лошо Аблуд, т.е разбирам мнението ти и си прав, но има различни хора на този свят, аз нямам семейство но и да имах и ако съм новоемигрант с тях,ablood написа:Категорично против. Абсолютно! В този труден период семейството трябва да е заедно. Жената трябва да подкрепя мъжа си, а децата... за тях си е приключение.Californian написа:Също и един съвет, както и другите хора са казали, най-добре е първо вашия съпруг или вие който е по-конкурентно способен по-ваша преценка да замине първи да подсигури, жилище, да намери работа и така, това е мисля си най-добрия вариант когато цяло семейство емигрира.
Друг е въпроса, ако не очаквате кой-знае каква морална подкрепа от половинката си.
де да знам никога не бих позволил семейството ми да страда, а то неизменно ще страда, защото не знам какъв е опита на другите хора в чужбина, аз съм поживял доста в различни страни с нови стартове, и от опит си знам за себе си, че дори и с намерена работа, първите 1-2-3 месеца винаги са си труднички, да не кажа много труднички.
Особенно пък тук говорим за хора, които не са излизали от България(може и да се бъркам, но жената пуснала темата май спомена, че не е живяла извън България)
Това пречи за намирането на работа, нали за това става дума.ablood написа: Това ми стана интересно. Как децата биха били забавящ фактор в намирането на работа? Освен, ако майката не е заета с нейни си работи междувременно.
...........

Според мен е по-добре. Ние имахме приятели когато дойдохме и мисля,че това ми помогна.DAWN написа:Здравейте!Знам, че е твърде субективно, но ще използвам темата да ви попитам дали според вас е по-добре да се установим там където имаме приятели
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
Когато си със семейството е по лесно разбира се, но за сметка на това е доста доста по скъпо.......... Говоря от личен опит. А да, когато си с жената и децата, не ти остава време да мислиш за глупостти, да правиш глупостти, или да се затъжаваш за блатото БГ. Така че от гледна точка на приспособяване, е хиляди пъти по добре, но е скъпоооооооо.Californian написа:Няма лошо Аблуд, т.е разбирам мнението ти и си прав, но има различни хора на този свят, аз нямам семейство но и да имах и ако съм новоемигрант с тях,ablood написа:Категорично против. Абсолютно! В този труден период семейството трябва да е заедно. Жената трябва да подкрепя мъжа си, а децата... за тях си е приключение.Californian написа:Също и един съвет, както и другите хора са казали, най-добре е първо вашия съпруг или вие който е по-конкурентно способен по-ваша преценка да замине първи да подсигури, жилище, да намери работа и така, това е мисля си най-добрия вариант когато цяло семейство емигрира.
Друг е въпроса, ако не очаквате кой-знае каква морална подкрепа от половинката си.
де да знам никога не бих позволил семейството ми да страда, а то неизменно ще страда, защото не знам какъв е опита на другите хора в чужбина, аз съм поживял доста в различни страни с нови стартове, и от опит си знам за себе си, че дори и с намерена работа, първите 1-2-3 месеца винаги са си труднички, да не кажа много труднички.
Особенно пък тук говорим за хора, които не са излизали от България(може и да се бъркам, но жената пуснала темата май спомена, че не е живяла извън България)
Първо си отговори на въпроса, правили сте някакъв вид емиграция в БГ? Вътрешна примерно, от един град в друг, как сте я направили...имате ли въобще опит с цялото това местене от едно място на друго???? И ако отговора е не, най добре идете при приятели в началото, докато си изкарате документите и се осъзнаете къде сте, след което, в Канада, няма дискриминация по място както вече знаетеDAWN написа:Здравейте!Знам, че е твърде субективно, но ще използвам темата да ви попитам дали според вас е по-добре да се установим там където имаме приятели или където ще се справим по-добре с езика.Знам, че за всеки е индивидуално, но бихте могли да споделите наблюдения,собствен опит,предположения.

- Californian
cocose написа: Когато си със семейството е по лесно разбира се, но за сметка на това е доста доста по скъпо.......... Говоря от личен опит. А да, когато си с жената и децата, не ти остава време да мислиш за глупостти, да правиш глупостти, или да се затъжаваш за блатото БГ. Така че от гледна точка на приспособяване, е хиляди пъти по добре, но е скъпоооооооо
Е всичко хубаво както ти каза скъпо, ами ако не си намери работа мъжа или жената. И паричките свършват. Какво правим?
Хайде когато човека е един, и с минимум може да мине, ще яде ориз 2 месеца, но с жена и дете, и те ли да се мъчат?
Абе всеки си има негово мнение и това е.
Аз ако бях човек и нямах опит извън страната България и не съм излизал в чужбина, без Канадско образование, без Канадски опит......и съм на местото на жената с мъжа, няма да замина с "цялата дружина вкуп", защото тези 10хил долара точно за 3-4 месеца ще свършат.
Мен в Канада не ме взеха с МСц диплома, работен опит в България, Унгария, Австрия, Франция, Америка - силициевата долира и съм си търсил 2-3 месеца работа в Канада и не си намерих.
Мислиш, ли че колежката ще я вземат веднага на работа, аз естествено и пожелавам успех, но просто казвам, че винаги същестува и лошия вариант, и не всичко е цветя и рози в Канада и я чакат милионите от летището в Канада, това искам да кажа,
че човек трябва да мисли и за най-добрия и за най-лошия вариант а, той в нейния случай е да си остане без работа поне 5-6 месеца а и повече, без Канадски опит и образование.
- MermaidBG
Вижте....темата е "Аз избрах Ванкувър". Това означава, че решението вече е взето (за добро или лошо). Бих искала коментарите в темата да бъдат по скоро, като наръчник за хората избрали този град. Ясно е , че на никой не му е било лесно особено в началото(а то всъщност кое е лесно). Работа трудно се намира по цял свят, не само във Ванкувър
Относно децата.....всъщност те са ми и мотивацията. Не може на децата да се гледа, като "скъпо удоволствие" или като "пречка" за намиране на работа. В такъв случай нямаше да се раждат деца. В края на краищата, когато човек реши да има деца трябва да е наясно с плюсовете и минусите. Семейството се чувства най-добре, когато е заедно и в добро и лошо
Общо взето всеки сам преценява са себе си, но "който го е страх от мечки, да не ходи в гората"

Относно децата.....всъщност те са ми и мотивацията. Не може на децата да се гледа, като "скъпо удоволствие" или като "пречка" за намиране на работа. В такъв случай нямаше да се раждат деца. В края на краищата, когато човек реши да има деца трябва да е наясно с плюсовете и минусите. Семейството се чувства най-добре, когато е заедно и в добро и лошо

Общо взето всеки сам преценява са себе си, но "който го е страх от мечки, да не ходи в гората"
18.09.2009=>Vienne
13.10.2009=>Accusé
18.05.2010=>Entrevue
31.05.2010=>Bucarest
15.06.2010=>Étiquettes
13.07.2010=>Formulaires
03.08.2010=>MC "Vita"
30.08.2010=>OK
10.01.2011=>Invitation pour visas
04.02.2011=>Visas
1 an 4 mois et 17 jours=>Durée de la procédure
01.03.2011=>Nous quittons la Bulgarie
13.10.2009=>Accusé
18.05.2010=>Entrevue
31.05.2010=>Bucarest
15.06.2010=>Étiquettes
13.07.2010=>Formulaires
03.08.2010=>MC "Vita"
30.08.2010=>OK
04.02.2011=>Visas
- MermaidBG
Californian написа: Е всичко хубаво както ти каза скъпо, ами ако не си намери работа мъжа или жената. И паричките свършват. Какво правим?
Ми да вземем да се хвърлим от някой мост тогава? Или да вземем да си седим в България и да мизерстваме дори и докато работим
Хайде когато човека е един, и с минимум може да мине, ще яде ориз 2 месеца, но с жена и дете, и те ли да се мъчат?
Ние тука преяждаме с пържоли щото
Аз ако бях човек и нямах опит извън страната България и не съм излизал в чужбина, без Канадско образование, без Канадски опит......и съм на местото на жената с мъжа, няма да замина с "цялата дружина вкуп", защото тези 10хил долара точно за 3-4 месеца ще свършат.
А какво точно ще направиш? Да отидеш и да си ги изхарчиш сам ли за 3-4 мес, докато домочадието ти в България чака да им пратиш някой лев да скалъпят и те месеца
Мен в Канада не ме взеха с МСц диплома, работен опит в България, Унгария, Австрия, Франция, Америка - силициевата долира и съм си търсил 2-3 месеца работа в Канада и не си намерих.
Там ти е грешката, защото търсиш само работа по специалността...
Мислиш, ли че колежката ще я вземат веднага на работа, аз естествено и пожелавам успех, но просто казвам, че винаги същестува и лошия вариант, .........винаги има лоши варианти колега, а на лошото винаги има и по-лошо и не всичко е цветя и рози в Канада и не само в Канада и я чакат милионите от летището в Канада не аз мисля да си дойда с тях като спечеля довечера от тотото, това искам да кажа,че човек трябва да мисли що си мислиш, че нямам мисловна дейност?
и за най-добрия и за най-лошия вариант а, той в нейния случай е да си остане без работа поне 5-6 месеца а и повече, без Канадски опит и образование. кой е тоя моя случай, а и кой имигрант идва с канадски опит и диплома. Като гледам умиращи от глад сънародници няма във Ванкувър....
18.09.2009=>Vienne
13.10.2009=>Accusé
18.05.2010=>Entrevue
31.05.2010=>Bucarest
15.06.2010=>Étiquettes
13.07.2010=>Formulaires
03.08.2010=>MC "Vita"
30.08.2010=>OK
04.02.2011=>Visas
13.10.2009=>Accusé
18.05.2010=>Entrevue
31.05.2010=>Bucarest
15.06.2010=>Étiquettes
13.07.2010=>Formulaires
03.08.2010=>MC "Vita"
30.08.2010=>OK
04.02.2011=>Visas
Приятелството е разтегливо понятие. В чужбина често хората се променят и това, че сте си пили пиенето заедно в Бг не винаги означава, че тук непременно ще те посрещнат с отворени обятия. Много зависи и какво точно рабираш под помощ и до колко ти самия ще се чувстваш удобно да досаждаш. Ако не си добре с езика, приятелите ти ли ще ти търсят работа и явяват на интервюта? Бързото намиране на работа е много по-важно и трудно от посрещане от летището или помагане при наемане на квартира и откриване на банкова сметка.DAWN написа:Здравейте!Знам, че е твърде субективно, но ще използвам темата да ви попитам дали според вас е по-добре да се установим там където имаме приятели или където ще се справим по-добре с езика.
Моето лично мнение е, че човек трябва да се бори сам в живота и да не разчита на друг в чужбина, освен ако не става въпрос за брат, сестра, баща, майка.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Здравей,
Следя темата ти защото на нас ни предстои местене във Ванкувър, но от друга провинция в Канада. Била съм там, но не съм живяла, затова не мога да дават съвети за живота там.
Искам само да споделя моето мнение за идване с деца и семейство. Ние дойдохме в Канада преди почти 2 години с две деца - на 4 и половина и на година и половина. Трудно беше (още не лесно), в началото трябват доста пари наистина, но и отново да трябва да го направя - пак заедно ще дойдем. Трудностите ни сближиха още повече, радвам се че преминахме заедно през тях. В началото и двамата търсим работа и училища/ градини за децата. Които пръв намери работа - започва, другия гледа децата. Като се намери градина, започва и другия. Права си че работа по специалността от началото още е много много малко вероятно, тук доста неща са различни и докато се ориентираш, посвикнеш с езика е нормално да работиш каквото намериш. На нас приятели много ни помогнаха в началото с намиране на работа (не по специалността разбира се). След време дойде момента да търся по специалността - не беше лесно, стоях без работа 4 месеца, но се получи накрая.
Всичко е индивидуално, но аз смятам че Канада е много по-нормално устроена държава и работливите хора се оправят, въпреки трудностите.
За мен всичко, и най-големите трудности - си заслужават.
Следя темата ти защото на нас ни предстои местене във Ванкувър, но от друга провинция в Канада. Била съм там, но не съм живяла, затова не мога да дават съвети за живота там.
Искам само да споделя моето мнение за идване с деца и семейство. Ние дойдохме в Канада преди почти 2 години с две деца - на 4 и половина и на година и половина. Трудно беше (още не лесно), в началото трябват доста пари наистина, но и отново да трябва да го направя - пак заедно ще дойдем. Трудностите ни сближиха още повече, радвам се че преминахме заедно през тях. В началото и двамата търсим работа и училища/ градини за децата. Които пръв намери работа - започва, другия гледа децата. Като се намери градина, започва и другия. Права си че работа по специалността от началото още е много много малко вероятно, тук доста неща са различни и докато се ориентираш, посвикнеш с езика е нормално да работиш каквото намериш. На нас приятели много ни помогнаха в началото с намиране на работа (не по специалността разбира се). След време дойде момента да търся по специалността - не беше лесно, стоях без работа 4 месеца, но се получи накрая.
Всичко е индивидуално, но аз смятам че Канада е много по-нормално устроена държава и работливите хора се оправят, въпреки трудностите.
За мен всичко, и най-големите трудности - си заслужават.
- Californian
MermaidBG написа:Californian написа: Е всичко хубаво както ти каза скъпо, ами ако не си намери работа мъжа или жената. И паричките свършват. Какво правим?
Ми да вземем да се хвърлим от някой мост тогава? Или да вземем да си седим в България и да мизерстваме дори и докато работим
Ние тука преяждаме с пържоли щото
А какво точно ще направиш? Да отидеш и да си ги изхарчиш сам ли за 3-4 мес, докато домочадието ти в България чака да им пратиш някой лев да скалъпят и те месеца
Там ти е грешката, защото търсиш само работа по специалността...
Мислиш, ли че колежката ще я вземат веднага на работа, аз естествено и пожелавам успех, но просто казвам, че винаги същестува и лошия вариант, .........винаги има лоши варианти колега, а на лошото винаги има и по-лошо и не всичко е цветя и рози в Канада и не само в Канада и я чакат милионите от летището в Канада не аз мисля да си дойда с тях като спечеля довечера от тотото, това искам да кажа,че човек трябва да мисли що си мислиш, че нямам мисловна дейност?
и за най-добрия и за най-лошия вариант а, той в нейния случай е да си остане без работа поне 5-6 месеца а и повече, без Канадски опит и образование. кой е тоя моя случай, а и кой имигрант идва с канадски опит и диплома. Като гледам умиращи от глад сънародници няма във Ванкувър....
Сложно е мъничко по отговорите ти:
1.Аз лично споделям мнението на един човек от форума Българи в Америка:
Човек който не е конкурентноспособен в България, трудно ще бъде конкурентноспособен в Америка(Канада)
2. Щом е толкова зле положението при вас в България дори с храната, то явно да признавам си сбъркал съм, ще се справите в Канада, защото дори на мин. заплата за обща работа, пак ще ви стигат парите поне за храна, както се казва, гладни няма да останете в Канада.
3. Ами не, няма сам човека да ги изхарчи парите. Просто да кажем единия от семейството ще отиде по-рано с 2-3 месеца докато осигури условия за живот на децата и другия член - квартира, някаква работа и неща от този сорт.
4. Аз съм друг случай.
5. Тук си права повечето емигранти не идват с Канадски опит и образование.
- roumensp
Преди години и аз писах нещо подобно на Dir.bg ... Оттогава леко си смених мнението. Горното напълно важи в наща област (и аз съм IT) и много други, ама има някои специфични професии в Канада и Щатите дето конкуренцията не е чак толкова висока (или ако е, кадрите не са достатъчно на ниво). Например мойта жена има по-успешна кариера в Канада отколкото в България (имам впредвид по специалността си). Това че си емигрант не означава че непременно трябва да работиш неквалифицирана работа в началото, никой не трябва да се самоподценява изкуствено ...Californian написа:Сложно е мъничко по отговорите ти:
1.Аз лично споделям мнението на един човек от форума Българи в Америка:
Човек който не е конкурентноспособен в България, трудно ще бъде конкурентноспособен в Америка(Канада) ........