todorovi написа:И аз намирам темата за много полезна
Значи за чаршафите и дрехите ми стана ясно. Но ние пътуваме с дете на 2 години и 3 месеца и се чудя какво да сложа, че да събера поне нещата на щерката

. Ще се радвам, ако някой сподели как минава "пътуването" и "настаняването" с малко дете. Ако преценят модераторите, моля да преместят питането ми в отделна тема.
Благодаря

Ами нека пак аз да се изкажа като майка и домакиня, пък и останалите да допълват. Знаеш, че на тази възраст гардеробът на дечурлята се сменя всеки сезон, защото растат като гъбки. Аз лично, като тръгвахме, раздадох всички играчки и дрехи на дъщеря ми, позволих и да си избере точно 3 играчки. Взех и само зимните дрешки, и то не всичките, само толкова, колкото да има да сменя за 1 седмица, т.е. 7 комплекта. Всичко останало го дарих

От тук пазарувам почти на 90% от Уолмарт и съм адски доволна от марката George за децата. Цветовете не избледняват от прането, щампите си остават на мястото и даже и да има някое незаличимо петно, не ме е яд да изхвърля дрехата, защото е евтина и бързо може да се замени с нова и по-хубава. Давам пример - блузките са около 5$ за бройка, клинчета, дънки, панталони 7-20$, рокли-летни 6-20$. Изборът е адски голям, понякога и не толкова голям де, на големите разпродажби например.
Поне аз съм на принципа, че за децата се купуват по-евтини дрехи, защото израстват много бързо, винаги остава по някое петно и винаги могат да се купят нови и по-хубави неща.
Иначе из МОЛ-овете също се намират маркови детски дрешки на много изгодни цени, но като цяло забелязах, че не се намират много детски магазини, както в България.
И все още не мога да намеря потничета и корсажчета за дъщеря ми, та се налага майка ми да ми праща от БГ. Някой ако сподели къде да намеря, ще съм адски благодарна
А относно как пътува дъщеря ми, тя беше на 4г и през дългия полет, през цялото време зяпаше детски филми и много се кефеше на стюардите, когато носеха храната. Не съм имала никакви ядове с нея, но нека други, които са пътували с по-малки дечица да споделят опита си, въпреки, че при всяко детенце е индивидуално.
Успехи и поздрави!