Аз избрах Ванкувър
- roumensp
Re: Аз избрах Ванкувър
Проблемът е там, че досега доста стоки и услуги не се облагаха с PST (т.е. плащаше се само 5%), от 1-ви юли за всички тях ще се плаща 12%.
- optics
- Модератор
не шашкайте новопристигащите с тия страховити данъци за услуги. Няма да скачат да ходят по ресторанти от първия ден.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- roumensp
Те едва ли се шашкат, нали ДДС-то в България е 20%.optics написа:не шашкайте новопристигащите с тия страховити данъци за услуги. Няма да скачат да ходят по ресторанти от първия ден.
Колкото то HST-то, утешавам се с мисълта, че Канада е Канада защото хората плащат данъци, колкото и да не ни се харесват. Тя България затова е "цъфнала", щото навремето всички ни осигуряваха върху минималната заплата, дори да взимаш и 20-пъти повече.
Не са само ресторантите - безин, ток, газ за отопление са част от продуктите които досега бяха само с GST. Т.е. примерно в торонто бензина от $1/литър ще стане $1.08 за литър, зимата отоплението от $200/месец ще стане $216/месец и т.н. Не че е кой знае колко, ама няколко долара тук, няколко там и се натрупват.optics написа:не шашкайте новопристигащите с тия страховити данъци за услуги. Няма да скачат да ходят по ресторанти от първия ден.
Е ако скочи яденето може и да е за добро - ще вземе да поспаднат хората с някои килограм......miteto написа:Не са само ресторантите - безин, ток, газ за отопление са част от продуктите които досега бяха само с GST. Т.е. примерно в торонто бензина от $1/литър ще стане $1.08 за литър, зимата отоплението от $200/месец ще стане $216/месец и т.н. Не че е кой знае колко, ама няколко долара тук, няколко там и се натрупват.optics написа:не шашкайте новопристигащите с тия страховити данъци за услуги. Няма да скачат да ходят по ресторанти от първия ден.

Иначе ако ДДС в немско го направят 12 % -тая партия сигурно ще е на власт поне 5 мандата- от 19% на 12%....
а ако бензина падне не на 1,10 КАД а а на 1,10 Евро за литър ще има всенародни празници.Дори по днешния умрял курс на евро към долар 1,37 евро за литър си е грубо 1,70 КАД......та при вас има още мноооооого място за надуване....

Сетих се да запитам нещо - миналата година бяха почнали да разширяват магистралата -копаха някъде около Аботсфорд... та може ли някои да каже докъде го докараха , случаино да има например веб саит дето човек може да види къде копат ....
още си копаят. Защо питаш?
вчера май са взели решение в Онтарио да раздадат м/у $300 и $1000 на човек, според доходите, за да смекчат финансовия удар в/у хората след въвеждането на HST.
За BC такова подмазване от страна на провинциалния гавърмент не се предвижда. Ще мина само с това
поради липса на емотикон за псувня.
За BC такова подмазване от страна на провинциалния гавърмент не се предвижда. Ще мина само с това

ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Много ни е американска провинцията Павка, затова е.
Какво е това HST? Прочетох ,че е някаква си Harmonized Sales Tax , ама какво е това точно. четох нещо си ,ама нищо не му разбирам.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Ето това е за псуване:Павел написа:вчера май са взели решение в Онтарио да раздадат м/у $300 и $1000 на човек, според доходите, за да смекчат финансовия удар в/у хората след въвеждането на HST.
За BC такова подмазване от страна на провинциалния гавърмент не се предвижда. Ще мина само с товапоради липса на емотикон за псувня.

Иначе HST = GST + PST, затова и му викат хармонизирана такса, щото се буха на всичко

Е не чак на всичко.cocose написа:Ето това е за псуване:Павел написа:вчера май са взели решение в Онтарио да раздадат м/у $300 и $1000 на човек, според доходите, за да смекчат финансовия удар в/у хората след въвеждането на HST.
За BC такова подмазване от страна на провинциалния гавърмент не се предвижда. Ще мина само с товапоради липса на емотикон за псувня.
![]()
Иначе HST = GST + PST, затова и му викат хармонизирана такса, щото се буха на всичко![]()
![]()
Ето тука малко по-подробно за Онтарио:
http://www.rev.gov.on.ca/en/taxchange/taxable.html
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
- roumensp
Ето го същото и за BC: http://hst.blog.gov.bc.ca/iliana написа:Е не чак на всичко.cocose написа:Ето това е за псуване:Павел написа:вчера май са взели решение в Онтарио да раздадат м/у $300 и $1000 на човек, според доходите, за да смекчат финансовия удар в/у хората след въвеждането на HST.
![]()
Иначе HST = GST + PST, затова и му викат хармонизирана такса, щото се буха на всичко![]()
![]()
Ето тука малко по-подробно за Онтарио:
http://www.rev.gov.on.ca/en/taxchange/taxable.html
Общо взето се опитват да ни убедят колко е прекрасно HST-то за BC.
- optics
- Модератор
Аслъ !roumensp написа: Ето го същото и за BC: http://hst.blog.gov.bc.ca/
Общо взето се опитват да ни убедят колко е прекрасно HST-то за BC.
Продължавам да питам, защо е цялото мрънкане ?Are British Columbians going to have to pay more for home energy than they do now?
The credit ensures that harmonization does not increase the cost of residential energy for British Columbians.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
В Онтарио тия чекове ще идват само две години, но HST остава. Общо-взето всички потъват надолу, не само хората с по-високи доходи. Нищо чудно и в БК да е така.optics написа:Продължавам да питам, защо е цялото мрънкане ?Are British Columbians going to have to pay more for home energy than they do now?
The credit ensures that harmonization does not increase the cost of residential energy for British Columbians.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001