Свидетелство за съдимост от Германия

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
tivo

Свидетелство за съдимост от Германия

Мнение от tivo »

Здравейте, някой вадил ли си е свидетелство за съдимост от Германия?

Много бих се радвал ако сподели дали свидетелството се заявява заедно с официална заверка (т. нар. Überbeglaubigung) или без.
На сайта на Immirgation Bucarest не намерих инфо, но на сайта на Bundesamt für Justiz пише, че за да се зачете свидетелсвото в чужбина е необходимо в някои случаи да има тази заверка- за Канада не пишеше нищо конкретно.

P.S.: За колко време пристигна свидетелството?
bp_de

Re: Свидетелство за съдимост от Германия

Мнение от bp_de »

1- ако си в немско - отиваш в обстината-в Ратхауса дет са те регистрирали че живееш -демек по местоживеене.
казваш че ти трябва полицеиско Führungszeugnis - не съм сигурен дали точно така се пишеше ама подобно е.
Ще те таксуват 15 евро - по памет но там някъде беше-все пак преди 3 години вадих такова.
Чакаш около месец-поне аз толкова чаках -идва директоман по пощата при тебе.
1 лист с водни знаци и т.н ... дрън -брън ако не си съден -пище -няма аинтраг наи отдолу с болд шрифт и по големи букви.
2 -ако си в Бг -същото като по точка 1 само сдето ще идеш в немското посолство.Там може и нещо друго да искат -нямам идея- в Бг не знам точно кое и как става. Дигаш тел и ги питаш.

Естествено идва на немски -превеждаш на англе или франсе без легализации и други тапотии и си готов да го дадеш на канадците.
Публикувай отговор