Не разбирам, та ти още даже виза нямаш за Канада, а вече си успял да "напипаш" (квото и да значи това...) най-важните проблеми на КанадаPhill написа:За съжаление едни и същи празнословци участват по всички теми. Радвам се, че администраторите затвориха поне временно устата на Uspial, но има още доста кандидати .....
Със съжаление констатирам, че твърде малка част от емигрантите в Канада са заминали от тук, поради някаква друга причина освен за да цуцат социал, да учат и да се лекуват "безплатно", а туй безплатното от кой джоб излиза? И в България всичко беше "безплатно", ама сега когато дойде време келнера да донесе сметката и се видя, че безплатен обяд няма. Сигурен съм, че келнера ще дойде и в Канада, то само с продажба на природни ресурси и прецакване на имигранти няма да стане... За да не ставам многословен ще обощя - не харесвам притеснителните прилики на Канада с България, болшинството от българите емигрират по финансови причини, а не заради несъгласие с политиката и диктата на мафията. Идеята е - не ми стигат парите ще се махам, къде - в Канада защото е социална държава. Причина за лошото финансово състояние можем да намерим на много места - лошо образование на индивида, лоша комуникативност, липса на инициативност и т.н. Такъв където и да отиде ще търси социална държава, защото в другата, несоциалната държава, ще е по-зле и от България.
Именно това ме провокира да пиша първия път - всички аргументи се въртяха около социалността на Канада, а всъщност никой не си задава въпроса кой е плащал, кой плаща и кой ще плаща този социален комфорт.
В много малко от изказванията по темата видях конкретен аргумент за или против САЩ, а да не говорим, че повечето от писалите никога не са били в САЩ.
Днес прегледах какво харесвам/не харесвам в Канада и видях, че без да искам съм напипал доста от проблемите на социалната държава, като най-ярко се откроява "безплатното" здравеопазване.
Всъщност не се получава спор, защото няколко безидейни драскача пишат във всички теми с идеята да стане скандал без значение за какво. Така, че ако има някой, който може да сподели реален опит от живот в САЩ и Канада, нека го направи, иначе по-добре да затворим темата.

Представям си като дойдеш тука, ми направо те виждам като вторият Харпър примерно, или даже на местото на онази мацка, от Хаити, дето представя кралицата

Иначе в едно си прав, и в БГ и в Канада има социал, има и връзкарство, има и комунизъм, има и корупциа, разликата е обаче около....80%, сиреч при 20% корупция в Канада, в БГ тя е 100%....малка разлика, признавам си, но аз заради нея се преместих.