loginn написа:Емили, ако не си получиш сертификата по пощата, ще направиш невъзможното и за кефа на нас неблагодарните ще го получиш на интервюто
Че сме се събрали тук да правим невероятни неща и гимнастики, за да успеем в начинанието, си прав, loginn. Но за неблагодарните - не си познал: не се отнася за тук присъстващите съфорумци, а става въпрос за това, че в работата си повечето от нас правим невъзможното за кефа на неблагодарните. И за да рабереш за какво става въпрос - ето ти я цялата сентенция:
Ние можещите, водени от незнаещите, правим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много от толкова малко, че сме се специализирали да правим всичко от нищо.
Това илюстрира нашите родни предприемачи, колеги и бг бизнеса - естествено не всички - има си доста читави хора и бизнес.
emili_vn написа:И за да рабереш за какво става въпрос - ето ти я цялата сентенция:
Ние можещите, водени от незнаещите, правим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много от толкова малко, че сме се специализирали да правим всичко от нищо.
Това от Иречек ли беше, не си спомням добре. Само не ми казвай че си го сложила в рамка на бюрото си и шефа ти всеки ден го чете
А иначе аз го приспособих малко за случая понеже въпреки усилията които полагаш за да помогнеш на всеки тук, пак се случва да сме недоволни. Не съм имал предвид че си го адресирала към нас.
Не съм го слагала в рамка, щото ми е в главата и няма нужда да се напрягам, за да го чета - щото си го знам Пък и шеф си нямам, да му се не види - няма и кой да дразня
Пък за недоволните може да се говори много - едни са недоволни от себе си, други - от останалите. Т.е. недоволни винаги ще има. Ти да не би да си доволен от всичко, което ти се случва или което си чел. Не, разбира се и аз не съм...така че животът продължава...
emili_vn написа:Ти да не би да си доволен от всичко, което ти се случва или което си чел.
Как да съм като току-що получихме от Виена едно писъмце. Вътре вместо сертификати, поредната порция с изисквания за документи.
Само академичната справка ще ни струва 160 лв. После преводи, нотариус, куриер...
Странното е че предишния път получихме от един служител, сега от друг... Сякаш си прехвърлят топката. Що не кажат наведнъж всичко което им трябва?
Какви са тия академични справки по 160 лева ?! НА мен от ТУ-София ми взеха 20 лева. Не е ли еднакво за всички университети?
Аз вече пратих допълнителни документи, този път с БП, защото тука четох добри неща, още си чакам обратната разписка минаха 20 дена, от пощата ми казаха че било заради вулкана в Ирландия
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Здравейте, Най-после и нашите сертификати са на път към нас
Днес след запитване до Виена, ми върнаха отговор за няколко минути, че сме одобрени и на 02.06 са ни били изпратени документите/сертификатите по пощата. Надявам се само пощите да не се издънят
Но истината е че сме много щастливи и почваме да готвим документи за Букурещ
Joya написа:Какви са тия академични справки по 160 лева ?! НА мен от ТУ-София ми взеха 20 лева. Не е ли еднакво за всички университети?
Ами според това което са казали на жена ми от учебното заведение което е завършила и то е полувисш институт, сега колеж... Дано се окаже че не е толкова много.
Днес и аз получих сертификатите без интервю, но с представен документ от TCFQ.
Честито на всички, които са ги получили, а тези които не са, да не се отказват или отчайват, защото усилията им рано или късно ще бъдат възнаградени.
Честито! Успех в по - нататъшната процедура и късмет на канадска земя
18.09.2009=>Vienne 13.10.2009=>Accusé 18.05.2010=>Entrevue 31.05.2010=>Bucarest 15.06.2010=>Étiquettes 13.07.2010=>Formulaires 03.08.2010=>MC "Vita" 30.08.2010=>OK 10.01.2011=>Invitation pour visas 04.02.2011=>Visas 1 an 4 mois et 17 jours=>Durée de la procédure 01.03.2011=>Nous quittons la Bulgarie