Дали можем да се оплачем от изпитващия?
Re: Да се оплачем от изпитващия?
demococcus, "трием сол на главата на начинаещите" според мен не е точния израз. Тълкуването на meisi за целта на темата много ми допадна, но login е прав, че заглавието би следвало да се промени - така написано навява на мисълта, че интервюиращия носи вина за случилото се и трябва да бъде публично опозорен и че скъсаните са на мнение, че той им е виновен за всичко. Тук по-скоро включилите се с мнение изказват своето като странични наблюдатели не с цел да натрият носа на някого, а по-скоро и неуспелите, и бъдещите кандидати да са подготвени когато се явят пак или съответно за първи път какво трябва да очакват и какви грешки не трябва да допускат. Всички знаем, че когато човек е в ситуацията му убягват много неща, а отстрани най-добре се вижда. Статистиката на Linko може би е много вярна по отношение на това, че всеки втори допуска такива грешки на интервюто. И това може би се дължи на факта, че опита ни в интервютата по принцип не е особено голям, а и на интервютата в БГ никой не те провокира по какъвто и да е начин - просто си говориш с въпросния работодател и той по някакви неведоми пътища решава дали ставаш или не / обикновено с препоръка от приятел/ и след това се чуди що не му изнася.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
- Kan_Tangra
Re: Дали можем да се оплачем от изпитващия?
Ще повторя някои изказали се, причината да ви скъса е психологическа. Има го и този фактор, а изпитващите са обучени психолози. Емиграцията в Канада е нещо много много трудно, те са наясно с това и филтрират хора, които ще се огънат там. Реално по-скоро трябва да сте му много благодарни, защото той ви е направил услуга и ви е спестил много време и пари.
Има много хора, които идват в Канада, изхарчват пари, а после се прибират, защото не е за тях. Това би могло да сполети и вас.
Да подавате оплакване срещу това решение е абсурд. Защото не е имало ни най-малко лични чувства, а чисто професионална преценка. Но пак казвам, на ниво психология, а не квалификации.
Конкретен момент, той ви е питал какво ще направите, като нивото на френски не ви е достатъчно високо.
А вие казахте ли, че ще учите още френски?! Той точно това е искал да чуе. А и откровено, това е правилното решение. Френският трябва да се подобри максимално. Трябваше да кажете, че продължавате занимания и сега, и след интервюто още в България продължавате да учите френски.
В заключение, явно сте подценили интервюто и процедурата и не сте се погрижили да съберете достатъчно инфомация за самото интервю и насоки и помощ как да се мине. По мое време имаше учители, които ги обясняваха всички тези неща предварително. За щастие или нещастие, учителката която подготви мен (с 2-3 урока) емигрира почти заедно с мен.
Така, че има значение и учителя, който ви подготвя за интервюто. Да знае френски не е достаатъчно.
Има много хора, които идват в Канада, изхарчват пари, а после се прибират, защото не е за тях. Това би могло да сполети и вас.
Да подавате оплакване срещу това решение е абсурд. Защото не е имало ни най-малко лични чувства, а чисто професионална преценка. Но пак казвам, на ниво психология, а не квалификации.
Конкретен момент, той ви е питал какво ще направите, като нивото на френски не ви е достатъчно високо.
А вие казахте ли, че ще учите още френски?! Той точно това е искал да чуе. А и откровено, това е правилното решение. Френският трябва да се подобри максимално. Трябваше да кажете, че продължавате занимания и сега, и след интервюто още в България продължавате да учите френски.
В заключение, явно сте подценили интервюто и процедурата и не сте се погрижили да съберете достатъчно инфомация за самото интервю и насоки и помощ как да се мине. По мое време имаше учители, които ги обясняваха всички тези неща предварително. За щастие или нещастие, учителката която подготви мен (с 2-3 урока) емигрира почти заедно с мен.
Така, че има значение и учителя, който ви подготвя за интервюто. Да знае френски не е достаатъчно.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto

Последно промяна от meisi на Сря Мар 02, 2011 5:40 pm, променено общо 1 път.
meisi, щом сте събрали 60 точки, значи наистина имате реален шанс. Моят съвет е да изкарате по още едно ниво френски, да минете по един TCF /на него можете да се явявате на всеки два месеца, ако не изкарате желания резултат от първия път/ и да запратите документите заедно със сертификатите. Мисля, че ще получите директно сертификати, защото ако вдигнеш едно ниво са 4 точки.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012

Последно промяна от meisi на Сря Мар 02, 2011 5:41 pm, променено общо 1 път.
Предлагам на хората готвещи се за интервюта да си провеждат интервюта на френски помежду си. Да ги регистрират и след туй обсъждат.
Във всекидневния живот да се стараят да си спомнят как биха се изразили на френски/англииски във сходна ситуация.
Да се обаждат по телефона в Канада и да говорят.Да гледат през картите тукашните улици и гледки. Да знаят къде ще ходят първите дни да си пускат документи и да си направят маршрути и да разучат метроплията и основни магистрали, линии на градския транспорт, магазини. Да се запитат какво ще ядът първия ден. Откъде ще си купят шампоан и дамски превръзки. И кое колко струва. Да свикнат с англииските мерки.Да си вземат книга на френски, която са чели на български и познават и обичат.Ако четат книги де.
Изобщо колкото е възможно повече и по-надлибоко да се натопят в тукашния живот седейки зад предпазното стъкло на аквариума, щото иначе тука има едни баракуди: мигнеш и ти заминал пръста. Ще кажете:Един пръст! Е да де, ама имаш само 20.
Може пък като поопознаете Канада и да не ви хареса!
Лошо няма!
meisi

А е нормално изискванията по Кебекарската процедура да са по-ниски, щото който е тръгнал за натук по-принцип си става.Френски ще научи.Гладен нема да остане. В кенефа сам да го затвориш - чейнч биро ще отвори, а да не говорим, че две "лайнарки" не стигат да му се запуши устата.
Високите изисквания по федералната процедура са съвсем уместни, щото ако някой не може да изкара едно интервю с френски, то поне трябва да доди добре подлатен, щото докато почне да връзва англииския и докато се изучи ще е зор. После плащай студенски заеми и от пенсията даже.Да не споменавам, че ако ти се ходи в Торонто примерно, много по-близо е през Монреал.
Изобщо Канада се дели на Кебек и останалите, като е видно и от този форум.
А Северна Америка се дели на Кебек, англофони и малко мексиканци за вкус!
Във всекидневния живот да се стараят да си спомнят как биха се изразили на френски/англииски във сходна ситуация.
Да се обаждат по телефона в Канада и да говорят.Да гледат през картите тукашните улици и гледки. Да знаят къде ще ходят първите дни да си пускат документи и да си направят маршрути и да разучат метроплията и основни магистрали, линии на градския транспорт, магазини. Да се запитат какво ще ядът първия ден. Откъде ще си купят шампоан и дамски превръзки. И кое колко струва. Да свикнат с англииските мерки.Да си вземат книга на френски, която са чели на български и познават и обичат.Ако четат книги де.

Изобщо колкото е възможно повече и по-надлибоко да се натопят в тукашния живот седейки зад предпазното стъкло на аквариума, щото иначе тука има едни баракуди: мигнеш и ти заминал пръста. Ще кажете:Един пръст! Е да де, ама имаш само 20.
Може пък като поопознаете Канада и да не ви хареса!
Лошо няма!
meisi

А е нормално изискванията по Кебекарската процедура да са по-ниски, щото който е тръгнал за натук по-принцип си става.Френски ще научи.Гладен нема да остане. В кенефа сам да го затвориш - чейнч биро ще отвори, а да не говорим, че две "лайнарки" не стигат да му се запуши устата.
Високите изисквания по федералната процедура са съвсем уместни, щото ако някой не може да изкара едно интервю с френски, то поне трябва да доди добре подлатен, щото докато почне да връзва англииския и докато се изучи ще е зор. После плащай студенски заеми и от пенсията даже.Да не споменавам, че ако ти се ходи в Торонто примерно, много по-близо е през Монреал.

Изобщо Канада се дели на Кебек и останалите, като е видно и от този форум.
А Северна Америка се дели на Кебек, англофони и малко мексиканци за вкус!

Емигрант! Терминатор! Губернатор !
emili_vn написа:На нас българите винаги някой друг ни е виновен за всеки наш неуспех. Моето мнение е, че е безпочвено да подавате оплакване. Това че интервюиращия ви е провокирал с дадено твърдение и мнение, не означава, че това е точно така. Той просто е искал да разбере дали може да се защитите, докажете и т.н. Имаше една двойка, при която жената е казала едно, а интервюиращия - точно обратното. Но тя не се шашнала, ядосала и т.н., а съвсем спокойно му е обяснила и доказала своето твърдение, с което той се е съгласил и естествено е получила сертификата. Това, което се случва на интервюто, може да ви се случи и на всяко интервю за работа в Канада и ако реагирате по този начин, естетвено няма да ви вземат на работа. Интервюиращия според мен е проверявал вашата мотивация, увереност в себе си, информзцията, която имате за сферата, в която искате да се реализирате. Това че не сте били убедителни мисля, че не е негов проблем.
Приемете, че човека си е вършил работата, а вие не сте се справили. Прочетете постовете на всички, които са минали или не. Според мен няма как този човек за едни да е "майка", а за други "мащеха", без въобще да познава нито успелите, нито неуспелите. И знайте, че нещата, които ви се случват, са предизвикани от вас самите, а не по волята на някой друг.
И аз съм на това мнение. Преди 9 години на моето интервю ми зададоха подобни въпроси и през цялото време интервюиращата опонираше на всеки мой отговор. Провокират те нарочно , за да видят колко надежден ще им се сториш.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Всеки е свободен да прави каквото иска.Ние българите за това сме на тва дередже,защото все си мълчим и не си търсим правата.Ако скъсаните на тази сесия се обединят и пуснат масово жалби срещу изпитващото лице ефект ще има и то обратен,но за него.Тези приказки за забрана за пускане на документи за 2 години са бла-бла.В правилата за селекция има точни и ясни правила,които могат да бъдат нарушени само при субективното оценяване на интервюто и то от такива имиграциони служители като този.За това ще ни пращат тука изпитващи мароканци и алжирци,защото всеки си мълчи си и всеки си казава,,аз минах другите да се спасяват,,.И още нещо,Демокукос,защо пускаш тази тема,а се противопоставяш на обжалването.Нещо повечер ти дори не си ходил на интервю.Не е коректно да даваш съвети за нещо през което не си преминал.На тебе идвало ли ти е на ум,че въпреки добрия ти френски можеше да не издържиш интервюто и да не успееш да се обосновеш за мотивацията ти?
П.С Извинявам се на всички ,,велики професори,, пишещи в този форум и несъгласни с мнението ми.Тука има разни канадски българи и кандидати за такива,които не разбирам от къде намират толкова свободно време за писане,въпреки заетия си и изпълнен с емоции живот
П.С Извинявам се на всички ,,велики професори,, пишещи в този форум и несъгласни с мнението ми.Тука има разни канадски българи и кандидати за такива,които не разбирам от къде намират толкова свободно време за писане,въпреки заетия си и изпълнен с емоции живот

- Мими Гювенделата
Типичен пример за хора, които не знаят какво искат, как да го постигнат и най-важното винаги търсят вината в другите.meisi написа:разговора точно премина на двата полюса в смисъл ,когато му казах ,че искам да започна работа веднага ,такова е желанието ми макар и нискоквалифицирана в моята област -....................................................................Друго си е да беше ме оставил да му обясня като на други хора , как ще си "приравня" дипломата ,за това си мисля ,че просто той предварително решава в момента дали да пусне кандидатите или не .
Седнете си на гъза и учете френски, щото без него сте за никъде, това е най важното. После останете сами със себе си и си отговорете какво искате да работите тук (кебек, канада .. ) и как да го постигнете. Ровете се във нета и събирайте инфо - пълно е, но трябва да се чете като хората, сиреч наистина да разбирате написаното. (за това требе добър език).
П.С.
Аз също съм кандидатсвал 2 пъти. И сега десетилетие по-късно мога да кажа, че не съм загул от това, напротив помогна ми идвайки тук да си намерия максимално бързо работа по специалността (control system engineer).
Това е от мен, не се сърдете на никой, винаги ама винаги потърсете проблема първо в себе си.
И НЕ СЕ СРАМУВАЙТЕ ДА ГО ПРИЗНАЕТЕ.
Нали знаете каква е разликата между умния и глупака:
Умния се учи от грешките на другите, а глупака от своите. Това не е обида.
Поздрави от мен и успех все пак.
And all the best women are married
All the handsome men are gay
You feel deprived
You feel deprived
thriller написа:
Знаете ли какви симпатични индиици, пакистанци може да ви интервюират за работа и да ви скъсат.
А вие защо си мислите че като дойдете в Канада ще си имате работа само с бели хора родени в Канада.За това ще ни пращат тука изпитващи мароканци и алжирци,защото всеки си мълчи
Знаете ли какви симпатични индиици, пакистанци може да ви интервюират за работа и да ви скъсат.

Последно промяна от meisi на Сря Мар 02, 2011 5:42 pm, променено общо 1 път.
Що се засягаш от мнението на човек който е в Канада от 10 години и най-вероятно е забравил как се е чувствал преди интервюто?meisi написа:Но това е урока ,който рано или късно всеки получава и се учи от него ,така че това е много важен урок ,който научих от този форум.Благодаря Ви! За напред ще вляза в удобната роля на наблюдател ,която се оказва най- добрата.Защо ми е да трупам негативи и аз поумнях вече и ще се уча от глупаците ,които споделят грешките си . Попътен вятър на всички успели и неуспели глупаци като мен
На всички нас които сега се печем на този огън ти помогна много като сподели опита си. Дали ще останеш занапред само наблюдател си е твое право на избор, но ти пожелавам ако все пак решиш да пишеш за резултата от следващото интервю, то това да бъде по повод на получен сертификат за селекция!
- Мими Гювенделата
loginn написа:Що се засягаш от мнението на човек който е в Канада от 10 години и най-вероятно е забравил как се е чувствал преди интервюто?
Не съм забравил, но еуфоията е много лош другар. Опитах се да Ви кажа, че трябва да проумеете и отсеете онова, което е важно за Вас да се концентрирате само върху него. Защото като дойдете тук ще Ви е само от полза.
А що се отнася до моите чувства и те са били горчиви, но не съм кавал че вината е в Бен Ладен или в третия свят или тем подобни, просто дадох си сметка че аз съм този който е грешен и си поправих грешките, за което след време си дадох сметка че мие било само от полза.
Та това е.
П.С.
В едни други постинги изразих желание да пия бира с Вас, след седмица две като се прибера в БГ, но май нема смисъл.
Успех и бъдете здрави.
And all the best women are married
You feel deprived
You feel deprived
loginn написа:Що се засягаш от мнението на човек който е в Канада от 10 години и най-вероятно е забравил как се е чувствал преди интервюто?meisi написа:Но това е урока ,който рано или късно всеки получава и се учи от него ,така че това е много важен урок ,който научих от този форум.Благодаря Ви! За напред ще вляза в удобната роля на наблюдател ,която се оказва най- добрата.Защо ми е да трупам негативи и аз поумнях вече и ще се уча от глупаците ,които споделят грешките си . Попътен вятър на всички успели и неуспели глупаци като мен
На всички нас които сега се печем на този огън ти помогна много като сподели опита си. Дали ще останеш занапред само наблюдател си е твое право на избор, но ти пожелавам ако все пак решиш да пишеш за резултата от следващото интервю, то това да бъде по повод на получен сертификат за селекция!
Тоя човек може и да е от 10 години в Канада, но от начина на изказването на мнението му, ми се струва, че са му обегнали някой типично канадски навици. По принцип и от мой опит тук, канадец като си изказва мнението по даден вьпрос го прави без да квалифицира мнението на сьбеседника ми и оШте по малко да се изказва кое е тьпо, умно, и т.н.
Помня го тоя постинг и що да няма смисъл? Тъкмо след седмица стреса ще се е поуталожил.Мими Гювенделата написа:В едни други постинги изразих желание да пия бира с Вас, след седмица две като се прибера в БГ, но май нема смисъл.
Успех и бъдете здрави.
След изминалата сесия е нормално да има и малко по-крайни реакции и изказвания и няма защо да се засягаме. Аз съм забравил толкова неща които са ми били на главата преди десет години и допуснах че и при теб е така.
Явно написаното от мен е ти е прозвучало като: "Тоя що се обажда където не го питат!"
Но не е така. Дори съм сигурен че можем доста да научим от теб.
Мисълта ми беше че meisi дори и да те е разбрала погрешно, не трябва да се засяга от теб който си минал отдавна по тоя път и споделеното от нея не ти е от особена помощ. Но за хората които очакваме следващата сесия има стойност това че тя анализира грешките си пред всички нас и исках да и кажа че не я мисля за глупак.
Аз рядко пия бира, но ще гледам да дойда на срещата (само да видим за кога ще я насрочим) и ще се радвам ако и ти дойдеш. Ще видиш че не сме чак такива злобари