Здравейте, кандидатстваме за пореден път за посетителска виза на едната от бабите - става въпрос за многократна виза (вече са ни издавали такава и множество еднократни и е нямало никакъв проблем).
Бабата в момента е в България и за наше най-огромно учудване е получила писмо с формуляри за медицински изследвания. На някой от Вас случвало ли му се е подобно нещо?!
Благодаря предварително за отговорите.
Медицински изследвания за многократна посетителска виза?!
Медицински изследвания за многократна посетителска виза?!
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
Re: Медицински изследвания за многократна посетителска виза?!
Дигни тел и питаи в посолството .....
Аз досега само такива визи имам и никога не са ме карали да правя медицински -дано и да не ме карат де.
Аз досега само такива визи имам и никога не са ме карали да правя медицински -дано и да не ме карат де.
Да, на свекърва ми и искаха, преди 2 години. Прави си прегледа във Вита и после си чака резултатите. И тя беше имала 1-2 еднократни визи преди това и молбата и беше за многократна. В момента на майката на една колежка, рускиня, искат.
- естествено, че го вдигнахме телефонаbp_de написа:Дигни тел и питаи в посолството .....

Мерси
-
Моята баба взе многократна преди 2 години но не са я карали да минава медицински. Явно е нещо ново. Все пак тя мина преглед тук за удалжаване на визата тази пролет но то това си е задалжително. Интересно дали ще я карат да минава отново като кандидатства следващата година за нова многократна. Тези прегледи колкото са безсмислени толкова са и скъпи.
Значи от Букурещ ни обясниха за тези медицински, че се изискват по осмотрение на агента разглеждащ процедурата. Можело да ги поискат и при еднократка и многократна виза, често пъти се изисквали, когато лицето-demandeur e оставало в Канада повече от 6 месеца. Явно отново се намесва субективизма при разглеждането на молбите - на късмет е всичко както се казва.