Здравейте отново от нас, които не ни одобриха

( сега ви пиша аз - съпругата на a_stefanin)
Значи по отношение на точките - накрая на интервюто мосюто каза, че според според документите, които изпратихме във Виена, сме събрали нужните 68 точки, но от интервюто вчера - само 50, като за жалост вчера не успяхме да защитим нивото си на френски език, което бяхме отбелязали в документите ( като за жалост много лоша шега ни изигра притеснението и напрежението, а и той не ни позволи да си помагаме изобщо - по принцип на мен винаги повече са ми се отдавали езиците и бях по-добре подготвена от съпруга ми, но тъй като той беше водещия от нас, него го разпитваха повече, а на мен ми зададоха само 2-3 въпроса и не можех да покажа нивото си на френски).
А съпругът ми беше водещ заради повечето сертификати, които имаше (има сертификат от CISCO-академия,сертификат за радиовръзки и средно специално образование от техникум по микроелектроника, аз съм само с немска гимназия, имам и диплома от Кьолн за владеене на немски език, която ми дава право да уча и работя в Германия, но това естествено въобще не ми дава точки в случая, владея и много добре английски език, но съм само до там с точките!!!, иначе и двамата имаме достатъчен трудов стаж).
Явно тази година набират само хора с висше образование или поне това ни каза мосюто, че заради дипломите не събираме точки.
Може би и защото показахме по-добро владеене на английски, също не направи много добро впечатление в случая, но като цяло със съпруга ми точно това се чудехме впоследствие, защото изобщо ни изпратиха покана за интервю, след като изведнъж са оказа, че не събираме точки...как така събрахме точки според документите, които изпратихме до посолството във Виена, а сега не ни смятат никакви сертификати...
Малко сме объркани, но не сме се отказали, нито сме се отчаяли и искам да кажа на всички, които не успяха като нас - ГОРЕ ГЛАВАТА, ХОРА!!! Животът не свършва с този неуспех, ние сме на принципа "всяко зло за добро"

и не губете кураж!!!
А на тези, които тепърва ще се явяват на интервю -давайте смело напред, не се шашкайте (като нас), мосюто НАИСТИНА е изключително любезен и добронамерен и въпреки че нас ни отряза, го направи по изключително цивилизован и възпитан начин ( те тези хора не знаят какво е да се заяждаш и да се държиш невъзпитано), самият той ни даде кураж да не се отказваме и да продължим да се борим!!!
Стискаме палци на всички, знаем колко е важно това за всички и колко усилия ни струва това!!!