Кандидатстване за кан. виза на résident temporaire в USA

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
DIMELBE

Кандидатстване за кан. виза на résident temporaire в USA

Мнение от DIMELBE »

Здравейте,

Ще обясня малко по-подробно нашия случай, за да стане по-ясен и въпросът ми.
Свекърва ми се върна в БГ преди 2 месеца и от там пусна документи в Букурещ за нова многократна виза, старата й многократна изтича на 9-06-2010. Тъй като от Букурещ й поискаха да прави медицински изследвания, това много ще забави процедурата и в крайна сметка не е ясно дали отговорът ще е положителен (може да се заядат за какво ли не, щом не я издадоха веднага), затова решихме да си поиска обратно паспорта и да се върне в Канада със старата виза и от тук да подадем документи за нова виза в едно от канадските консулства в Щатите.
Всичко това се налага, защото бабата е съвсем сама в БГ и не искаме да стане така, че да не получи виза и да не може да дойде тук дълго време.
Затова тя ще се върне тук на 4-ти юни и веднага ще кандидатстваме наново за многократна виза, с която да може да се връща в БГ редовно и която разбира се, ще й гарантира и връщането тук (естествено дай боже да ни дадат такава). От вече почти 3 години тече и процедура за permanent resident - parrainage, т.е най-добрия вариант за нас е да пътува със старата виза и от тук да действаме по-нататък.
Питането ми е следното : има ли хора, с подобен казус, които са подавали молба за многократна или еднократна виза за résident temporaire от Канада в Щатите. Вторият ми въпрос е: къде изпратихте документите - в Бъфало или в Ню Йорк - или това е просто въпрос на избор?
Благодаря Ви предварително!
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
pumpy

Re: Кандидатстване за кан. виза на résident temporaire в USA

Мнение от pumpy »

Не и е работа да коментирам, защото не съм го правил, но ако я повикат на интервю някъде в Щатите, как ще отиде там за него ????
Аватар
DIMELBE

Re: Кандидатстване за кан. виза на résident temporaire в USA

Мнение от DIMELBE »

poumpy написа:Не и е работа да коментирам, защото не съм го правил, но ако я повикат на интервю някъде в Щатите, как ще отиде там за него ????
Ами коментирай :) , то понякога от такива коментари се раждат много важни неща. В крайна сметка, след дълги размишления, решихме да се откажем от този вариант, именно поради подобни причини и неизвестни. Ще се направят медицинските в БГ и каквото сабя покаже.
Темата може да се счита за затворена.
Мерси!
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
Заключено