Коя банка предлага кредитна карта с най-много възвръщаемост?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
miteto
Модератор

Re: Коя банка предлага кредитна карта с най-много възвръщаемост?

Мнение от miteto »

Julian_04 написа:
Uspial написа:Да не говорим че новите в началото трябва да скачат от радост ако някой се навие да им даде кредитна карта изобщо а не да се глезят и питат има ли точки и мили.
Ето това е важно да се знае от новите имигранти, щото е абсолютно вярно! Ние дойдохме с доста пари, но никой не ни знаеше какви сме що сме и ни предложиха с 300 зора най-обикновената карта и то благодарение на това, че баща ми дойде с нас на рандевуто...А, той беше уважаван клиент на банката...Никой не си е и помислял за точки и мили,...бяхме доволни въобще да ни дадат нещо в началото, щото на някои им отказваха...
Да разбирам ли че понеже вие сте били от голямото добрутро и въпреки това не са ви дали веднага платинум с 50,000 лимит - новите да не си и помислят за различни карти? Нещата се менят, което не е ставало преди, сега може и да става, както и обратното, разбира се.
И за десети път ти пиша - стига си ги дъвкала тия точки и мили, картите с cashback си заслужават - ако похарчиш $10,000 и имаш 1%, на края на годината гепиш $100. Кой ти ги дава, при положение че нищо специално не трябва да правиш, просто си пазаруваш както би правил и с "обикновената" карта.
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Митето написа:
.....новите да не си и помислят за различни карти? Нещата се менят......
Новите може да си мислят, мечтаят, сънуват. Да си мислиш е все още безплатно.
Нищо не се е променило за нови имигранти относно кредитни карти.
Трудно се дават от банки и други сериозни финансови институции докато новите не занесат писмо че имат работа с определен доход.
По лесно става с пазарлаци ако им се блокира някаква сума която е равна на лимита ама това не е кредитна карта а почти дебитна.
Другия вариант е в Моней Март на подобен принцип. Слагаш пари и ти дават карта която прилича на външен вид на кредитна ама парите са твои.
Та тези карти със собствени внесени като постояно трябва да да довнасяш ходейки на специфично място лично с парите в кеш или собствени блокирани пари в банката тези несериозни карти ( умишлено не употребявам думата кредитни ) рядко имат точки и мили. Не заблуждавяйте хората че тези карти имат бонуси като кешбак.
Последно промяна от Uspial на Сря Май 12, 2010 10:11 pm, променено общо 1 път.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Uspial написа:Нищо не се е променило за нови имигранти относно кредитни карти.
Трудно се дават от банки и други финансови институции докато не занесат писмо че имат работа с определен доход.
По лесно става с пазарлаци ако им се блокира някаква сума която е равна на лимита ама това не е кредитна карта почти дебитна.
Другия вариант е в Моней Март на подобен принцип. Слагаш пари и ти дават карта която прилича на кредитна ама парите са твои.
Та тези карти със собствени внесени като постояно трябва да да довнасяш или собствени блокирани пари рядко имат точки и мили. Не заблуждавяйте хората че тези карти имат бонуси като кешбак.
Карти подобни на тези в Мъни Март има вече в почти всички банки. Научи се да четеш, никъде не е писано че картите с блокирана сума дават кешбек или точки. Въпроса е след 1 година когато вече са натрупали кредитна история, що да не си вземат втора карта вече с кешбек, така или иначе е хубаво човек да има поне по 1 карта от Visa и Master Card. Твоята теория че била голяма разправия да четеш дребния шрифт - ми то ако си неграмотен та чак дрънкаш, изваждането на каква да е кредитна карта ще ти се стори квантова физика :D
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Неграмотния така или иначе не може да чете. Него не го коментираме в този случай.
След една година не сигурно че ще имат работа, че няма да са на социал, че няма да са първа година студенти след като са учили кофи една година. Та по полека с картите с точките и бонусите на първата година.
И ти ли си от тези дето за 15 минути проучват 10 вида кредитни карти. :D
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Не, аз съм от тези дето знаят, че когато плащаш баланс по кредитна карта, банката първо прилага дължимите суми към покупките, а след това към cash advances. И за разлика от други хора знам английския достатъчно добре, така че за 10 минути да прочета ситния шрифт на картата, която съм набелязал.
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

По темата, аз директно отидох в ДКС-ата, т.е. ТД банк :), вкарах неколко хиляди, срещу което получих дебитна карта + кредитна карта с лимит $500, и там смешните ограничения за брой транзакции и т.н.....
Една година по късно отидох да ми увеличат лимита на $5000 (че то с $500 нищо свестно не можеш да купиш), след което те ми издадоха нова с лимит $10 000 :) че даже и ме питаха дали ми е малко, и дали не искам още по голям лимит!!! Оттогава освен за спорадични покупки (колко пъти в годината човек си купува диван примерно!!!) не съм я ползвал, наема си го плащам с чекове, раната с кеш, т.е. дебитна карта, другите гивизилъци и те с кеш, колата/застраховката сами си теглят парички от сметката ми...........е, за екскурзии и хотели верно че се иска кредитна карта, ама колко пъти в годината човек го прави???
Така че, спокойно с проучванията, това което ви трябва първите 3,4,5г е работа, не кредитна карта :)
А специално пък за подобни въпроси от рода как да спестиме 100/200 долара, винаги ме е учудвало как човек едва ли не прави дисертация по въпроса, след което рааааааааааааааааааааааз, и си купува къщурка за $250 000 примерно, при реална цена $150 000 :o
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

cocose написа:Една година по късно отидох да ми увеличат лимита на $5000 (че то с $500 нищо свестно не можеш да купиш), след което те ми издадоха нова с лимит $10 000 :) че даже и ме питаха дали ми е малко, и дали не искам още по голям лимит!!! Оттогава освен за спорадични покупки (колко пъти в годината човек си купува диван примерно!!!) не съм я ползвал, наема си го плащам с чекове, раната с кеш, т.е. дебитна карта, другите гивизилъци и те с кеш, колата/застраховката сами си теглят парички от сметката ми...........е, за екскурзии и хотели верно че се иска кредитна карта, ама колко пъти в годината човек го прави???
Забил съм на $2500 и всеки път когато ми предложат увеличение заявявам, че настоявам да си остане на толкова.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

cocose написа:По темата, аз директно отидох в ДКС-ата, т.е. ТД банк :), вкарах неколко хиляди, срещу което получих дебитна карта + кредитна карта с лимит $500, и там смешните ограничения за брой транзакции и т.н.....
Една година по късно отидох да ми увеличат лимита на $5000 (че то с $500 нищо свестно не можеш да купиш), след което те ми издадоха нова с лимит $10 000 :) че даже и ме питаха дали ми е малко, и дали не искам още по голям лимит!!! Оттогава освен за спорадични покупки (колко пъти в годината човек си купува диван примерно!!!) не съм я ползвал, наема си го плащам с чекове, раната с кеш, т.е. дебитна карта, другите гивизилъци и те с кеш, колата/застраховката сами си теглят парички от сметката ми...........е, за екскурзии и хотели верно че се иска кредитна карта, ама колко пъти в годината човек го прави???
Така че, спокойно с проучванията, това което ви трябва първите 3,4,5г е работа, не кредитна карта :)
А специално пък за подобни въпроси от рода как да спестиме 100/200 долара, винаги ме е учудвало как човек едва ли не прави дисертация по въпроса, след което рааааааааааааааааааааааз, и си купува къщурка за $250 000 примерно, при реална цена $150 000 :o
Точно така ...На мен ми дадоха с лимит 1000$....Сега вече след 6 години... имам всякакви и всеки ден ми предлагат нови, които отказвам щото нямам нужда!
Към митето:
Е-ееех мите, мите, ти не можа да разбереш, че аз винаги съм била "Голямото Добро утро", но благодарение на труда си и уменията си....Не на нeщо друго!!!.... ;)
dartcherniat

Мнение от dartcherniat »

Боже не знаех че толкоз труд е да си извадиш кредитна карта :D
Когато ходиш на комадировки и прехварляш през картата чужди пари ( денек на компанията) трябва да си пълен идиот да не провериш коя карта е по-изгодна. И само 200$ да е , кой ти ги дава. Една позната есента заминава до Тайланд с билет купен с точки събрани за 3 години.

Кредитната карта е удобсво - не е нужно да влачиш пачки с теб или да се разхождаш през ден до банката да теглиш. Ако не можеш да си правиш сметката - ми сори не блестиш с разум.

Дебитната карта като ти я копират и ти свият кода е много по-голяма разправия да ти върнат парите. На един познат му ги върнаха, ама му бяха ушукали сметката точно преди коледа - и празниците без стотинка. 1-2 месеца докато ти върнат парите. Кредитната карта -документ попълваш за 15 мин и това е. На мен не са ми я крали ,ама на разни познати.

Отделно много кредитни карти ти удължават гаранцията на продуктите. Аз го позвах това. БМО картата- покрива и покупакта ако я откраднат до 3 месецата от датата на купуване. На мен ми покриха лаптоп за 2000 откраднат от апартамента. Отне 2-3 месеца, ама ми върнаха парите. А на една приятелка материали , откраднати от колата.

П.С. Ако си студент, даже и нов имигрант, ти дават кредитна карта от раз - почти те гонят да ти я дадът. Личен опит.
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
dartcherniat

Мнение от dartcherniat »

Точки има на картите за студенти. Лимита е малак първата година.

Това ,че не си виждал хора дето да им дават 3000 за командировка говори за обкръжението ти. 3000 са нищо - самолетен билет, хотел , кола , храна за 10 дена. Всяка малко по-голяма компания ти ги дава и доста Българи работят в такива - включително аз.

П.С. сайт за сравнение на карти
http://canada.creditcards.com/best-cana ... -cards.php
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
IFF

Мнение от IFF »

Аз си изкарах кредитна карта като ученик в КОФИ-то.
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Който разбрал, разбрал.
И да триете и да не триете това е положението. ( не разбирам защо триете мои постинги след като не съм нарушил с нищо правилата на форума)
Имате ли задлъжнялост над 35 % от лимита на кредитната ви карта кредитния ви рейтниг пада.
А това се случва от лакомия за точки, ,мили, кешбак.
Това което не може да схванете е следното.
Издатели на картите са едни компании но тези които се занмимават с кредитната ви история и кредитното ви досие са съмвсем други компании и те имат различни интереси и критерии.
army

Мнение от army »

ablood написа:Коя банка предлага кредитна карта с най-много възвръщаемост?
Сега ползвам American-express от Costco, но не я приемат на всякъде и възвращаемостта е едва 1.5%.
За толкоз години трябваше да ти светне под шапката..., че най си на печалба от кредитна карта която хем да е без годишна такса, хем да не я ползваш.
Щото няма как -хем да се любиш - хем да си останеш девствен! , а ситуации като 'по-малко бременна' се случват само в сериалите.
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Здрасти, army,
Как си? Беше mи mного mъчно за теб!... :)
army

Мнение от army »

Julian_04 написа:Здрасти, army,
Как си? Беше mи mного mъчно за теб!... :)
:hai: - чукай на дърво да не чуе 'Линко" :x
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Заключено