Monteral/Quebec ?
Az si doidoh sus diagnozata ot Bg.A za samo4uvstvieto ne razbrah???Zawijdam na takowa samo4uwstwie Az, kato sam si ot selo, selianite ne me barkat. Puk sam si i sas jalta knijka, ta i ludite ne sa mi problem. I dobre, 4e sa grozni debeli jenite, 4e se wpiswam i po tozi kriterii w pejzaja.
Onova

A jeni tuk-verno ima dosta debeli-no puk ima i dosta krasivi-aide stiga s tia mitove za bulgarkite!
I naistina otgovorete po su6testvo na 4oveka,a ne se zaiajdaite s li4noto mnenie na ostnalite,koito se opitvat da davat nasoki.
Kazah-Montreal!
Za6toto e goliam grad,su6to kakto ako me pitat za Bg 6te kaga-Sofia!ni6to,4e az sum ot Varna i ia namiram za po-krasiva!
Vaprosut e kude 6te nameria rabota,za da oceleia-mnogo iasno-v po-golemia i kosmopoliten grad,kudeto ima pove4e"4ar6afi"i t.n. ta po -malko biem na o4i...
-
Re: Monteral/Quebec ?
Edva li ima covek vav tozi forum koito e zivial po niakolko godini v ediniat i v drugiat grad , za da moze da ti otgovori palnocenno i sadarzatelno na tozi vapros . Moeto mnenie e za ville de Québec se vslushai v mnenieto na Anito , a za Montreal imash izbor ot mnenia .AIOMY написа:Kои град да избера Монреал или
Квебек,за първона4алното пристигане и по нататъшно пребиваване в Канада? Възможно ли е някои да ми отговори по подробно за плюсовете и минусите на двата града ?
A moeto mnenie e ako znaesh frenski ezik na nivo frenska gimnazia , imash shansove za uspeh vav ville de Québec i mozesh da si go pozvolish !!!
Ami az si kupih minalata sedmica ot magazina-mente-715 CAD-pove4e ot biletite za avtobus za sravnitelna ekskurzia megdu gradovete i internet + telefon 50 Cad s promociata na burzata vruzka,a ina4e v ofisa si polzvam bezplaten.No da-pove4e e ot min,6toto az niamam pretencii,6tom imam da iam i da ne sum na ulicata sum dovolen.Ne znaeh , ce za da si kupish kompiutar znaci si barovec , a i cak internet vrazka da imash.....goliama rabota......
Izviniavai , ti tova za neshto povece ot minimalnoto li go smiatash
Ti ako ima6 po-golemi pretencii-de da znam,moge da si na pat da preuspee6!
Az sum si neambiciozen,i nezna4itelen veroiatno i tva za baroveca ne go svurzvam sus sebe si!
Napisah samo,4e veroiatno ima hora,koito sa vigdali samo lo6oto,i da ne se priema li4noto mnenie za obektivno!
I kakto pisah po-gore po-dobre otgovori na temata,a ne s qte/unqte
ot moite l*na da si pravi6 duvka,6te me izviniava6 za grubia izraz,no mi gubi6 vremeto da ti obiasniavam gluposti,samo i samo da se iztukne6,4e za tebe computura e prosto drebolia-ami hubavo taka da e!!!-dai boje edin den da sum kato teb

-
Ne me razbirai pogreshno , ne se predstavliavam ili iztakvam , kakto ti go kaza . Ne iskam da ti gubia i vremeto , za tova si prav az sashto gubia moeto , a ne mi se iska da e taka , mozehs da vidish kolko mnenia sam napisal . Ne sam ot horata deto obicat da se namirat na prikazki .Dimitar Kolev написа: Gubi6 mi vremeto da ti obiasniavam gluposti , samo i samo da se iztukne6, 4e za tebe computura e prosto drebolia-ami hubavo taka da e !!! - dai boje edin den da sum kato teb
Nazdrave Mitko i az sam ot Varna , niama da se karame ! :beer2:
Sega neshto po temata , izvadih spisak na potencialnite imigranti ot frenskiat forum , koi , koga zaminava i v koi grad predpocita...., prosto za sravnenie :
QUI - QUAND - OU
Champou Mars 2004 si visa ok Québec
Oalnet avec sa blonde le 13 Avril 2004 Montréal
leelou juillet ou aout 2004 province du Québec
X__Bunny__7 fin février si ok province du Québec
Alienor en aout 2004 Montréal
hugies le 19 janvier 2004 Montréal
jeremie le 21/22 Janvier cause greve sncf Montréal
aladinishe en mai 2004 Montréal
freddyquebec vers mi juillet 2004 Québec ou sherbrook
lulu en octobre 2004 Montréal
gmasse en avril ou mai 2004 Montréal
juan et sa blonde en mai ou juin 2004 province du Québec
bertrand1980 le 10 mars 2004 Montréal
val debut avril 2004 Gatineau
dream.ca debut avril 2004 Montréal
Marion avant le 26 juin Montréal
esquimeau 1ere decade de mars 2004 Gatineau ou Ottawa
mimiz septembre 2004 si visa ok Sherbrook
cmi sa femme et sa fille le 27 avril 2004 Montréal
pappy cet été Hull ou Gatineau
choc le 3 mai 2004 Montréal
seriz bientôt Montréal
jenaipasdepseudo le 24 avril 2004 Gatineau
skywok le 19 mars 2004 Montréal
studenttravel le 8 février Montréal
SOFIA91 fin juin 2004 Montréal
Kris le 2 février 2004 Montréal
vanessa deuxième moitié de février Québec
oursonjoyeux début avril Montréal
nat92 aout/septembre Montréal
eric__555 debut avril 2004 Montréal
clorofila mi mai ou debut juin 2004 Montréal
nour30 mars ou avril 2004 Montréal
Katie et cie le 21 mai 2004 Montréal
lily en juin 2004 Québec
cedaso le 19 janvier 2004 Montréal
ZigZag92 en octobre 2004 Québec ou Montréal
cracou31 le 6 mars 2004 Montréal
Hubzh entre mars et Mai Montréal
zaziefrance fin juin 2004 Sherbrook
nanne juillet ou aout 2004 Canada…
dudus cet été Montréal
frank_lille fin avril debut mai Montréal puis Québec
Roni au plus tard en juillet Sherbrook
naous mi mai 2004 Toronto ou Vancouver
frenetik fin 2004 Montréal puis Québec
O.К.Градски!
Това дето го написа е разумно и полезно,живот и здраве,късмет и успех!
все пак комп.е една минимална заплата и толкоз няма,само работа да има ех!Мен току-що малко ми се развали една работа,но карай
А има в Монтреал много хубави квартали-гледам аз красота!Отивам по-наблизко-то декор!Къщата картонена

Това дето го написа е разумно и полезно,живот и здраве,късмет и успех!
все пак комп.е една минимална заплата и толкоз няма,само работа да има ех!Мен току-що малко ми се развали една работа,но карай

А има в Монтреал много хубави квартали-гледам аз красота!Отивам по-наблизко-то декор!Къщата картонена

Citatat mi e ot d-r Jack, na nego se wazhi6tawam, mnogo dobri argumenti dawaDimitar Kolev написа:Az si doidoh sus diagnozata ot Bg.A za samo4uvstvieto ne razbrah???Zawijdam na takowa samo4uwstwie Az, kato sam si ot selo, selianite ne me barkat. Puk sam si i sas jalta knijka, ta i ludite ne sa mi problem. I dobre, 4e sa grozni debeli jenite, 4e se wpiswam i po tozi kriterii w pejzaja.
Onovabe6e samo predpolojenie i 6egi4ka ot moia strana
![]()
A jeni tuk-verno ima dosta debeli-no puk ima i dosta krasivi-aide stiga s tia mitove za bulgarkite!

Ina4e tuk naistina e po-ewtino, spokoino, stawa za u4ene, ama za rabota - trudno. Ako si s dobar frenski, stawa. I edna podrobnost: tuk niama zaplati za imigranti i za na6i. Wzemat li te, si polu4awa6 kolkto triabwa. Ama po-trudno wzemat

Ani, ne6to ne mi se varzva. Ti sravnenia na tzenite Montréal - ville de Québec ne si li pravila???
Ami tuk edin avtomobil e pone s 1000$ po-skap otkolkoto v Montréal. Ne mi se govori 4e lipsva i izbor. Estestveno govoria za vtora upotreba koli.
Ami mebelite - razlikite sa ot 100-300$. Pak tova sa si pari. Nali4ieto kakto i po-gore spomenah na po-goliama konkurentzia v Montréal vodi do ponijavane na tzenite, което е mного vajen faktor za novopristiga6tite.
Molia te kaji mi ne6to koeto e po-evtino tuk otkolkoto v Montreal i moje da me razubedi6 da ostana tuk. Zachtoto zasega Montréal pe4eli po to4ki
Ami tuk edin avtomobil e pone s 1000$ po-skap otkolkoto v Montréal. Ne mi se govori 4e lipsva i izbor. Estestveno govoria za vtora upotreba koli.
Ami mebelite - razlikite sa ot 100-300$. Pak tova sa si pari. Nali4ieto kakto i po-gore spomenah na po-goliama konkurentzia v Montréal vodi do ponijavane na tzenite, което е mного vajen faktor za novopristiga6tite.
Molia te kaji mi ne6to koeto e po-evtino tuk otkolkoto v Montreal i moje da me razubedi6 da ostana tuk. Zachtoto zasega Montréal pe4eli po to4ki

Последно промяна от maria29 на Сря Май 19, 2004 12:05 pm, променено общо 1 път.
Kwartirite. Gradskia transport. Towa sa ejednewni pera. Mebeli ne kupuwa6 wseki den, no za tiah i za kolite ne znam, ne sam srawniawala. A ina4e i na men o4ite mi sa kam Mtl. No ne, 4e 6toto e po-ewtino.maria29 написа:
Ami do kolkoto mi e izvestno kartite za gradskia transport sa po-skapi v Québec, pone dokato se vozih na avtobusite. Pak i ne sam 4ula da sa namalili tzenite na kartite.anito написа:
Kwartirite. Gradskia transport. Towa sa ejednewni pera. Mebeli ne kupuwa6 wseki den, no za tiah i za kolite ne znam, ne sam srawniawala. A ina4e i na men o4ite mi sa kam Mtl. No ne, 4e 6toto e po-ewtino.

A kolkoto do kvartirite tam ne6tata sa otnositelni. Zavisi ot miastoto kadeto chte predpo4ete6.V momenta az pla6tam pove4e otkolkoto moi poznat v Montréal za edna i sa6ta plo6t apartament. V interes na istinata ne moga da pravia komentar za kvartalite v Montréal, no kakvoto i da e zana4i ima i po-evtini.
Fakt e 4e novopristiga6tite samo 6te si pohar4at parite tuk, bez da mogat da si vazstanoviat i edin dolar. Kade e logikata v tova, 4ovek emigrira za da se realizira profestionalno i za da pe4eli pove4e ot tam kadeto e bil predi tova, nali? Ako gre6a popravi me. Ako e samo za har4ene na pari, na tova az mu vikam ekskurzia.

-
Zdravei , Maria !maria29 написа: Fakt e 4e novopristiga6tite samo 6te si pohar4at parite tuk, bez da mogat da si vazstanoviat i edin dolar.
Moga li da te pomolia da obobshtish kakvo te kara da misliash taka ?
V smisal mislia ce shte e polezno za tezi , koito sa se nasocili kam ville de Quebec , da znajat povece neshta za deistvitelnosta , a ne samo preuvelicena informacia ot pravitelstvenite sitove .

Nevazmozno e da si namerish rabota li i ako e taka zashto ?
Nevazmozno e da se integrirash v tiahnoto obshtestvo li i ako e taka zashto ?
Moliate napishi kakvo e tvoeto mnenie za grada i horata . Ostavi cenite na strana , razlika ot 100-300 CAD e nishto . Sashtestvenoto e kakvi sa horata vav ville de Quebec i nai-vece rabotodatelite , iziskvaniata kam imigrantite etc... Tova mozete da ni kazete samo vie , koito ste vece cast ot vsicko onova !!! I tai kato samo ti i Anito smeete da pishete , nie potencialnite ziteli na ville de Quebec ostavame v zatamnenie !
Blagodaria za tova ce shte spodelite s nas !!!
p.s. Otdavna ne beshe zapocvana tema za ville de Quebec , neka sazdadem edna palna i polezna s info tema , nali za tova Plamen e sazdal tozi Forum !
opredeleno Ville de Québec e po-krasiv ot Montreal ima i po-evropeiski vid, jivota tam e super ako imash dobre platena rabota, no takava se namira izkluchitelno trudno. v Montreal e po-shareno ima mnogo chalmi i sviakakva pomia, robota se namira trudno, no opredeleno ima i poveche vajmpjnosti za realizacia kakto i poveche razvlechenia prez svobodnoto vreme.
Molson: w desiatkata!
A i To6ko go be6e pisal naskoro niakade: tuk nie sme ciganite i 4ar6afite, ako srawniawame s Mtl. Razbirate kakwo imam predwid, nali?
Tuk naistina niama tolkowa proizwidstwo, kolkoto w Mtl. Tuk e fonkcionerski i turisti4eski grad, ima i proizw. predpriatia, no mislia, 4e sa mnogo po-malko ot w Mtl. Prawia uto4nenieto, 4e ne sam jiwiala tam, samo info, koeto trupam po strani4ni pati6ta. Ako ne si na ti s frenskia, si po4ti obre4en. No ako go znae6 na edno dobro niwo, daje i s BG akcent, moje6 da nameri6 rabota, ne znam dali po-trudno ili po-lesno otkolkoto w Mtl.
Pisah go niakade i pak 6te pi6a: ako niakoi e w Mtl i moje da zapo4ne rabota tuk, da idwa, zaslugawa si. Krasiwo e, ima kade da se hodi, a za golemite koncerti niama problem da presko4i do Mtl, niama prestapnost, rokerite sa nai-krotkite sa6testwa, koito sam wijdala, ne se tarkaliat po ulicite nadrusani. Niama ciganski, jalti ili dr. kwartali, ima samo po-prestijni i po-bedni. No i w po-bednite prosto e po-bedno, a ne po-prestapno.
Abe recepti niama. I Maria e prawa, i az sam prawa, i drugite, wseki kazwa po niakoia istina...
A i To6ko go be6e pisal naskoro niakade: tuk nie sme ciganite i 4ar6afite, ako srawniawame s Mtl. Razbirate kakwo imam predwid, nali?
Tuk naistina niama tolkowa proizwidstwo, kolkoto w Mtl. Tuk e fonkcionerski i turisti4eski grad, ima i proizw. predpriatia, no mislia, 4e sa mnogo po-malko ot w Mtl. Prawia uto4nenieto, 4e ne sam jiwiala tam, samo info, koeto trupam po strani4ni pati6ta. Ako ne si na ti s frenskia, si po4ti obre4en. No ako go znae6 na edno dobro niwo, daje i s BG akcent, moje6 da nameri6 rabota, ne znam dali po-trudno ili po-lesno otkolkoto w Mtl.
Pisah go niakade i pak 6te pi6a: ako niakoi e w Mtl i moje da zapo4ne rabota tuk, da idwa, zaslugawa si. Krasiwo e, ima kade da se hodi, a za golemite koncerti niama problem da presko4i do Mtl, niama prestapnost, rokerite sa nai-krotkite sa6testwa, koito sam wijdala, ne se tarkaliat po ulicite nadrusani. Niama ciganski, jalti ili dr. kwartali, ima samo po-prestijni i po-bedni. No i w po-bednite prosto e po-bedno, a ne po-prestapno.
Abe recepti niama. I Maria e prawa, i az sam prawa, i drugite, wseki kazwa po niakoia istina...