Serbian написа:Днеска получих отговора от кебекарските данъчни (данъчната декларация 2009).
Леле, лелеее ... как са изострили ножиците... 330 $ някакъв "contribution" за здравната каса (RAMQ)... миналата година 3 пъти съм ходил на лекар и нямам фамилиален лекар.Всеки път си плащах лекартсвата 25-50$, значи излиза 130$ на едно посещение...
Катастрофа.Такова чудо още не съм виждал.И те казват че здравеопазването било безплатно.
Като че ли съм се върнал със времеплов от 2005 в 1975 год. и пак не помня такова нещо.Кебекарите са си хора за живи жалове.
какво невежество

Не е за здравната каса, а за застраховката ти медикаменти. И далече не си платил максимума от 570 на човек, така, че не се оплаквай. Застраховката, затова се нарича застраховка, защото се плаща независимо дали ползваш или не. Погледни колко биха ти стрували лекарстата иначе и пак ще говорим

Да не ти напомням, че децата са освободени от тези 570 долара на година и на тях лекарствата са им не само безплатни, но и не плащаш за застраховката им.
Това е част от безплатното здравеопазване, както и онези до 52% данъци, но съм имал пациент, болен от MS и лекарствата и струват 26к годишно. Тя плаща само 4к останалото се поема от режито срещу тези 570 долара максимум годишно - аз наричам това good deal, ако не дай си Боже се разболееш от MS......
Но сигурно в Сърбия или Бг дават тези лекарства безплатно

За България знам ,че ги дават безплатно, но за 2 години, после се оправяш както можеш, а за съжаление от MS се умира рано или късно и то не е особено приятна смърт