Attestation de travail - можеш да отвориш едн гугъл и да видиш примерен модел на такова. Доколкото съм запознат, достатъчно е да пише вътре: твоето име и позиция, името и позицията и телефон (мейл) на автора, името на фирмата, от колко време работиш, да е на фирмена бланка, да има дата и по възможност - печат.
За усъмняването - бих те посъветвал да му кажеш на работодателя че ще кандидатстваш за Канада. Ама преди да е скочил през прозореца от отчаяние - да му обясниш че процедурата отнема години и е трудна, така че да не бърза да се безпокои - и да напуснеш, то ще е след много време. Аз така постъпих. Около година по-късно, шефът току се сеща - "Кво стана с твоята Канада, ще те вземат ли?" - "Ми незнам, шефе, ще се обядя като стане работата" - "Аха, добре." Поне така е при мене - нали питаше да споделим. Така имах супер препоръка, един-два пъти ми се наложи да отскоча до банката в работно време и на няколко пъти да ползвам служебен куриер - много е харно да не трябва да се криеш и да можеш честничко да си кажеш че е по канадския въпрос.
Relevés de notes - към дипломата ние с жена ми имаме едно приложние с оценки по предметите и кое колко часа сме го учили. По-старите дипломи нямат такова и трябва да се вади отделно, казвали му "Академична справка" и някой беше писал че му искали 50 лева от университета да му го издадат.
demococcus написа:...много е харно да не трябва да се криеш и да можеш честничко да си кажеш че е по канадския въпрос...
Така е определено! И при мен беше същото. За съжаление, обаче, май има хора при които не се получава така - било защото те не могат да поднесат инфото, било защото шефовете им са говеда.....
demococcus написа:По-старите дипломи нямат такова и трябва да се вади отделно, казвали му "Академична справка" и някой беше писал че му искали 50 лева от университета да му го издадат.
В моя университет взимат 80 лева за такова.
Иначе, ако си студент към момента - безплатно!
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич "
Зависи от фирмата и шефовете. Бях споделила с една колежка, че мислим да подаваме документи за Канада. След няколко месеца ме привикаха да ме питат (декември месец) вярно ли е, че ще заминавам февруари месец и защо не съм ги предупредила?!? Още не бяхме подали документите... На косъм да не ме повишат заради добронамерени колеги, така че много внимавайте. Не знаете колко време ще ви се проточи процедурата, а ако имате възможност за издигане или да вземете по-добри проекти, това би ви спънало..
Attestation de Travail можеш да кажеш, че ти трябва защото ще записваш да учиш магистратура или докторантура.