здравейте!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
d.dimova

здравейте!

Мнение от d.dimova »

Здравейте, скоро си пуснахме документите за Виена и ни изпратиха искане за доста документи, който вече сме изпратили. Искам да попитам за дипломите, ние ги легализирахме, но изпратихме копие и ни ги изискват отново някой знае ли защо? Също така трудовите книжки тях ги преведохме със заклет преводач и изпратихме копие и ни ги изискват отново същото е с трудовите характеристики. Защо и къде сме сбъркали и какво трябва да направим. Мъжа ми има завършено висше образование в Америка и от там само изпратихме копие на диплома и академична справка. Трябва ли да направим още нещо и къде са ни пропуските? Благодаря на всички преварително.
22.03.2010 изпратени документи Виена
16.04.2010 изискват ни още неща
Аватар
nedelcheva_n

Re: здравейте!

Мнение от nedelcheva_n »

преди извесно време имах същия проблем виж темата "Моля за помощ".Писах им имейл и ми казаха, че искат копията с оригиналните печати на нотариуса и преводите с печатите на заклетия преводач т.е. оригинално заверените копия и са отбелязали на една бланка кое точно искат с х-4е.Така че действай.Изпрати им всички док на ново, ама си ги снимай за теб да ги имаш.Успех!
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

d.dimova написа:...Защо и къде сме сбъркали и какво трябва да направим...
Няма как да знаем къде сте сбъркали ако не споделиш точно какво сте изпратили, както и не можем да знаем какво да направите без да сме прочели писмото, с което ви искат документите.

По принцип повечето документи се копират, копията се заверяват при нотариус, заверените копия се превеждат и преведените заверени копия се изпращат. За някои документи не се изисква заверка на копията, а някои трябва да са в оригинал.
Joya

Мнение от Joya »

Току що получих и аз писмо, и ние като вас сме пратили копията на легализираните документи, искат отново дипломите, сертификатите, трудовите книжки и длъжностните х-ки. Това е. а плюс моето св, което също беше пратено. Мисля направо да им засиля оригиналите ама първо ще се видя и говоря с моята учителка.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
nedelcheva_n

Мнение от nedelcheva_n »

Пращайте ги не се чудете. Явно вече копия на копията не става.
d.dimova

Мнение от d.dimova »

здравейте.
Да и ние сме така и затова пуснах нова тема. Ще се радваме да държим връзка и да обменяме опит за в бъдеще. Пишете какво са ви посъветвали. Късмет.
22.03.2010 изпратени документи Виена
16.04.2010 изискват ни още неща
Joya

Мнение от Joya »

nedelcheva_n, да те попитам, под атестатия какво имат предвид (ти какво прати) длъжностна х-ка или служебната бележка от работодате че си на работа. Защото принципо attestation de travail, според мен означава удостоверение за работа ?
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
nedelcheva_n

Мнение от nedelcheva_n »

Пратих служебна бележка,4е не съм в предизвестие и съм на договор от ...година и от НОИ справка.
Joya

Мнение от Joya »

Благодаря а от Нои, те ли ти изискаха ? Защото на мен нищо не са ми писали за Нои :^)
Аватар
nedelcheva_n

Мнение от nedelcheva_n »

Не не са ми искали просто е институция и доказва стажа, който имам.
Публикувай отговор