Учители френски София

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
demococcus
Мнения: 1285
Регистриран на: Сря Мар 25, 2009 7:40 am
Местоположение: MTL

Re: Учители френски София

Мнение от demococcus »

По мое скромно мнение един час седмично е твърде малко... но има хора, които минаха интервюто изцяло благодарение на самоподготовка, така че си зависи от теб.

Което мога да те посъветвам, предвид че си вързана вкъщи със 3 деца и че в София пътуването отнема време - пробвай се да навиеш някоя учителка да ти преподава онлайн с микрофонче и камерка. Това би трябвало да ти спести много време. А има и такива онлайн езикови курсове в Кабината, можеш да прочетеш за тях във форума. Там е по-гъвкаво, защото едни и същи неща се повтарят в различно време и можеш по-лесно да си ги напаснеш с програмата.

За цените ще кажат хората от София. В Сандански на мене ми взимаха по 15 лева на занятие (около час и половина-два) + ананасово сокче на корем :) В София сигурно е далеч по скъпо, но ако системата е онлайн, може и някоя даскалица от провинцията да предложи също такива ниски цени. Моята учителка не може, щото е прекалено заета в последно време със служебни ангажименти, да не ме обвини някой в скрита реклама.
Chockey
Мнения: 69
Регистриран на: Сря Юни 17, 2009 12:39 pm

Re: Учители френски София

Мнение от Chockey »

Наистина е малко, но аз съм свикнала да уча езици и ми трябват просто насоки, за да попия основата на езика, граматика, елементарна лексика и т.н. По-нататък ще започнем вече да си говорим, да наблегнем на фонетика, фразеология и т.н. А и самата процедура сме я замислили горе долу така: док до Виена 11.2010, интервю лятна сесия 2011 и дай-боже ако всичко е наред да заминем в началото на юни 2012. Както казва мъжът ми "да посрещнем събитията през 2010 в Канада" :devil:
yohoho
Мнения: 15
Регистриран на: Съб Май 20, 2006 10:32 am
Местоположение: Montréal

Re: Учители френски София

Мнение от yohoho »

demococcus написа:Да сумаризирам казаното дотук: Жана пуши и си говори по телефона по време на уроците, но това не й пречи да бъде успешен преподавател по френски и положително настроен човек. Учениците й жънат успехи. Методите на обучение не включват папагалско наизустяване, а се учи истински френски, който да е полезен и на интервюто и в реалния живот.
Дано горката жена не я е засърбял врата от толкова много приказки по неин адрес и дано нашата темичка не прерастне в караница по повод Жана!
Ами нещо май "суматизирането" не ти се отдава много много.
1. За мен пушещ учител в стая с непушачи ученици...хм малко май ми изглежда не особено възпитано. И това е май-малкото.
2. "Папагалското наизустяване" е основен метод при нея. Ние се опитахме да й разкажем нещо за нас, а тя направо започна да диктува какво да си запишем и да и рецитираме следващия път. Ако наистина искате да минете интервюто - става, но да учите френски - никак не става.
3. Колко жънат успехи учениците й - само те си знаят, но съм сигурен, че френски не говорят. Интервюто разбира се са минали, но говоренето е друг въпрос.
4. Може да се поспори и за истинността на френския й, но това е друга тема.

Ние за 8 месеца учене защитихме написаното ниво на френски 9 и естествено бяхме определени като "франкофони", не че това има някакво значение.
Извинявам се за повторението, но ако искате да научите френски - мястото ви не е там. Ако искате да минете интервюто - опитайте. Успех на всички.
yohoho
Мнения: 15
Регистриран на: Съб Май 20, 2006 10:32 am
Местоположение: Montréal

Re: Учители френски София

Мнение от yohoho »

AsicsFan написа:По повод Жана:

С жена ми ходехме при Жана. Аз ходих само за опреснителни курсове. Половината ми рода е във Франция, в училище само френски съм учил, така че ми трябваше само малко да си върна формата. Като човек, който е живял във френско-говоряща страна, мога да ви кажа, че Жана си разбира достатъчно от работата. Френския и е на повече от нужното ниво. Не съм чул да има върнат ученик от интервюто.

Колкото до нас - не само че минахме от раз, но и бяхме похвалени и класифицирани като "франкофони". Е, аз отпреди си знаех, но когато жена ми започна, незнаеше дори една дума на френски. Учи 6 месеца. На интервюто пича специално и обърна внимание и употреби думата "впечатлен" от това какво е постигнала. Пак казвам - за 6 месеца от нулата. Вие си преценете за учителя.

Ако държите на дипломката - идете във френския център - заниманийцата са само групови. Пък ако ви се ходи на хотел - ходете си.

Съвсем не казвам че другите учители са по-долу - не ги познавам - просто казвам ние с кой си имахме работа.

Това колко хора продължават да ходят при Жана достатъчно говори за качеството, което получават.
Пич, само да ти кажа нещо: Това, че половината ти рода е във Франция и си учил френски, не значи, че го знаеш. :rofl: Аз всяка вечер си лягам до ядрен физик и нищо не разбирам от законите за запазването на импулса или от принципите на Нютон. :rock:

Модератор: Виж точка 2 от правилата на форума.
Аватар
demococcus
Мнения: 1285
Регистриран на: Сря Мар 25, 2009 7:40 am
Местоположение: MTL

Re: Учители френски София

Мнение от demococcus »

yohoho, още докато писах това обобщение се чудех - да не би да става въпрос за различни Жани!? Съвсем сериозно! На мен не ми го побира акъла как може един учител да пуши и да си говори по телефона, пък хората да са супер доволни от него. Също така едни да казват че се наизустява при нея, а други - обратното. То верно учителите имат различен подход спрямо различните ученици, ама пък чак толкова различен!?
4udenka
Мнения: 74
Регистриран на: Чет Юни 29, 2006 11:35 am
Местоположение: Монреал

Re: Учители френски София

Мнение от 4udenka »

Не са различни Жаните. Просто хората са различни. Ние също бяхме много недоволни от Жана по подобни причини на тези, които Yohoho описа - лениво темпо на преподаване, котки по бюрото, цигарен дим и т.н. Махленска работа. После се чудехме как е възможно да е толкова прехвалена, понеже и ние бяхме отишли там по препоръки от форума. Но пък на много хора точно такива взаимоотношения с учителя им харесват - да си пушат заедно, да си похортуват, по яваш-яваш.... "По вкус и цвет, товариш нет", нали така? И по учител също. Важното е всеки да си намери своя и да е доволен. Няма нужда никой да се засяга по детски. Този форум е за да може човек свободно да си изказва мнението. Защото по този начин не знае на кого помага.
26.05.2008 - интервю
30.10.2008 - докс Букурещ
10.11.2008 - баркодове
27.11.2008 - медицински формуляри
04.12.2008 - мед. направени
20.12.2008 - ОК на мед.
06.01.2009 - покана за визи по мейл
09.01.2009 - изпратени;12.02.2009 - визи
пухинка
Мнения: 255
Регистриран на: Сря Дек 19, 2007 3:52 pm
Местоположение: Montreal

Re: Учители френски София

Мнение от пухинка »

Здравейте на всички, по повод мненията за ЖАНА НИКОЛОВА, искам да ви споделя, че преди 3-4 години ние също ходихме при нея, тя ни подготвяше за интервюто и го минахме успешно и двамата с мъжа ми ни писаха F- франкофони.
Ние сме много доволни от нея и искам да ви кажа, че ЖАНА НИКОЛОВА е подготвила и изпратила може би над 1000 човека за Канада.Тя е с доста опит, това че пуши, ми тя си е в тях и ако не ви е приятно просто и кажете, тя ще се съобрази с това.

Ние сме много благодарни.

БЛАГОДАРЯ ЖАНЧЕ :* :* :*
jijia
Мнения: 13
Регистриран на: Нед Апр 11, 2010 5:39 am

Re: Учители френски София

Мнение от jijia »

След толкова коментари по мой адрес, и верни, и неверни и злобни, реших да се регистрирам и да кажа и аз моята дума. Моля тези, които не ме познават - да не злословят по мой адрес, защото объркват сериозните хора, които наистина искат да изкарат интервюто.
Аз се казвам Жана Николова и живея до НДК. Имам кабинет, в който преподавам уроците. Не готвя в него:))).
Пуша, защото работя по 12 часа на ден. Ако някой не понася дим, не пуша пред него.
Имам само една котка - Ружа. Преподавам френски език с голям успех - от азбуката до романите.
От 10 години се занимавам с хора, които заминават за Квебек. Имам много голям опит с интервютата. Не диктувам, а пиша!!
Завършила съм френска филология в СУ. Живяла съм в Мароко.
Всеки ученик може да ми се обажда по всяко време. Затова по време на уроците говоря по телефона.
В сърцето ми има място за всеки мой ученик! :*:
Аватар
demococcus
Мнения: 1285
Регистриран на: Сря Мар 25, 2009 7:40 am
Местоположение: MTL

Re: Учители френски София

Мнение от demococcus »

Можете да откриете и да добавяте адреси на преподаватели в статията Учители по френски във вики.

Хей, съфорумници-столичани! Само Жана ли е в тая ваша София? Я дайте още малко координати на добри преподаватели!
yohoho
Мнения: 15
Регистриран на: Съб Май 20, 2006 10:32 am
Местоположение: Montréal

Re: Учители френски София

Мнение от yohoho »

Здравейте! Бих желала да знам откъде имате такава информация за мен, след като сте прекарали само един час при мен. Разбирам, че искате да лансирате друг преподавател, но не по този гаден начин. Нека всеки се докаже със собствените си качества и трудолюбие. Хляб в нашия бранш има предостатъчно.

Това е запитването на jijia (Жана Николова, или поне така се твърди в този профил) до мен. Чудя се, защо ли не е във форума, а на лично. Явно има нещо, което не е за разбиране от всички.
Та сега мисля да ви отговоря jijia ...
1. Информация за вас имам от самата вас, от времето прекарано с вас, както и от мнението ви във форума, което потвърждава всичко казано от мен.
2. Един час ми е напълно достатъчен да разбера що за човек и за преподавател сте, защото повече от 12 години работя с хора и много добре съм се научил да ги познавам;
3. Не искам да лансирам никого. Публикувах мнението си (положително) за един преподавател и не съм настоявал никой да ходи при него. Публикувах мнението си (отрицателно) и за друг преподавател и го защитавам. За мен не е "гадно" да се казва истината, който се срамува или се страхува от нея, да помисли как да промени нещата.
4. Що се касае до телефонните обаждания, искам да изразя съмненията си, че говорите само с ваши ученици през време на уроците ви, защото присъствах на съвсем битов разговор. Когато обаче аз се опитах поне 4 пъти да ви уведомя, че искам да прекъсна уроците си с вас и да ви обясня причините за това, вие не намерихте време, въпреки че аз се обаждах в часове различни от тези определени от вас за преподаване.
Абсолютно съм съгласен, че всеки трябва да се докаже сам, ето защо апелирам да промените малко методите си на преподаване и държание с хората, ако искате да просперирате. Все пак вие си решавате какво да правите.
Не целя да се конфронтирам с вас или с вашите ученици, нито да търся сметка за това колко регистрации имате във форума и как публикувате рекламите си тук. Целта на всички тук е да си помагаме


Модератор: Мисля че вече достатъчно четохме за Жана Николова и следващите спорове във връзка с нея ще ги третирам като нарушение на точка 2 от правилата на форума.
Публикувай отговор