Тъпо ли е да идваме в началото на зимата?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
demococcus

Re: Тъпо ли е да идваме в началото на зимата?

Мнение от demococcus »

radkoT написа: Та се чудех дали да не ида за някои месец в Корея да взема някои и друга млада булка :* :lol:
Първи стъпки в бизнеса с трафик на жени и хора :rofl: Естествено, покрит с рози и добри намерения, поне в началото на пътя, хахах!
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

demococcus написа: Първи стъпки в бизнеса с трафик на жени и хора :rofl: Естествено, покрит с рози и добри намерения, поне в началото на пътя, хахах!
Kакво му е доброто на намеренията? Човекът иска пари да печели!...продавайки се за корейска булка...Егати му и бизнеса! :D
Аватар
troll

Мнение от troll »

Значи...
Като дойдете тук първото реално нещо, което ви трябва е телефонна линия, а след туй какво да закачите на нея.
колкото и смешно да звучи, нямате толкова голяма нужда от телефон, колкото от телефонен секретар.
Как протича тук комуникацията?
Обаждате се на ХР Женевиев и й оставяте съобщение, щото тя не е болна да говори с всеки идиот, който й се обажда.Взимайки пример от нея, ако ви се обади, не дигате телефона, а тя ви оставя съобщение, кога може да се срещнете или да и се обадите и тогава, ще вдигне.Ако става въпрос за среща се обаждате за да потвърдите. Ако е далечна среща, след 10 дни, например, ден, два преди туй има второ потвърждение, от едната или другата страна.
Като се върна от работа гледам брояча за телефонни съобщения и ако има нови си ги пускам. Персоналните спешни неща ги уреждаме с клетъчни телефони. Ако чакаме нещо спецялно на домашния телефон го достъпваме отдалеч (ега ти тъпия превод на remote access) и проверяваме дали някой е оставил съобщение.
Изобщо тука си говорим кат се видим, иначе си оставяме месажи.
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Аватар
some

Мнение от some »

"Тъпо ли е да идваме в началото на зимата?"

Тъпо е.
В началото когато всичко ви е ново да се натоварите и със суровите зимни условия.
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Троле, два въпроса за телефоните:

Тоя ми ти "кабелен" телефон какво става с него, ако след 2 месеца смениш квартирата? Може ли да си го "пренасочиш" така че и в новата квартира да те търсят на същия номер?

Защо новопристигналите да имаме нужда от наземна линия? Не става ли с клетъчен? Едва ли ако сме кандидатствали за някоя работа и работодателя вземе че се обади, ще сме по-щастливи да се сбират съобщения на секретаря, вместо да отговорим веднага. Или клетъчният е по-скъп!?
pumpy

Мнение от pumpy »

Клетъчния е по-скъп, но е добра алтернатива.
Взимате си телефон в неограничени входящи разговори. Би ви струвало около 45 долара при ФИДО. В този момент, обаче са ви ограничени изходящите разговори - например 200 минути на месец, работно време. С един акаунт на voipbuster, можете да си пренасочвате, всички изходящи обаждания да са ви входящи и така заобикаяте и горното ограничение. Единственото неудобство е че можете да го правите само от място, където има интернет и компютър, но аз лично живях така 9 месеца минала година в МОнреал и не съм имал проблеми - тези 200 или 250 минути ми стигаха напълно.
speedy

Мнение от speedy »

Телефоните може да се пренасочват или направо да се преместят със същия номер на новия адрес. Зависи колко надалече се местиш и дали е аналогов или IP.

По интересно е другото - телефонен секретар е "задължителен", независимо дали си на жичен или мобилен телефон. Ако ти се обадят работодатели е добре да ти оставят съобщение, че да можеш да го чуеш на спокойствие и ти да им звъннеш, когато си готов.

Ако вдигнеш веднага, особено важи за новопристигнали, може да не разбереш какво ти говорят и да объркаш положението. Предстваи си, че току що си се карал с тъщата по скайпа и изведнъж трябва да превключиш на канадски английски или френски...
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

:rofl:
То няма гаранция, че пак ще разбере, щото някои така приказват, че да ти се отщте живота, но при всички случаи е по-голям шанса.... :)
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

poumpy написа: ... С един акаунт на voipbuster, можете да си пренасочвате, всички изходящи обаждания да са ви входящи и така заобикаяте и горното ограничение. ...
poumpy,
Аз имам акаунт във VoipBuster Pro. Имаш ли представа дали такова пренасочване на разговорите от изходящи във входящи може да се направи с мобилен номер на M-Tel, например, тук в България? И ако може, как става това?
Благодаря!
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
pumpy

Мнение от pumpy »

Lira написа:
poumpy написа: ... С един акаунт на voipbuster, можете да си пренасочвате, всички изходящи обаждания да са ви входящи и така заобикаяте и горното ограничение. ...
poumpy,
Аз имам акаунт във VoipBuster Pro. Имаш ли представа дали такова пренасочване на разговорите от изходящи във входящи може да се направи с мобилен номер на M-Tel, например, тук в България? И ако може, как става това?
Благодаря!
Не става, мобилните комуникации са на друг принцип в Канада. Разговорите са на една и съща цена, независимо към стационарен или мобилен, освен това повикванията от войпбъстер към номера в Северна Америка са безплатни, има само една такса свързване от 5 цента, но това е окончателна цена от неограничен по време входящ разговор, реално....
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

poumpy написа:
Lira написа:
poumpy,
Благодаря!
Не става, мобилните комуникации са на друг принцип в Канада. Разговорите са на една и съща цена, независимо към стационарен или мобилен, освен това повикванията от войпбъстер към номера в Северна Америка са безплатни, има само една такса свързване от 5 цента, но това е окончателна цена от неограничен по време входящ разговор, реално....
poumpy, благодаря за бързия и изчерпателен отговор! :y:
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
Аватар
troll

Мнение от troll »

Обзор на комуникациите
Начи в момента в който додите тук е почти 95% вероятноста, да дойдете при приятел, брат , баща и прочие роднини и там ще си имате всичко и кое как да стане тез хора ще ви обеснят.
Тук пиша за простите ора кат мени, дето са дошли в Монреал без да познават абсолютно никой тук и това не само не ги е спряло, ами напротив, значи. :D
Телефони:
Забелезват се три принципни вида:
1. Кабелни, на Белл с фиксирана сума на месец от порядъка на 25 долара, ако не запишеш маса екстри.Не записвайте екстри с идеята, че след туй, ще ги откажете. Тук, във форума има демокрация и свободия и секи си прай квото си иска в сравнение с Сервис а ла клиентел-Белл. Ако си нямате секретарка срещу около 5 лева на месец те могат да ви пуснат виртуална такава. Има и други фирми, които предлагат услугата ползвайки кабелите на Белл. Преди около 1.5-2 години направиха един конкордат, че ако се прехвърляте от един на друг доставчик, можете да си запазите същия номер, като си платите де.
2. Виртуални ИП и т.п. Ползват мрежата на Бел и на връз нея имате сервиз през интернет от друга фирма.Обикновенно ползвате същата фирма за доставчик на интернета.Можете да правите всичко каквото искате , но за всичко се плаща.
3. Клетъчен телефон.Има всичко квото ви харесва: От мобифони/радиостанции , до 3 лентови телефони, като излъчване, а като цени са от без пари с тригодишен договор , през предплатени за 50 или 1500 долара и всекакви планове като услуги .

Например Телус пръв направи като ти звънят на домашния номер, ако това е ИП телефон на Телус, да ти го прехвърлят на мобилния и прочие екстри.

Всички тез дивотии нямат смисъл за нови емигранти! Те имат смисъл за хора, които имат устойчив и ясен живот тук и знаят какво им трябва и си го намират.

Новите емигранти в момента, в който попаднат сами в жилище трябва да си пуснат жилищен/резидансиелен телефон, щото това е, което имат всички и така са свикнали хората тук. Аз препоръчвам да е от Белл, не щото много ги обичам, ами щото кабелите са техни като ви вържат погрешно кабелите се обаждате в Индия и на "Елиза", която е автоматичната им телефонна система разпознаваща говор (Нищо не разпознава! Като я напсувам ми отговаря :Бихте ли повторили по-бавно, че не могох да Ви разбера!), а тези дето ви продават ИП телефон викат, че туй е кабелен проблем и да се обърнем към Белл. Така, че отначало Белл, а после каквото ви душа сака.
Второ: Ако сте семейство е добре да имате един клетъчен телефон. Предлагам ви най-евтиния или който ви харесва, но да е предплатен, което значи, че веднага си плащате апарата и след туй си заредждате пари в него и говорите. Това не е евтино -30ц ента на минута, но вие нема да си разправяте филми, а винаги ще имате връзка помежду си. Ако телефона се счупи изгуби и т.н. губите сумата за апарата и сумата натрупана в телефона, а нямате да плащате 1000 долара за Ипод тъч скриин. Ама то всеки си решава, де. Ако имате дете е добре да има телефон също.

Ако се обаждате от домашния ви телефон на който и да е със локалното ви разширение (514 и някои 450 за Монреал) отпред е без пари т.е. е в рамките на таксата дето плащате всеки месец, но ако го ударите на други места таксите са убииствени. Затова си взимате карта за международни разговори и си говорите със света набирайки вашия локален номер.

Понеже имам чуството, че туй горе не е много ясно ще дам пример!

Идва Панчо от Негован тука.
Иска да има от първия ден телефони, интернети и други дивотии.
Идва при баба си. Баба му го посреща на летището и го откарва у дома си да спи там. На другия ден сутринта Панчо иска да влезе във форум, да си прочете пощата и т.н. Има телефона на Баба си, но няма интернет и компютър.
Затова отива в местното Интернет кафе, което е аналога на компютърните клубове в БГ. В много от тях работят камери за наблюдение. По тукашните места е доста по-трудно да се прайш на хакер.
Ако си има компютър с модем написва в Гугъл "Montreal dial-up" (ОЩЕ В БГ) и като плати 5 лева има интернет цел месец, примерно http://www.copper.net/landing/premiumbu ... 5QodDQPSrg
, а ако плати 5 лева има и следващия месец Където и да се мести интернета си върви с него без плащания и проблеми. Ако клекне и се засили в един квартал то вече започва следващата стъпка - да си пусне телефон.За целта трябва да има Банкова сметка. Адреса на който ще живее, ако има собственик или портиер/ консиерж, той може да ви упъти, то и Белл ще му се обадят и така в един момент във вашия нов дом ще се появи света с тоналния сигнал на Белл.За който плащате отделна такса, но нема пулсов телефон, мамака му!http://www.bell.ca/shopping/PrsShpPns_L ... &region=QC
Ако иска да си купи клетъчен телефон е достатъчно да иде в фирмените щандове във всеки шопинг център или да отиде в магазини като Бест Бай и Фютчър шоп, Зелерс, Уол Март , където са събрани на едно място всички фирми. След туй карта може да си купува от бакалията. Да си я зарежда от телефона, което е без пари дори когато телефона ти не работи. Тогава върви и 911, което също е без пари и което е ако имаш проблеми.
Като чета дивотиите дето съм ги писал пак ми изглежда неясно така, че питайте. :D
За осми път да повторя! :D
Тук пиша за първите седмици,месеци после е друго и всеки си има своята истина.
Аватар
troll

Мнение от troll »

Уф!
Забравих!
Тука хората продължават да си пращат факсове!
Но ако имате модем, можете да си направите компютъра на факс, а можете и да си пуснете услуга от Белл. Не си спомням колко струваше, ма беше скъпо. :D
Аватар
troll

Мнение от troll »

Тъ начии ...
иска Панчо да се обади в Негован на приятели.
Отива в първия депаньор (това е кварталната бакалия, която продава по-скъпо сравнена с Макси) и си иска Карта Сиси (Ci-Ci) от 10 долара
Изображение
. Има и от 5 и 20.http://www.cicicallingcard.com/.Винаги на картата остават няколко неизпползвани цента, но и има вероятност картат ви да не се активира щото са минали повече от 6 месеца откакто е издадена. :D
Така, че колкото сте готови да загубите без сърцераздирателни сцени. :D :D :D
Отпред на някой бакалии висят цените на различни карти и там гледат новобранците.
Има бакалии , които продават картите с един долар по-ефтино.

Пичовете знаят!
Има различни карти, де.
Вие си решавате! :D
haimana

Мнение от haimana »

troll, пак верно ги думаш нещата :beer:

Ще добавя само за картите и факса.

За картите-лонг дистанс основните варианти са 3:
1. С карта, както обясни Трол
2. Абонамент към фирма за лонг дистанс. Цената е от порядъка за 3-4 цента до стационарни в БГ и си получавате фактура месечно. Използвате стационарния телефон.
3. VOIP програми от типа на VoipDiscount...(повечето са на немската компания Бетамакс). Използват интернет, купувате си кредит и си говорите през компа. Има и опции като Phone2Phone която позволява да се говори и през телефон(вместо компютър). Просто се оказват двата номера-този от който ще говорите и този на който се обаждате и компа набира и двата. Гепвате слушалката и не е задължително да висите пред компа. Големият плюс в това упражнение е(открих го случайно в момент на лош интернет :lol: ), че дори да дропне нета разговора продължава-връзката е вече от вашия телефон през сървара на Бетамакс до телефона на който звъните т.е нямате нужда от интернет трафик.
Цената е около 2 евро цента на минута, има и "безплатни" дестинации.
Има и опция да звъните на локален номер от мобилния си телефон и през него до БГ/друга далечна дестинация. Плащаш 2-та евроцента(или какъвто е рейта) на минута + каквото си плащаш за нормален разговор от мобилния си телефон.
Ако се подбере VOIP програма(май трябва да използвам клиет) с фрии Канада и САЩ си решавате проблема с лонг дистанс в Канада. Не знам това дали е актуално за Квебек, но ми се е случвало да се обаждам в квартал на неше село и да се води лонг дистанс. Не бих се учудил да има подобна дивотия и ако звънкаш от Монреал до южния/северния бряг или малко нагоре-надолу по реката.

Както се вижда от несвързаните ми писания, на мен най ми допада вариант 3. Не е недостижим за новопристигнали, даже напротив.

Факс/копир/скенер
В началото се снимат и подават документи за щяло и нещяло. Факс съм изпратил 7-8 пъти за 3 години, ама ако го нямах би било неудобство да търся от къде да го пратя. Не е животоспасяващо да го имате, ама ако вземете нещо мултифункционално(3 в 1) на сел ще ви бъде доста по-удобно. Особенно за снимане на документи и за печатане. Естествено, минус е, че нескъпите устройства са мастиленоструйни и тонера е скъп(цена на копие). Проблема се решава с покупката и на лазерен принтер в добавка :) (като съм казал А да кажа и Б)
Това е за нови имигранти които предвиждат голям документо оборот.
Публикувай отговор