Федерална процедура

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
spoko

Федерална процедура

Мнение от spoko »

Здравейте ,
Аз съм кандидат за процедурата - квалифициран работник за Федералната част .Попълвайки документите никаде не става ясно дали да изпратя заверени копия на дипломите , трудов стаж и препоръки . Моля някой който скоро е минал по тази процедура за малко разяснение .
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: Федерална процедура

Мнение от kill_u »

spoko написа:Здравейте ,
Аз съм кандидат за процедурата - квалифициран работник за Федералната част. Попълвайки документите никаде не става ясно дали да изпратя заверени копия на дипломите , трудов стаж и препоръки . Моля някой който скоро е минал по тази процедура за малко разяснение.
Кои документи попълваш? Ако пращаш документите до Сидни Нова Скоша, то тогава не трябва да пращаш нищо от гореизброените. Ако си вече на етапа да пращаш документите до Букурещ, Румъния то тогава ти трябват всичките тия работи, които си изброил.
spoko

Мнение от spoko »

Благодаря kiil_u,
Документите , които попълвам са за Сидни , Нова Скотия -първоначелен пакет , с тези документи изпращам само копие на паспорт за основния кандидат , платените такси и дали има нещо допълнително .
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

spoko написа:Благодаря kiil_u,
Документите , които попълвам са за Сидни , Нова Скотия -първоначелен пакет , с тези документи изпращам само копие на паспорт за основния кандидат , платените такси и дали има нещо допълнително .
Не нищо друго не пращаш.
ssy81

Мнение от ssy81 »

Потвърждавам написаното от Кил Ю с едно малко допълнение. Ако ще пращаш декларациите до Нова Скоуша след 10ти Април 2010, трябва да приложиш резултати от IELTS тест. На втория етап изпращане на такова няма да е необходимо.
Това е ново изменение в ръководството на имиграционните, публикувано на 17ти Март.
Пожелавам ти успех!
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

ssy81 написа:Потвърждавам написаното от Кил Ю с едно малко допълнение. Ако ще пращаш декларациите до Нова Скоуша след 10ти Април 2010, трябва да приложиш резултати от IELTS тест. На втория етап изпращане на такова няма да е необходимо.
Това е ново изменение в ръководството на имиграционните, публикувано на 17ти Март.
Пожелавам ти успех!

ssy81, можеш ли да пуснеш линка към тази новопобликувана информация? :)
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
spoko

Мнение от spoko »

Здравейте,
Благодаря за консултацията особено на kill_u , и след това на ssy81 ,но тогава имам следния уточнаващ въпрос към ssy81, понеже сега в момента все още изучавам IELTS и нямам в момента покрит тест с резултати ,проблем ли е,ако го изпрата по късно във времето, когато ми го поискат допълнително ,идали това ще ми позволи ли да подам първоначалния пакет документи до Нава Скотия Канада без резултати от IELTS или не мога без него?
Благадаря предварително
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

Lira написа:
ssy81 написа:Потвърждавам написаното от Кил Ю с едно малко допълнение. Ако ще пращаш декларациите до Нова Скоуша след 10ти Април 2010, трябва да приложиш резултати от IELTS тест. На втория етап изпращане на такова няма да е необходимо.
Пожелавам ти успех!

ssy81, можеш ли да пуснеш линка към тази новопобликувана информация? :)

Намерих нещо ... за това ли става въпрос?

http://www.cic.gc.ca/english/department ... -03-10.asp

Все пак това е само изказване на министъра, не го виждам да е залегнало в инструкциите за изпращане на документите в Нова Скоша ... :?: или пък аз не чета на правилното място....? ??
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Грешка.....

Значи Кени казва

For faster, fairer processing, all applicants are encouraged to submit independent, third-party language test results.
The language test gives applicants a clear indication of their ability before they apply. When submitting written proof, applicants don’t know what their results will be until their application is assessed by the visa officer, after a formal application and fees are lodged with Citizenship and Immigration Canada.

но според мен това не значи че трябва да се пращат тестовете заедно с апликацията.
Последно промяна от kill_u на Нед Мар 21, 2010 8:52 am, променено общо 1 път.
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

Kill_u, благодаря ти :handshake:
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Не, направих грешка. Явно не искат твърдо да пращаш IELTS
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

Kill_u
Добре де, ама в шота, дето го изтри, пишеше резултатът от теста да не се праша във Visa Office, който за нас е Букурещ, а да се пращат с complete application. Аз това го разбирам, че искат теста още с докс в Нова Скоша... :?:
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Да стана малко объркващо. Сега гледам един шот който публикувах преди време го пишеше същото.

Изображение

Лошото е че не си спомням аз като попълвах какво точно пишеше сега се мъча да намеря моя гайд къде го затрих.
spoko

Мнение от spoko »

Здравейте,
Понеже гледам,че днес е ползотворен ден за чат,от това което разбирам от Вашата комуникация е,че за първоначалнен ,стартов пакет документи до Канада Нова Скотия НЕ би трябвало да се изисква резултати от IELTS теста,първо защото може примерно от Нова Скотия да получиш отрицателен отговор,Второ доколкото знам или покриваш критериите за IELTS с положителен резултат над определени точки или НЕ.Което според мен обезмисла прилагането на резултатите от него в самото начало на процедурата.
Освен това мисля,че само с едно изказване ,на Г-н Министъра,не означава,че е утвърдено или влязло в сила , и вече качено в официалния сайт на министерството на имиграцията йм,за да е задължително условие.
Поздрави
Благодаря
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

spoko написа:Здравейте,
...
Освен това мисля,че само с едно изказване ,на Г-н Министъра,не означава,че е утвърдено или влязло в сила , и вече качено в официалния сайт на министерството на имиграцията йм,за да е задължително условие.
Именно, и аз това имам пред вид. Освен в това изказване, никъде другаде в изискванията не намирам подобен текст, затова исках, ако някой го е намерил, да пише тук.

Това е важно наистина, защото ако пратим непълен пакет документи в Сидни (т.е. без резултата от IELTS - в случай, че го изискват след 10 април), вероятно последствията за кандидата никак няма да са добри ... :^)
Публикувай отговор