Няколко въпроса относна емиграция не в Квебек!
Re: Няколко въпроса относна емиграция не в Квебек!
Това че трае 4-8 месеца на мене поне ми се стори, макар да не го казаха директно, че е след пращането на документите към Букурещ. Още повече, че тази разлика от 4 месеца всъщност е времето, което кандидатите имат след като получат одобрение от Нова Скотиа да си изпратят документите до Букурещ.
Относно IELTS в един документ наречен OP 6 Federal Skilled Workers, който за съжаление сега нещо не намерих къде точно е качен на сайта им, но оттам го смъкнах, пише:
"Note: For the IELTS reading and writing tests, there are ‘General Training’ and ‘Academic’ options. Only the ‘General Training’ tests are accepted for CIC purposes."
Относно IELTS в един документ наречен OP 6 Federal Skilled Workers, който за съжаление сега нещо не намерих къде точно е качен на сайта им, но оттам го смъкнах, пише:
"Note: For the IELTS reading and writing tests, there are ‘General Training’ and ‘Academic’ options. Only the ‘General Training’ tests are accepted for CIC purposes."
Така е. И на мен ми изглежда пресилено.hadministratora написа: Това ми се струва малко пресилено.
Особено на фона на всички, споделени от съфорумниците тук, данни за продължителността на процедурата ...
Но аз цитирам дословно това, което, не без известна доза гордост, каза водещият на семинара: "В момента офисът в Букурещ приключва процедурата за 4 до 8 месеца." Разбира се с доуточнението, че към този период трябва да се добави времето, необходимо за придвижването на документите от Сидни до Букурещ.
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Моята процедура беше 7 месеца и малко. В момента имат липса на "кадри" по тая процедура така, че не се главоболете дали ще дойдете бързо. Стига документите ви да са в ред, може да се изтреляте доста бързо.
доколкото знам ако си инженер по образование точно академик ти трябва
В официалния сайт е написано недвусмислено - искат дженерал тест:tot2311 написа:доколкото знам ако си инженер по образование точно академик ти трябва
Note: IELTS has two options for the reading and writing tests: General Training and Academic. You must take the General Training option.
Ето и линка към това инфо
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... esting.asp
Да намерих го и аз.Мене ми бяха казали понеже съм инженер и на мене ще ми искат Академик и аз вече се записах за 10 април.Доколкото знам даже академик е и по-труден.
Не знам сега да се опитам да го сменя ли и или така да го оставя.
какво ще рече виж ми подписа? Хубаво се изисква Дженеръл ама, академик нали се води по високо ниво?hadministratora написа:Това ми се струва малко пресилено.Lira написа:...в момента тя трае само 4-8 месеца...
gyndi, виж ми подписа. А има и хора с по-кратка процедура. Не съм сигурен дали имиграционните ще се навият на Academic IELTS - по прицип се изисква General.
tot2311 написа:Да намерих го и аз.Мене ми бяха казали понеже съм инженер и на мене ще ми искат Академик и аз вече се записах за 10 април.Доколкото знам даже академик е и по-труден.
На твое място бих пратила един мейл до Букурещ да ги питам изрично.
Да не се окаже после, че ти си изкарал Академик, но те все пак държат на General и да те карат да се явяваш и на него...

- hadministratora
- Хабсурден
Това, че си инженер няма нищо общо с IELTS. За целите на имиграционните езика е важен, до толкова до колкото ще бъде основно средство за интеграция на новото място. Academic се изисква от някои учебни заведения за някои специалности, но както вече казаха - това е друга бираtot2311 написа:Да намерих го и аз.Мене ми бяха казали понеже съм инженер и на мене ще ми искат Академик и аз вече се записах за 10 април.Доколкото знам даже академик е и по-труден.

Да ясно,но понеже съм се записъл на Академик и се подготвям за него ще гледам да го изкарам че и без това ще ми трябва завбъдеще.
-
- Обратна връзка:
Понеже явно си посъбрал известен Канадски опит, би ли обяснил защо смяташ така? От какво евентуално се обуславя това твое мнение?kill_u написа: Тук е трудно да дойдеш преди да навършиш тридесет години май (това е лично наблюдение нека желаещите да ме оборят).

DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
По моя проста сметка, ако на 25 завършиш висше образование и автоматично си намериш работа, имаш голям шанс след две години да аплайнеш и след една година да си в Канада. Това прави 28 години нали. Но то е ако през това време междувременно не си направил семейство и не отглеждаш дете. Ако се появи дай боже и някой малчуган той така или иначе може да поотложи малко нещата, така че поне още една година добави. Така стават 29. До 30 остава само една година, която отлита бързо. И всичко това са при реални условия иначе много неща не стават точно както ги иска човек.
В този смисъл, като нищо може да ти се наложи език да учиш това друго трето и ето прехвърлил 30-така.
Това са моите сметки но реално погледнато, колкото по-рано човек избяга от България толкова по-добре. Ако сега имах тоя акъл и бях на 20 по съвсем различен начин щях да действам. Но предполагам, че с всички е така.
Общо взето далеч съм от мисълта, че няма хора дошли и на 22 години тук, но просто исках да кажа че мнозинството са над 30 години.
В този смисъл, като нищо може да ти се наложи език да учиш това друго трето и ето прехвърлил 30-така.
Това са моите сметки но реално погледнато, колкото по-рано човек избяга от България толкова по-добре. Ако сега имах тоя акъл и бях на 20 по съвсем различен начин щях да действам. Но предполагам, че с всички е така.
Общо взето далеч съм от мисълта, че няма хора дошли и на 22 години тук, но просто исках да кажа че мнозинството са над 30 години.
kill_u,kill_u написа:... колкото по-рано човек избяга от България толкова по-добре. ...
Аз тук само бих добавила: ... И все пак, по-добре късно, отколкото никога!

=================================================================
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
Пожелавам на всички бивши, настоящи и бъдещи кандидат-имигранти
ЗДРАВЕ, МИР, ЛЮБОВ И БЛАГОДЕНСТВИЕ!!!
И СБЪДВАНЕ НА ЗАВЕТНАТА МЕЧТА!

- Californian
Lira написа:kill_u,kill_u написа:... колкото по-рано човек избяга от България толкова по-добре. ...
Аз тук само бих добавила: ... И все пак, по-добре късно, отколкото никога!![]()
Абсолютно съгласен с Лира и kill_u
Но все пак всеки си решава сам за себе си, колкото по-рано човек емигрира толкова по-добре, спор няма, а най добре преди университет, за да си завършиш направо нещо тяхно.
Но пък и също не лош вариант е, човек да обиколи поне 3-4 страни, да поработи по 1-2 години, да поживее в страната на място и да прецени сам къде му харесва.