Какъв е шансът да заминеш?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
NewOne

Re: Какъв е шансът да заминеш?

Мнение от NewOne »

demococcus написа:
kikolilokiko написа:...човек цял живот е работил едно, а изведнъж се оказва, че е станал месар и по случайност това носи много точки
...
Дам.. и цял живот бил българин, а сега се засилил да става канадец. И по една случайност да си канадец е по-добре. :lol: Искам да кажа - ако професията месар ще му помогне да се интегрира по-добре в Канада, какво чудно има че я е изучил?!
Много 10-х за отговора и за окуражителните думи :handshake:
Мен по-скоро ме интересува дали едно такова 1-годишно обучение, може да замени дипломата за средно образование, каквато при нас липсва за придружаващия кандидат? :^)
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

NewOne написа:Мен по-скоро ме интересува дали едно такова 1-годишно обучение, може да замени дипломата за средно образование, каквато при нас липсва за придружаващия кандидат? :^)
Честно казано не се наемам да отговоря с Да и Не. Но пък ти имаш най-голям интерес да проучиш въпроса - да звъннеш в центровете да питаш какви точно дипломи дават, да попиташ на инфо-сесия или по мейла тези дипломи дали ще донесат точки и т.н. И след време, като разучиш нещата - да даваш съвети на другите след теб.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Това обучение от 1 г. е за придобиване на професионална квалификация по определена специалност (пр. месар, хлебар и т.н.) а не на образователна степен и не може да замести дипломата за средно образование.
Но след като става въпрос за придружаващият кандидат образованието няма защо да ви притеснява. За вторият кандидат няма такова задължително изискване да има минимум средно образование както е за основният кандидат.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
NewOne

Мнение от NewOne »

Имам два въпроса:
1. Ако придружаващия кандидат е с основно образование какви документи трябва да се приложат - дипломата за основно образование или нищо?
2. Свидетелството за придобита професионална квалификация носи ли някакви допълнителни точки?
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

NewOne написа:Имам два въпроса:
1. Ако придружаващия кандидат е с основно образование какви документи трябва да се приложат - дипломата за основно образование или нищо?
2. Свидетелството за придобита професионална квалификация носи ли някакви допълнителни точки?
1. Аз мисля, че дипломата трябва да бъде приложена, нищо че е за основно образование. Ако не приложите документ за образование, със сигурност ще ви поискат такъв.
2. По въпроса за свидетелството за придобита професионална квалификация, не съм сигурна как ще го третират. Принципно ако хорариума е минимум 945 часа и продължителността на обучението е минимум 1 г. - ги признават и ако в таблицата с търсени професии я има специалността би следвало да се дадат съответните точки. Но по тяхната система придобитата квалификация е съответно 1 г.,1.5 г. или 2 г. след средно образование. При нас трета степен професионална квалификация има тежест на средно образование, но за да получиш такава няма изискване да си завършил средно образование, а основно.

Това е, което аз знам за свидетелствата за професионална квалификация и поради различията в образователните системи мога само да гадая дали ще го признаят.

Ако има някой, който е в час по въпроса, нека да пише.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
NewOne

Мнение от NewOne »

Много ти благодаря за изчерпателния отговор! :super:
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

:)