Не, не и не! Няма да се оправим!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
radkoT
Мнения: 248
Регистриран на: Вто Авг 25, 2009 10:44 am
Местоположение: Монреал

Re: Не, не и не! Няма да се оправим!

Мнение от radkoT »

[quote="breakcure"][/quote]

Ти вече си направил половината крачка,расъждаваш като непушач !
И аз след прекарани дълги години като активен пушач мога да се похаля от 4г съм ex-smoker и едва ли някого ще пуша вече
jovani
Мнения: 4047
Регистриран на: Съб Ное 19, 2005 4:44 am

Re: Не, не и не! Няма да се оправим!

Мнение от jovani »

breakcure написа:Рядко пиша тук, повечко чета, но темата ме заинтригува та реших да пусна двата цента.
Аз съм пушач от 15-годишен и този ми навик винаги ме е отвращавал,
просто не мисля, че имам по-гаден и отвратителен порок. Дори бих казал, че колкото повече стаж трупам, толкова по гнусно ми изглежда.
Никога не бих искал да карам който и да било непушач да диша моя пушек. Всички пушачи осъзнато или не знаем, че това е един лош и вреден порок и мисля, че едва ли има умен пушач който би отрекъл, че това е наркомания. Винаги съм знаел че да пушиш е аутсайдерско и гадно и винаги ме е било срам в голяма степен когато се "налага" да пуша на обществено място.
Няколко пъти "спирах" цигарите за по няколко месеца но за съжаление само с временен успех.
Никога през живота си не съм пушил в мястото в което живея, спя и ям - просто не мога да повярвам как някой би могъл да е толкова нечистоплътен и безхаберен към себе си че да го прави. Усмърдяват се стени, завеси и килими (в Канада мокети :D ) и в един момент ако ще и да спреш да пушиш продължава да смърди непоправимо. Да не говорим за коса, дрехи и т.н. Не мисля, че има чак пък толкоз закъсали пушачи, че да нямат сили да си мръднат задника и да излязат на балкона. Зимите никога не са ми били проблем в това отношение - ако съм достатъчно мотивиран за цигара (т.е. абстиненцията ме гази) винаги мога да издържа 5 мин. та било и при силен вятър.

Когато дойдох в Канада макар и да знаех предварително останах удивен до каква степен пушенето тук е изолирано на всички нива. Стана ми супер приятно да седна да изпия едно кафе без да смърдя после цял ден на фасове (е вярно после като изляза навън паля, но предпочитам така), изпитах и голямото удоволствие да отида в клуб/дискотека в която НЕ се пуши - е няма такъв кеф! Никога няма да забравя в пубертетските ми години по нощните заведения как излизахме през половин-един час да вземем малко кислород, понеже одимяването след няколко часа стигаше до неописуеми размери.
Също съм приятно очарован от това колко по малко хора тук пушат, вкл. и от учениците, както и колко повече канадците спортуват сравнено с БГ.
Работя в сграда с около 200 човека. Имаме си смокинг руум, имаме си и фитнес. Ами да ви кажа честно фитнеса е зает в 50/50 от работното време, а в смокинг руума мнооого рядко съм се засичал с друг пушач.
Стискайте ми палци да успея следващия път да ги спра мамка им и гадните цигари :smoke:

П.С. А да забравих да добавя, че винаги изключително ме е дразнел факта, че пушейки спонсорирам гадните масонски тютюневи компании - представители на най-богаташките и античовешки кръгове на планетата, даже по едно време в БГ си бях купил суров тютюн от бабите на село, но се оказа че вече съм стабилно зарибен от "купешкия" шит, в който през десетилетията са наливани милиарди долари в научни програми за да може, да се направи така, че хората да искат само и единствено купешка цигара и то определена марка (много добре си спомням колко пъти съм бил "нервен" че не мога да си намеря от моята марка - т.е. не става дума само за "вкус".
Опитал ли си със "Zyban" - лично на мен, както и на почти всички на които съм го препоръчал е помогнал при отказването? Няма да я има абстиненцията, но пък има малко сайд-ефекти, които се издържат...

П.П. В момена пуша само кубински пури, но рядко - 1-2 на месец...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
ivandaman
Мнения: 5245
Регистриран на: Съб Яну 30, 2010 9:09 pm
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Re: Не, не и не! Няма да се оправим!

Мнение от ivandaman »

Много е приятно когато се опитваш да помогнеш на човек който сам иска да си помогне..
breakcure.. Желая ти успех .. Най окуражаващото е че осъзнаваш и признаваш проблемът... Това всъщност е фундаменталната стъпка..

Никога не съм пушил така че не мога да ти дам съвети от личен опит, но ей така от обща култура смятам че следните стратегии помагат за отказването на цигарите..

1. Започни да ходиш на фитнес.. Въпреки че съм виждал фитнес инструктури които излизат да пушат, ти изглеждаш доста мъдър и съм сигурен че ти е пределно ясно че двете дейности се несъвместими ако целта е да се постигнат резултати, като по-здравословен и пълноценен начин на живот (например)..

2. Опитай се да включиш някой близък човек в битката за да те "понаглежда" и окуражава... Приятел/ка съпруга, роднина и т.н.

3. Недей да опитваш от раз.. Първо намали количеството, след това периода между пушенето и се опитвай да подобряваш собствените си рекорди.. Така постепенно ще научиш тялото си да свиква с липсата на никотин..

4. И последно не гледай на "въздаржателството" като мъчение или като "диета" (да направя аналогия с преяждането).. а като начин на живот... Също така ако евентуално се случи "да паднеш от вагона" (превод в ефир) не се отчайвай и не го използвай като "оправдание" да се отклониш от правият път... Просто приеми че си загубил едно малко сражение а не битката и продължаваш напред..

Няма човек който не може да откаже цигарите..
Дядо ми твърдеше така и когато му откриха Рак на белите дробове моментално ги отказа... но вече беше късно..
_________________________________________________
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for & ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
breakcure
Мнения: 60
Регистриран на: Чет Яну 29, 2009 10:55 pm
Местоположение: British Columbia

Re: Не, не и не! Няма да се оправим!

Мнение от breakcure »

Ей хора, мерси за подкрепата! :$
Аватар
anxeli
Мнения: 3805
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 1:36 pm
Местоположение: TO

Re: Не, не и не! Няма да се оправим!

Мнение от anxeli »

Тук не е проблем да ги спреш, наистина.
В бг пушех доста, защото шефа ми и всички останали пушеха по 2 кутии лъки страйк на ден :lol: ...
Тук постепенно ги намалих, после минах на Бенсън и Хеджес, които просто не ги усещах, толкова са слаби :rofl: ... Докато бях бременна съвсем ги спрях, после пак ги започнах от гевезлък 2-3 на ден :P ... Но е грозно, наистина, омръзна ми да ми миришат ръцете, косата, все пак работя с хора. Спрях ги за през деня, само вечер една на балкона, с кафенцето :$ ...
Обаче хлапето с промитото мозъче ме помоли да не пуша за да не умра и какво да правя, спрях и в къщи, преди доста време, незнам може да има година вече :lol: ...
Сега не се и сещам за цигари, не ми липсват, само като мина покрай пушещи "намазвам" малко секънд хенд :rofl: ...
Това нямаше да е възможно ако се пушеше в заведения, офиси и т.н., сиатемата наистина работи, ако искаш, ще се откажеш, от теб зависи :y:.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
troll
Мнения: 2056
Регистриран на: Вто Яну 30, 2007 10:26 pm
Местоположение: MTL, QC, CA

Re: Не, не и не! Няма да се оправим!

Мнение от troll »

Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Публикувай отговор