Въпрос за доказване на владеене на език.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
krea1
Мнения: 5
Регистриран на: Нед Мар 14, 2010 12:47 pm

Въпрос за доказване на владеене на език.

Мнение от krea1 »

Привет на всички. Окончателно решихме да имигрираме и започваме да събираме и подготяме документите. Въпроса ми е относно доказване нивото на владеене на езика. Аз съм завършила френска гимназия, а след това задочно Колеж по туризъм отново с френски език. Работата ми е била винаги свързана със специалността ми, макар че основно езика който използвам е английски. Трябва ли да се явявам на тестовете по френски и английски?
Аватар
emili_vn
Мнения: 1241
Регистриран на: Пон Ное 23, 2009 4:21 am
Местоположение: Montréal

Re: Въпрос за доказване на владеене на език.

Мнение от emili_vn »

krea1 написа:Привет на всички. Окончателно решихме да имигрираме и започваме да събираме и подготяме документите. Въпроса ми е относно доказване нивото на владеене на езика. Аз съм завършила френска гимназия, а след това задочно Колеж по туризъм отново с френски език. Работата ми е била винаги свързана със специалността ми, макар че основно езика който използвам е английски. Трябва ли да се явявам на тестовете по френски и английски?
Здравей! По това, което пишеш става ясно, че си на ти с езиците. Моят съвет е да си съкратиш процедурата, явявайки се на изпит /резултатите излизат за около месец- толкова, колкото ще ти трябва да подготвиш и преведеш документите/ и да им изпратиш сертификати. Това че си завършила френска гимназия не ти спестява интервю или изпит за доказване нивото на езика. Има и други с френска гимназия, че даже и с френска филология, на които са им искали доказване на нивото на езика.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
emyangels
Мнения: 724
Регистриран на: Нед Авг 31, 2003 8:38 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: Въпрос за доказване на владеене на език.

Мнение от emyangels »

Здравейте,

Минала съм процедурата преди доста време и съм с френска гимназия, но дори и сега не съм чула някой с френска гимназия да е минавал изпити за доказване на ниво. Просто прилагате дипломите, пишете си какво ниво владеете и на интервюто ще докажете колко добре владеете езика.
Ако има някакви нови и специфични изисквания може да ме коригирате.

Успех с процедурата!
Аватар
loginn
Мнения: 430
Регистриран на: Нед Дек 20, 2009 5:46 am

Re: Въпрос за доказване на владеене на език.

Мнение от loginn »

krea1 написа:Трябва ли да се явявам на тестовете по френски и английски?
Тия тестове не са задължителни. От друга страна едва ли ще приемат че по подразбиране знаеш двата езика достатъчно добре за да имаш максимума от 22 точки. Ще трябва да го докажеш или на интервю, или ако се надяваш да минеш по прекия път (без интервю) най-добре ще е да послушаш emili_vn.
Успех ви пожелавам!
krea1
Мнения: 5
Регистриран на: Нед Мар 14, 2010 12:47 pm

Re: Въпрос за доказване на владеене на език.

Мнение от krea1 »

Благодаря Ви за бързите отговори. От знанията, които имам по двата езика не мога да преценя, кой от двата владея по-добре. Когато работих в чужбина осноовно практикувах английски.Не искам да бързаме и да оплескаме нещо, а и сина ни е едва на 4 месеца. Реших да се явя и на двата теста-за да съм по-спокойна. Днес мъжът ми ходи до Алианс Франсез-Варна и разбрахме, че е почнал курс за начинаещи.
Аватар
kikolilokiko
Мнения: 997
Регистриран на: Пон Фев 16, 2009 4:31 pm

Re: Въпрос за доказване на владеене на език.

Мнение от kikolilokiko »

Публикувай отговор