Хомеопатията в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
leaf

Re: Хомеопатията в Канада

Мнение от leaf »

Мале, мале, :rofl:
не като вярващ бие през кръста.
Грубо, много грубо. :D
prace

Мнение от prace »

Мисля, че htris въобще не говори за религия, а за нещо съвсем друго...
той говори за болестите като за причината и следствията на нещо, което си го заслужил в друго време и преди да се родиш...
Това са го разбирали и обяснявали хора от рода на Беинса Дуно и много други. Който го интересува ще потърси и ще се научи..

Поне аз това разбрах от неговият постинг.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Там е работата, че хората със здрав разум не искаме да се ровим и да "научим" детайлите на откровени бабини деветини.
За съжаление с такива хора не се спори, тъй като религиозно вярват в нещо си и не го подлагат на съмнение. Думата религиозен я употребих не в смисъл на набожен, а в смисъл на някой който поставя вярата над логиката и експерименталните доказателства.
Най-смешното е че такива хора съжаляват другите като "непрогледнали", "недочели" , "едностранчиви" и т.н. за разлика от тях които са обхванали всичко, имат широк поглед и прочие.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
prace

Мнение от prace »

Има един американски психиатър др. Брайън Вайс. Той е бил даже повече от тебе стъпил здраво на земята и човек с здрав разум, но след една негова пациентка си е променил тотално мирогледа за живота..
Ако някой е чел неговата книга Many Lives, Many Masters знае за какво говоря.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

optics написа:Там е работата, че хората със здрав разум не искаме да се ровим и да "научим" детайлите на откровени бабини деветини.
За съжаление с такива хора не се спори, тъй като религиозно вярват в нещо си и не го подлагат на съмнение. Думата религиозен я употребих не в смисъл на набожен, а в смисъл на някой който поставя вярата над логиката и експерименталните доказателства.
Най-смешното е че такива хора съжаляват другите като "непрогледнали", "недочели" , "едностранчиви" и т.н. за разлика от тях които са обхванали всичко, имат широк поглед и прочие.
optics :y:
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Aма как познах с кого си имам работа!
Само щото казах, че антибиотика е необходимото зло във всяко едно цивилизовано общество, бях анатемосан, а майка ми (тя е полагала Хипократовата клетва, не аз) бе прокълната да изчезне след 10 години. И то от, предполагам, смирен християнин който ми прави забележка, да съм се държел по-прилично и да съм имал по-сдържан тон.
Щял съм да отричам превенцията понеже, СПОРЕД ТЕБ, htris, тя не била част от традиционната медицина. Ти сигурно никога не си чувал, че студентите по медицина изучават профилактика и пропедевтика на заболяванията?
Случайно да си се замислял, че точно благодарение на химията се е появило едно много добро превантивно средство за избягване на венерическите болести, наречено презерватив? Кой според теб има по-голям шанс да не лепне нещо, аз дето ще надена гумичката или ти дето, с извинение, ще си го натопиш в отвара от лайкучка?

Добре поне че научих, че американските концерни не са американски, а собственост на зелените човечета.

С подобни бръщолевения можеш само да отблъснеш някой заблуден от пътя към хомеопатията.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Павле,
разбираемо е раздразнението ти, но и сам виждаш че с такива хора не се спори. За тях професорите са "куку" а науката е измислена да тормози горките хора, дето без нея са си прекрасно.

Някъв си бил променил мнението като пробвал...

Намекът е ясен и има ясен отговор - да и аз бих си променил мнението ако лично видя доказан резултат.
Това, че по форумите някой се хвали, че му помогнало, за мен не е доказан резултат.
Знам - брат ми например, който по внушение на роднини, дълго време пи тия водички, плаща пари разбира се за тях, и какво - нищо. Едно голямо нищо. Точно с астма.

Разликата между хората със здрав разум и тия със здрава вяра е, че първите могат да си променят мнението докато вторите не могат.

Попитай някой вярващ в някоя религия - какво трябва да се случи че да се отречеш от вярата си. Той ще ви отговори - не съществува такова събитие.
За мен това е достатъчно доказателство кой е по-широко скроен. За тях не е.
:-)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
calculator

Мнение от calculator »

optics:
"Разликата между хората със здрав разум и тия със здрава вяра е, че първите могат да си променят мнението докато вторите не могат.

Попитай някой вярващ в някоя религия - какво трябва да се случи че да се отречеш от вярата си. Той ще ви отговори - не съществува такова събитие.
За мен това е достатъчно доказателство кой е по-широко скроен. За тях не е."

Доживях най-после да прочета нещо смислено.
Хареса ми.
Така е.
"A fool's paradise is a wise man's hell!"
Thomas Fuller
leaf

Мнение от leaf »

optics
:y:
speedy

Мнение от speedy »

Ще си позволя да се самоцитирам:
Хомеопатията не вреди на здравето на здравите хора.
Ще добавя само - вреди на кесията им. Както и на болните, де...
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Не на религия, по-скоро на почитател на германската нова медицина ми намирисва ;).
Те все ме плашат с Новия Ред :o ...
А че хомеопатията е вода и захар и малко билки за прах в очите, то е ясно.
Само за ципрофлоксацина не мога да повярвам, какви са тези страхотни странични реакции, всяка тинейджърка-любителка на къси поли през зимата го пие за цистит и нищо им няма. Странични реакции на антракса ще да са били :rofl: ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Може и да го пият тинейджърките... с обилна храна и задължително памперси под късите поли. :)
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

htris написа:бълвоч
Аз си мислех, че ще ни се размине само със Стони и чат-пат Хъли, а то кво стана?!
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
nedelcheva_n

Мнение от nedelcheva_n »

и в крайна сметка има ли хомеопатия в Канада? Ние само така се лекуваме, за някой може да е смешно - има право да се смее!!!!!!!!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Има да. Наскоро една позната ми препоръчваше един хомеопат, тя беше доволна. Аз лично ,не се пробвала все още,но може и да опитам някой път. Забравих какви бяха цените, когато имам възможност ще я питам.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Публикувай отговор