Тъпо ли е да идваме в началото на зимата?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
nikolovata

Re: Тъпо ли е да идваме в началото на зимата?

Мнение от nikolovata »

И още нещо, ако си мислите, че българските специалисти са незаменими, много се лъжете. Пробвайте да посетите примерно кабинет на различен от бг зъболекар (примерно) и ще се учудите колко по-приятно е обслужването. И вместо да ви обобщава въпросният специалист, как вие българите сте... :puke: , ще се обръщат към вас с Мадам и Мосю. Естествено горният извод не е валиден за всички бг бизнеси, но когато усетите, че не ви е приятно подобно отношение, просто опитайте другаде!
Mненията са като задниците, всички ги иmаmе, но не винаги е удачно да ги показваmе!
dea

Мнение от dea »

Аз не случайно по-рано в темата повдигнах въпроса от къде новите емигранти биха могли да прочетат правата си, защото каква полза от законите ако не знаем как да ги приложим в наша полза?
И нещо друго. Прави ми впечатление, че като цяло емигрантите, с които имам контакт в моето училище/ азиатнци, араби, испанофони/ са много страхливи. Не смеят открито да изкажат несъгласие с учителите. Търпят и се примиряват с обстоятелствата. Държат се угоднически. А повечето дори имат канадско гражданство. Нямам още обяснение за това. И се замислям дали пък няма някаква обективна причина.
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

dea написа:Аз не случайно по-рано в темата повдигнах въпроса от къде новите емигранти биха могли да прочетат правата си, защото каква полза от законите ако не знаем как да ги приложим в наша полза?
И нещо друго. Прави ми впечатление, че като цяло емигрантите, с които имам контакт в моето училище/ азиатнци, араби, испанофони/ са много страхливи. Не смеят открито да изкажат несъгласие с учителите. Търпят и се примиряват с обстоятелствата. Държат се угоднически. А повечето дори имат канадско гражданство. Нямам още обяснение за това. И се замислям дали пък няма някаква обективна причина.
Aми ако искаш да се приравняваш с черните и жълтите...Давай! Има разбира се! Навсякъде има негласна расова дискриминация, въпреки че закона го забранява.Аз обаче имам самочувствие на бял човек, макар че идвам от една от най-бедните страни в Европа.Според това как се поставиш така ще те оценят! Ако се държиш смачкано очаквай да те подритват!
Аватар
troll

Мнение от troll »

Ха-ха-ха!
Ами, че то свободата е това!
Правиш каквото ти харесва и след туй си плащаш!
Ако някой се плаши от свободата ...
Четеш , преценяваш, мислиш, изправяш се и викъш : "Те тъй е!Аз тъй мисля!"
А след туй гледаме какво се получава.
А можете и да се свивате и всички други да имат право.Ма тогава да си бехме стояли в БГ.Че поне езика е почти ясен! :D :rofl: :rofl:
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Аватар
troll

Мнение от troll »

В твоето училище явно няма кебекари, та да видиш те колко са предпазливи.
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

М-Да това с апартаментите и Regie de longement не искам да го коментирам, щото рискувам да обидя някого. Но само ще си позволя да кажа, че не може довчера да си живял в колиба с дворищен клозет и изведнъж видял се в Канада да изисваш султански сараи и с теб да не може да се води диалог, защото зад гърба ти евентуално може да застане горепосочената организация. Т.е. с две думи обобщено мърляча си е мърляч навсякъде!
Аватар
troll

Мнение от troll »

dea написа:Аз не случайно по-рано в темата повдигнах въпроса от къде новите емигранти биха могли да прочетат правата си, защото каква полза от законите ако не знаем как да ги приложим в наша полза?
Кефи ме, че се замисляш дали няма обективна причина.
Има!
Тези са толкова зле, че винаги са съгласни.
Знаеш ли, че китайците нямат времена?
Казват: ям днес, ям утре, ям вчера.
Според туй, което на български наричаме обстоятелствено пояснение те си образуват времето на глагола инямат даже идея какво е туй време, а за страдателно склонение нема да приказваме баш тука и сега.
за българите тук е една различна култура, но не е нещо съвсем ново, различно и стряскащо.
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

troll написа:В твоето училище явно няма кебекари, та да видиш те колко са предпазливи.
Или пък не е работила във фирма пълна с хищни кебекарки, които се чудят как да ти отмъкнат мъжа...Дип, че моя е артист, пък и аз така, Де...Та не си го слагаме присърце! Ама, па ква школовка се изкарва в тукашни условия няма да ти обаждам... :rofl:
Аватар
troll

Мнение от troll »

Знаеш ли , че в Азия за да се ожениш питаш началника? :D
Той е тоз дето разбира, кое е добре за теб и кое не е.
:D :D :D
Аватар
troll

Мнение от troll »

Таз тема с кебекарките смятам да я пропусна в момента, щото не съм на кеф, ма обещавам да му дръпнем една дискусия по въпроса. Струва си!А и трябва! :D :*
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

troll написа:Знаеш ли , че в Азия за да се ожениш питаш началника? :D
Ами то всичко наред начи, щото аз съм си началника....Друг не си спомням да ми е сложил до момента юздата. :rofl:
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Pо-точно в КНР.
Другаде къде ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Правите генерални изводи на базата на няколко познанства. Моето впечатление е точно обратното : китайците обичат да опонират и не си признават грешките , не познавам по големи мрънкала от арабите, вечно недоволни. Това на базата на моите познанства, това обаче не значи ,че всички араби мрънкат или всички китайци правят скандали. Кебекарите около мен са си окей, работят повече от мен, някакъв непонятен за мен ентусиазъм ги гони и си разбират от работата. Източно европейците правим това ,което ни кажат. Както казваше една рускиня " Това е само работа, за какво да си слагаш на сърцето"
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
troll

Мнение от troll »

Първо да кажа на optics, че и в Китай не навсякъде е така. Например в Тибет не е! Щото ако чакат да се върне началника ще си седят неженени. :D
И в КНДР е така! :D

Радвам се, че се включи IRA!
Единствените, които забрави са хайтяните с тяхната отпусната, танцуващо-полюшваща се походка. :D и Латиното, което се отличава от китайците само външно и по численоста. :D
Един колега-китаец се разболя и някой се обади, че ще дойде да му вземе нещата. Дойдоха седем души. :o Единия говори, а другите кимат и се оглеждат.
Някой виждал ли е един/сам китаец?
Ако види таквоз нещо, значи човека е роден тук и вече не е китаец съвсем.Познавам страшно свестна китайка, която е родена в Китай и не крещи непрестанно като останалите, които се опитват да се надвикат един друг.
Просто и сред българите има по-семпли хора, ама китайците са страшно много. :D
Ама бива ли двама монреалци да обсъждат китайците?
А тия от Хонгкувър да си мълчат!
Характерните черти на нациите идват не само от личностни характеристики, а от историческо развитие, състояние на обществото от което идваш и мястото ти в това общество. :tmi:
А и нема генерални изводи!
Аз все туй повтарям! Че съм грешен! И единственото, което ми е ясно, че нищо не ми е ясно!И ако може някой да ме "светне" съм много доволен и благодарен.
Благодаря IRA!
:wasntme:
Аватар
radkoT

Мнение от radkoT »

Наскоро научих че в Корея като се женят жената дава голяма сума пари на мъжа ,нещо както нашите цигани си купуват булките само че в обратния вариант
Та се чудех дали да не ида за някои месец в Корея да взема някои и друга млада булка :* :lol:
Публикувай отговор