Тук пристигате в една среда с много и различни култури.
В нормална ситуация болшинството от хората са дружелюбни и доброжелателни. Обаче от време на време някой почва да ругае в автобуса/метрото/обществено място на висок глас. Заканва се.Никога не го гледайте в очите. Това се възприема за акт на агресия.Гледайте да се отдалечите от него. Ако обаче ви последва искайте съдействието на шофьора, ватмана тези хора имат много големи възможности. Имат връзка с център, паник бутон и са много опитни за работа с хора и особено такива.Да не говорим, че често познават всичките си пътници.
Мод: пренесено във виики, статия "
Лудите и агресията".
Аз съм ги пускал тез тук вече!
Ама ако го закършите тези са на ваша страна.
Аз след първите 14 дни в Монреал си викам що пък да не ми помогнатда си намеря квартира, нема да се изрина я. Та си направих една стреща с тез и докато седях в приемната слушах следната история(тук се работи на отворени врати и всички слушат и гледат за какво става въпрос щото можеш да се окажеш в много неприятна ситуация иначе):
"Едно латино дошло тук без никакъв френски и на летището му записали, че влиза с 100 000 долара, а то влизало със 100 000 некакви други пари, които се равняват на около 500 долара и сега, две седмици по-късно ги свършило и мамата"
Аз разбрах всичко защото агента му, също латино, се обади на тоз дето отговаря за него откъм емиграцията на Кебек и беше един много вълнуващ разговор.А после почнаха да се обаждат на Социала да уредят работатат и там.
Ама в туй време мен ме извикаха и след като ме обслужиха т.е. взеха ми данните щото те работят на парче ми дадоха един адрес на тукашно 5 1/2 за 540 долара на месец, което беше повече от ОК.
В Монраеал Нор.
Тук е известен като Монреал Ноар.Ходихме да я видим, но ерията не допадна на жена ми.Обаче докато си говорех с една жена в приемната тя ми спомена, че си е намерила квартира на едно много прятно място и аз два дни по-късно си намерих квартира на същото.
http://www.hirondelle.qc.ca/contact.html
Тук е мястото да кажа, че е много невъзпитано да се каже "Негър", можеш да му викаш Черен, но не "Негър".
Аз имам поне един приятел с тъмносин цвят на кожата, ма той си живее в неговия край на острова, а аз в моя. не искам да ги притеснявам хората.
Не един път сме си говорили с него по тез въпроси и винаги завършва с туй:
"Ти не разбираш черната култура!
Вие сте расисти бе!
КОй е расист?
Като те спрът със 170 на магистралата ти казваш, че са те спряли щото си черен.
Не е верно!
Кое?
Че така казвам!
Ма ти не караш със 170!
И туй не е верно!Ма ти не ги разбираш тез работи!
И не искам!
Ти си залупен!
А ти си черен!
Ма туй не е обида
...."
бе въобще си говорим.
Не съм го виждал отдавна. Разделиха ни се пътищата..