Тъпо ли е да идваме в началото на зимата?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
troll

Re: Тъпо ли е да идваме в началото на зимата?

Мнение от troll »

Значи...
в живота ви тук трябва да има икономически смисъл.
т.е. трябва да изкарвате повече отколкото разходвате, за всеки период от време.
Както е добре известно още от времето на древния Рим, че и преди туй, хората се различават не по туй, което знаят, а как го прилагат.
Тук поради недостатъчни ресурси в настоящето се продава бъдещето.
Много внимателно претегляйте финансовите си ангажименти.
Надеждите са нещо много скъпо за да ги продаваме.
Не забравяйте, че за да спечели някой, друг губи. Всички печелят само там дето един печели здраве, а друг - пари , а трети - опит и т.н.Преценете какво искате да спечелите вие.
Тук бъка от съксесфъл стори, а няма риъл стори.
И всеки се асоциира с успешния и гризва дървото.
Тук преди време един юнак попита как да си направи кредитна история за един месец.Това ако можеше да се направи за месец никой нямаше да му обръща внимание.
Тук идвате и се нареждате най-отзад на опашката и бавно и полека, къде с лакти, къде с интелект и къде по случайност се придвижвате напред.Достатъчно е да си купите едно кафе за 1.5 када и да не платите нищо в срок на кредитната карта и се връщате в първи клас. Няма никакво значение , че миналата година сте изхарчили и платили 30-50 хилки.
Правете планове за бъдещето и се подготвяйте за него.
Ако искате да си купите лодка или самолет, четете за тези неща и гледайте оферти като ви дойде времето ще сте готови.Ако искате да си купите къща е същото.
Тук казват:"По-добре лоша къща в добър квартал, отколкото добра къща в лош квартал!" :D
Ама какво е добра къща и какво е добър квартал не обясняват! Вие трябва да откриете туй за вас. :D
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Аватар
troll

Мнение от troll »

bonbonka написа:
demococcus написа: Стана хубава тема, мисля че ще е полезна на всички новобранци.
съгласна съм, 4е стана хубава тема. из4етох я цялата и я намирам за полезна :clap: иска ми се да има и такава подобни за другите големи градове - торонто, ванкувър, калгари, едмънтън :hai:
Ами ...
целия проблем е, че аз мисля, че тоз форум отива в киреча.
Затова жертвам моето самолюбие и пиша тук за "новите мераклии".
и се опитвам да подкарам старите емигранти не да пишат простотии за БГ, а да помогнат на новите.
То те новите ще се оправят и без нас де. Ама какво ще им струва и колко време?
Старите емигранти като си надвият на масрафа и подхващат старите БГ игри, а не земат да помогнат.
Арибу/Стони е типичен пример. Той дава сводки какво е в БГ и как да се организираме, та да се оправи, ама не вземе да се върне там, а се бори да е добре там от тук.С две думи прави туй за което е учил:строи мрежи.
А той е "стриит смарт" и много може да кажа на новите.
Батето и той много знае, ама обича да се ебава и предпочита да помага на 200-либрови каки да се оправят.
Мухата има голям опит ма го избива на дивотии.
Успял/Хълбой помага практически много повече отколкото пише, ама пише такива работи, че ...
Аблъд остана май единствен от старите пушки да пише тук и неговите постове, ако знаете как да ги използвате носят много инфо.Той самия е искрен и много успешен по своему.
Линко като пристигна тук се случи една метаморфоза... продължи да дава инфо за процедурата и социала, ама няма постове кво да праим тук като доидем, а той би бил особенно силен там.Какво стана Линко?
Аз знам много добре за какво иде реч, но туй не ми пречи да смятам, че за да е полезен тоз форум има нужда от стари емигранти. Ама те да се държат в тоз форум като стари емигранти, а не като веселящи се птеродактили.
Положението задължава, казват ората на френски.
А тука сме свидетели на всекакви издивели идиоти, които като ги питаш нещо , примерно "Колко е часа?" и отговора е"
"Ма ти си много прост, бе! Егати лузера! И кви въпроси задаваш! и т.н."
(Добре, че много се трие!)
С течение на времето тук се натрупаха от много вълни и разлзични емигранти.Преди 15 години никой не е правил въпрос за парите, ама хората в БГ обедняха.Така, че сега е момента да им помогнем и то много лесно: с ноу-хау.
Което на вас нищо не ви струва, а на тях ще им спести реални пари и време, което не се купува с пари.
Така че дайте, да дадем! :D

Аз пиша за последната вълна стари тук, а първите изчезнаха безвъзвратно.Нали Линко? :D
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Може би затова ние новите си говорим предимно за нашите си работи - как да си залепим снимките на формулярите и разни такива... Добре че са статиите на портала и тук-там някоя тема като тази.

Иначе за ползващите френски има хубави материали тук: http://www.immigrer.com/foireauxquestions/ - то е нещо като секция с въпроси зададени от новоимигриращи и отговорени от староимигрирали.
Има го и ръководството Apprendre le Québec, което макар и прекалено рафинирано, отговаря на доста въпроси.

Троле, Петър, поправих онова за шопа, пренесох каквото можах набързо, но има и други хубави съвети, които не се сещам къде/как да пренеса във викито и ще си останат за четене в тази тема.
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

troll написа:... целия проблем е, че аз мисля, че тоз форум отива в киреча ...
... Арибу/Стони ...
... Батето ...
... Мухата ...
... Успял/Хълбой ...
... Аблъд ...
... Линко ...
... С течение на времето тук се натрупаха от много вълни и различни емигранти ...
... Аз пиша за последната вълна стари тук, а първите изчезнаха безвъзвратно ...
Спомени, достойни за нова тема или за тотална (бизнес?!) реорганизация на bgcanada (и/или другите подобни???).

Кой може да я направи? Има ли нужда изобщо от нещо подобно? Как да се организират знанията на толкова различни хора в нещо смислено? Какъв би могъл изобщо да бъде смисълът в едно подобно начинание?

(Е)миграцията ... Клуб по интереси? или Бъдещето на Света или (по-скромно) на България! ...
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

ZanzibarHero написа: Как да се организират знанията на толкова различни хора в нещо смислено? Какъв би могъл изобщо да бъде смисълът в едно подобно начинание?
Един от вариантите за това е цитираният от мен по-горе линк: http://www.immigrer.com/foireauxquestions/
Друг вариант е както досега в бгканада - да си бъбрим във форума и да качваме по-структурираните неща на портала (отскоро - във вики).

Колкото и ужасен, керечав, неорганизиран и т.н. да е този форум - той доста помага на новобранците като мен. Винаги има какво повече да се направи, естествено :)

Иии... благодаря че се включваш във писането на статиите във вики, между другото.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

troll написа:Линко като пристигна тук се случи една метаморфоза... продължи да дава инфо за процедурата и социала, ама няма постове кво да праим тук като доидем, а той би бил особенно силен там.Какво стана Линко?
Tова е нова и при това много обширна тема, трол. Имам предвид кой и защо е спрял да пише във форума след идването, кой каква метаморфоза е претърпял и т.н. Но който и каквото да е решил и направил си е негово право и въпрос на личен избор. Никой на никого не е длъжен и никой на никого не може да държи сметка защо е направил така а не инак.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

demococcus написа:...Един от вариантите за това е цитираният от мен по-горе линк: http://www.immigrer.com/foireauxquestions/
Ако преразкажеш със свои думи написаното в дадената връзка ще съм благодарен. Френският не е "пръв" език в Отава (всъщност, когато ругаеш на Английски, изразът извинение е: "Извинете Френският ми!") :tmi:
demococcus написа:Иии... благодаря че се включваш в писането на статиите във вики, между другото.
Няма защо. Обичам клубовете по интереси ... :)
Аватар
troll

Мнение от troll »

Linko написа:
troll написа:Линко като пристигна тук се случи една метаморфоза... продължи да дава инфо за процедурата и социала, ама няма постове кво да праим тук като доидем, а той би бил особенно силен там.Какво стана Линко?
Tова е нова и при това много обширна тема, трол. Имам предвид кой и защо е спрял да пише във форума след идването, кой каква метаморфоза е претърпял и т.н. Но който и каквото да е решил и направил си е негово право и въпрос на личен избор. Никой на никого не е длъжен и никой на никого не може да държи сметка защо е направил така а не инак.
Ти си абсолютно прав.
Аз не държа сметка на никой.
Просто описвам процеси, които се наблюдават във форума.Като ги персонифицирам.И то само и спецялно от страна на новите.Кой и защо е спрял да пише не ме интересува.Вярно е, че опитвам да провокирам да пишат, ма те си решават. :)
Аз не смятам, че някой може и има право да възпитава хората, да им дири сметка и т.н.
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Троле за теб и другите не знам ама аз съм разочарован защото инвестирах време, енергия, приказки, разяснения по форума, обяснения и брошури за Канада на сбирките на новите мераклии в София а някои като дойдоха в Канада почти веднага се хванаха за социала.
Същите тези още тогава ми изглеждаха подозрително, седяха, мълчаха, въпроси не задаваха и крояха черни планове.
И за какво беше тогава форума, сбирките, разясненята?
То за социала може и без форум и сбирки или поне там да бяха отишли хора дето не са идвали на сбирките та да имат извинение че не са чули, не се разбрали.

Наистина смятам писанята във форума на някои експерти по социала за вредни, демотивиращи и водещи към деградация на личноста.

А на нас които сме по отдавна тук никой не ни е разяснявал по сбирки, форум нямаше и пак се справихме без социал.
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Uspial написа:... аз съм разочарован защото инвестирах време, енергия, приказки...
Ако е имало поне един, чийто живот е станал по-добър благодарение на твоите съвети, какво значение имат вкички онези, които не са прихванали от туй което си им говорил!?
IFF

Мнение от IFF »

Uspial написа:Троле за теб и другите не знам ама аз съм разочарован защото инвестирах време, енергия, приказки, разяснения по форума, обяснения и брошури за Канада на сбирките на новите мераклии в София а някои като дойдоха в Канада почти веднага се хванаха за социала.
Същите тези още тогава ми изглеждаха подозрително, седяха, мълчаха, въпроси не задаваха и крояха черни планове.
То за социала може и без форум и сбирки или поне там да бяха отишли хора дето не са идвали на сбирките та да имат извинение че не са чули, не се разбрали.

Наистина смятам писанята във форума на някои експерти по социала за вредни, демотивиращи и водещи към деградация на личноста.

А на нас които сме по отдавна тук никой не ни е разяснявал по сбирки, форум нямаше и пак се справихме без социал.
Искаш да кажеш,че следиш и знаеш съдбата и развитието в Канада на всички,с които си се срещал по тия сбирки?Пак се изказваш неподготвен.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Uspial написа:Троле за теб и другите не знам ама аз съм разочарован защото инвестирах време, енергия, приказки, разяснения по форума, обяснения и брошури за Канада на сбирките на новите мераклии в София а някои като дойдоха в Канада почти веднага се хванаха за социала.

На мен пък ми се струва че си разочарован че до сега не се е намери нито един мераклия да изкара курса при тебе как се става бизнесмен.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Май пак се отплеснахме по стария добър познат начин...
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

ИФФ написа:
Искаш да кажеш,че следиш и знаеш съдбата и развитието в Канада на всички,с които си се срещал по тия сбирки?Пак се изказваш неподготвен.
Не говоря за всички а за някои.
........а някои като дойдоха в Канада почти веднага се хванаха за социала...........
Ето това съм написъл по горе.
Чети внимателно.
Аватар
troll

Мнение от troll »

Доброто и помоща се награждават сами.
Аз пиша тук, защото смятам, че мога да помогна на някой по този начин и това ми стига като награда. Просто ми е приятно да помогна.
А няма вредна информация.
Туй мяза на възпитание малко.
А и тез, за които говориш, са били просто група хора, а не всички нови мераклии.
Що не опиташ пак и поучен от предишни грешки, можеш да дигнеш процента. :D
Публикувай отговор