Безработни на интервюто ???

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
sisi78
Мнения: 46
Регистриран на: Пет Авг 28, 2009 7:16 am

Безработни на интервюто ???

Мнение от sisi78 »

Здравейте,
Искам да попитам дали е имало случай, в който и двамата кандидати да са били безработни за интервюто? Съпругът ми работи частно без договор, а пък мен ме съкратиха и не съм си търсила нова работа за да наблегна на френския.Дали ще погледнат с лошо око на нас и няма да ни помислят за някои мързеливци, които планират да живеят на помощи в Квебек
pavelyankov
Напуснал форума
Мнения: 903
Регистриран на: Пет Авг 14, 2009 8:29 am
Местоположение: varna

Re: Безработни на интервюто ???

Мнение от pavelyankov »

Интересен казус :geek:
Аз бих приложил някакво силно мотивационно писмо към документите до Виена.
Нека хората, които са по-наясно да дадат мнения.
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
demococcus
Мнения: 1285
Регистриран на: Сря Мар 25, 2009 7:40 am
Местоположение: MTL

Re: Безработни на интервюто ???

Мнение от demococcus »

Никъде в процедурата не е описано нещо, което да намалява точките ако в момента не работите. Доколко това ще промени субективното мнение на интервюиращия при даването на точки за мотивация - зависи изцяло от мотивацята, която ще покажете.

По мое скромно мнение, ако излезете с тезата че тук условията за упражняване на вашите професии не са добри, но сте се осведомили колко по-големи шансове имате в Канада (разпечатали сте си обяви за работа, чели сте за браншовите организации, условията на труд, работната атмосфера, статистики колко точно са търсени специалностите ви, знаете как да си "приравните" дипломите и т.н.) то интервюиращият би имал всички причини да ви пише максимума точки за мотивация.

Разгледайте и обратния вариант - и двамата работите, получавате тлъсти заплати, обожавате шефовете си.. хм, дали наистина искат да емигрират!?
desiR
Мнения: 142
Регистриран на: Пет Мар 13, 2009 8:13 am
Местоположение: Montréal, QC
Обратна връзка:

Re: Безработни на интервюто ???

Мнение от desiR »

С какъв статут да се явите на интервюто зависи от няколко неща, поне според мен...
1. Ако по този критерии имате достатъчно точки, т.е. няколко месеца трудов стаж не са от значение - не се притеснявайте, че ще се появите като безработни.
2. Зависи донякъде и от професията... Ако тя е от сектор, който би могло да се каже, че е засегнат по-силно от кризата и че сте търсили работа, но в момента в БГ е трудно, смятам, че ще ви разберат. Още повече, че вие ще обясните и желанието си да наблегнете на френския. Това означава обаче, че ще трябва да демонстрирате горе-долу прилично ниво - поне да си оправдаете стоенето вкъщи :) Или целта оправдава средствата!
Ще споделя своя случай с цел от него да ви хрумне нещо за вас...
Когато си подавах докс до Виена бях на работа с договор. Един месец по-късно напуснах. НО! моята професия позволява да я упражнявам и свободно, на хонорар от вкъщи. Когато се явих на интервюто, реално имах 6 месеца без договор, т.е. безработна. Никой нищо не ми каза, само ме попитаха какво съм правила през това време. Тогава показах една препоръка от фирма, за която бях правила разни неща БЕЗ ДОГОВОР. Казах, че това е било работа на доброволни начала по проекти с развитие във времето, за които ако бъде заплатено, ще сключа граждански договор и така ще си получа парите. Нямаше никакъв проблем. Казах също, че имам предложения за работа, които според изхода от интервюто, ше преценя...
Мисля, че отговорът на този въпрос, може да бъде част от вашата мотивация - на този етап проектът Канада е най-важен и затова му отделяте най-голямо внимание. Ако безработния период не е твърде дълъг, мисля, че няма да бъде проблем.
27.05.2009 DSC Виена
17.06. Accusé
29.10. Покана за интервю по е-mail (по пощата-ЗАГУБЕНА!)
03.12. Интервю
16.12.DRP Букурещ
20.01.2010 Баркодове
19.02.Медицински 15.03 OK
13.05.Покана за визи
07.06. ВИЗИ
sisi78
Мнения: 46
Регистриран на: Пет Авг 28, 2009 7:16 am

Re: Безработни на интервюто ???

Мнение от sisi78 »

Благодаря ви за отговорите. И аз се надявам да нямаме никакви проблеми още повече като се има в предвид, че специалностите и на двамата са сред най-засегнатите от кризата(строителство и финанси)
Публикувай отговор