За полетите

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

За полетите

Мнение от hadministratora »

Ами и ние сме при приятели и слава Богу! Това е невероятно улеснение за новопристигащи. Първите впечатления за сега са добри.... Надявам се когато свърши зимата да са още по-добри :)

Пътуването ни мина доста леко. За децата мога да дам следния съвет (дъщеря ни е на година и 11 мес.): ако сте с малки деца и не можете да им обясните да преглъщат, когато им заглъхнат ушите, то на всяка цена си пригответе вода (или в краен случай сок) за всяко излитане и кацане; когато на вас ви заглъхнат ушите и преглътнете, дайте на детето да отпие, за да преглътне и то; това намалява значително риска от прилошаване, както и дискомфорта, който изпитва детето от разликата в налягането. На съседния ред имаше две-три по-големи деца (може би на по 4-5 год.) и те не спряха да хленчат при излитане и кацане. Нашето момиче се забвляваше :)

Кога мислите да пътувате?
bvutov

Re: Статистика Федерална процедура Канада

Мнение от bvutov »

Hadministrator радвам се много, че пътуването е минало леко, мерси за съвета, ще се възползваме.

Ние мислим да пътуваме началото на юни, но още не сме купули билети, до седмица, две ще ги купим. Засега сме намислили да ползваме Wizzair до Париж и оттам Transat до Монреал. Притеснява ме това, че кацаме в Париж на едно летище, а излитеме на друго - незнам как ще се придвижим с 3-4 куфара, даже и с повече, и с 2 деца - на 2 и 4 години. Проблема е ако закъснее полета от София. Но ще го мислим тепърва.

Странно, но при нас срока във визите е до 01.08.10 (издадени са на 23.02.10 ) - по-малко от 6 месеца. Очаквах да е 1 година. Не че нещо ни бърка плановете. Някои има ли идея, защо срока е по-малък?
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

bvutov, цените на Transat са най-готините, които съм виждал досега! Мерси че ме светна да погледна и там! Може ли да споделиш подробности за купуването? В смисъл - става ли с банкова карта и електронен билет, ако си българин...
А за визата - една година от първия медицински преглед.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

bvutov написа:...Притеснява ме това, че кацаме в Париж на едно летище, а излитеме на друго - незнам как ще се придвижим с 3-4 куфара, даже и с повече, и с 2 деца - на 2 и 4 години. Проблема е ако закъснее полета от София...
Това значи ли че ще си купите билетите за двата полета по отделно? Лоша идея според мен.... Ако ги купите като един билет, няма да има за какво да се притеснявате, тъй като който и полет да закъснее, това ще е отговорност на авиокомпанията или оператора, който продава билетите. Освен това по този начин няма да имате проблем да пренесете презокеанско количество багаж с европейския полет.
bvutov

Мнение от bvutov »

demococcus, още не сме купили билити, но предполагам, че с кредитна карта ще може да се плати. А за срока - знам, че е една година от медицинските, но ние ги направихме на 08.01.2010 /януари тази година/, пък срока във визите ни е до август тази година - нямам обяснение.
hadministratora написа:Това значи ли че ще си купите билетите за двата полета по отделно?
Съгласен съм с теб, че не е удобно поотделно, обаче разликата в цената е огромна. Даже да летим до Париж предишния ден преди презокеанския полет, с хотел за една вечер е доста по-евтино. Относно багажа при wizzair се плаща по 30 лв. за 20 кг, с което пак излиза добра цената. Някои ако е летял така в последно време, нека да сподели опит.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

bvutov написа:...Някои ако е летял така в последно време, нека да сподели опит.
Ами аз долетях преди седмица. Имахме право на 2 х 23 гк. за всеки от нас. Цената за трима души беше около 2800-2900 лв., а полета беше Букурещ-Варшава-Торонто.

Съгласен съм че всеки търси да мине тънко, но ако стане издънка и изтървете презокеанския няма ли да стане по-скъпо? Вие най-добре си знаете каква ви е ситуацията, но аз бих предпочел по-високата цена и по-високата сигурност. Не знам колко са ви далеч летищата в Париж и как точно смятате да пътувате от едното до другото, но ми звучи като голямо приключение при положение, че сте с две деца и с багаж като за имигранти (имам предвид количеството). Просто го планирайте много внимателно.

Успех :)
bvutov

Мнение от bvutov »

Да, прав си! Аз затова се замислям да летим до Париж, да преспим там и на другия ден да летим до Монреал. Така билетите ще ни излязат 500 лв до Париж, 1900 лв. от Париж до Монреал + преспиване и такси и др до около 3000 лв. Това е за 2 възрастни и 2 деца от 2 до 14 год еднопосочно.

Успех в Канада.
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

За прекосяването на Париж - сайтовете с разписания на метрото и какъвто транспорт е нужен, в Гугъл ърт на стриитвю поглеждаш визуално как изглеждат надземните спирки, останалото и подземните по карта - пак гугъл ърт или гармински карти. 30% презастраховка за времето на придвижване и всичко ще е наред. Малко губенка на време в проучване, ама пък.. всеки си знае дали има повече при или време.

Аз четири пъти съм се размъквал така по цял Праиж с група от 3-4 момчета и три пъти повече момичета с по три куфара.. мъкнехме ги на отсечки.. нямаше интернет да се ориентираме кое къде е... но в днешно време трябва да е по-тамън работата.
Аватар
zmeitshe

Мнение от zmeitshe »

bvutov, цените на Transat са най-готините, които съм виждал досега! Мерси че ме светна да погледна и там! Може ли да споделиш подробности за купуването? В смисъл - става ли с банкова карта и електронен билет, ако си българин...
Летях с Трансат миналото лято от Лондон за Торонто. Трансат са чартърна линия и нямат твърдо разписание. Моят полет му бяха преместили часа на излитане с 1 час назад (естествено без да ни се объдат и да ни предупредът) и трябваше да препускаме из летището за да не изпуснем полета. Внимавай колко време имаш между двата полета в Париж и проверявай често да няма промяна в разписанието на Трансат.
bp_de

Мнение от bp_de »

bvutov написа:Да, прав си! Аз затова се замислям да летим до Париж, да преспим там и на другия ден да летим до Монреал. Така билетите ще ни излязат 500 лв до Париж, 1900 лв. от Париж до Монреал + преспиване и такси и др до около 3000 лв. Това е за 2 възрастни и 2 деца от 2 до 14 год еднопосочно.

Успех в Канада.

За 3000 ще си купиш без проблеми и нормални билети от БГ до Канадско - огромна гимастика е да се размотаваш от 1 летище до друго при това с деца и с куфари и незнам си какво.
Иначе Трансат са си нормална компания - не са чартари -имат си разписание и т.н аз съм летял поне 5 пъти с тях от Франкфурт до Ванкувър - е не са Луфтханса щот и тях сам ползвал но са си ОК ,даже самолетите са АИРБУС което е 5 пъти по добре от Боинг.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

bp_de написа:За 3000 ще си купиш без проблеми и нормални билети от БГ до Канадско...
Сега ако споделиш и от къде да ги купи, съвета ти ще е съвсем полезен :)
Аватар
zmeitshe

Мнение от zmeitshe »

Иначе Трансат са си нормална компания - не са чартари -имат си разписание и т.н
http://www.airtransat.ca/en/our-fleet.a ... e=voyageur
Това че имат разписание не сначи че не са charter.
bvutov

Мнение от bvutov »

bp_de написа:За 3000 ще си купиш без проблеми и нормални билети от БГ до Канадско

Аз доста сайтове поразгледах и под 5400 - 5500 лв. /двупосочен за 2 деца и 2 възрастни/ не намерих, а еднопосочния в повечето случай струваше и повече.
bp_de

Мнение от bp_de »

zmeitshe написа:
Иначе Трансат са си нормална компания - не са чартари -имат си разписание и т.н
http://www.airtransat.ca/en/our-fleet.a ... e=voyageur
Това че имат разписание не сначи че не са charter.
При вас airtransat са и туристическа фирма и т.н и в тоя смисъл имаш право и могат да се нарекат чартари.
Но полетите до Европа не са аса сикато другите редовни линии.
Чартари са например полети от немско или УК или Дания до БГ..там няма как да сикупиш билет януари за полет през август щото не се знае колко туристи ще има в смисъла на това че тия туристи ще са си платили не смао полета ами и хотела и т.н и чартъра е за тях и съответно обикновено да речем 1-2 седмици преди полета вече се знае какво е празно и се продава.
А за airtransat още на от януари може да си купи човек билет за която си дата поиска -пробвно лично - полетите на airtransat от европа към Канада са само полети .

bvutov -деистваи тогава но се подготви .....аз исках да летя от немско до Лондон (от наше селско летище до Лондон двупосочно е по евтино от влака от на до Франкфурт) и после Лондон - Ван.
В Лондон имам приятели -ще ме вземат и закарат до летището +няма да плащам хотел - но си е разправия голяма....
Последно промяна от bp_de на Вто Мар 09, 2010 9:17 am, променено общо 1 път.
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

bp_de написа:от наше селско летище до Лондон двупосочно е по евтино от влака от на до Франкфурт
Що сравняваш полетите в Европа с презокеанските?! :fubar:
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"