Търси се.... някакъв работник.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Търси се.... някакъв работник.

Мнение от ablood »

krassimira написа:търси се шофиор клас 1 ....може и без много стаж.пишете на лични.
Не искам да оспамвам темата, за това пускам нова. Идеята е, че колкото пъти някой пусне обява за работници, изрично пишейки, че отговаря само на лични, или телефон, винаги ще се намери някой, който въпреки това ще иска подробности директно във форума.

1. Такава публична информация рядко някой дава на второ четене, след като е преценил да не я дава на първо.
2. Ако питащия наистина се интересуваше от работата, щеше да се обади лично, или да прати ЛС.
3. Даже и наистина да изпитва някакъв вял интерес към работата, задаващият въпроси в публичен форум автоматично губи шансове.

Предполагам, че съществуват и някакви изключения, но 99.9% от публичните обсъждания и пазарлъци са чисто чесане на езиците.
Не го правете!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: Търси се.... някакъв работник.

Мнение от Linko »

И какво ти пречи, че хората питат? Който наистина има интерес ще пише на лични и ще получи отговорите си, а останалите само повдигат темата. Иначе пусналият обявата ще трябва да я следи и от време на време да пуска по някое емотиконче или друг знак за да не му се изгуби темата.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

А какво ти пречи, че аз се изказвам?!?
Аватар
radkoT

Мнение от radkoT »

аблъд ти първо научи жена ти да пише обявите си за работа както трябва пък после гледаи другите
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Една обява ако е грамотно написана, няма да предизвиква никакви въпроси защото единственото неизвестно (евентуално) ще е заплатата. Обява от сорта на "Търси се общ работник на $10/час, звънете на тел ..." за мен е неграмотна. Форума не е вестник, не трябва да плащаш на дума и може да се напише пълния текст. Аз ако си търся такава работа, има ли смисъл да звъня, да оставя съобщение, после те да звънят, евентуално аз не мога да отговоря, айде и те оставят съобщение и т.н. и накрая да се окаже че завода е на 75 км от мен и става въпрос за нощна смяна! Колко е трудно обявата да бъде "Търси се общ работник на $10/час в района на Мачу Пикчу, нощна смяна, опит в брането на царевичак е предимство но не е задължителен. Звънете на тел ... или директно пускайте резюме на факс ..." :!:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Mite, въпреки, че задавааш логични въпроси, опитът ми подсказва, че и да ти отговоря, единствено ще породя други заядливи отговори. Не се мори повече да ме дразниш!
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Това, което написах било опит да те дразни?!? Първо, не беше адресирано лично към теб и второ, въобще не ме интересува дали възнамеряваш да отговаряш или не, така че ако не искаш - малко е безмислено да пишеш отговор, че няма да отговаряш |(
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

А бе, ablood, всеки който не пише по повод твое изказване нещо от рода: "да, така е, прав си, много хубаво го каза" и т.н. или те дразни, или пък смяташ че той се дразни.
Както ти споделяш виждането си така и другите споделят своето. И не е задължително вижданията да са винаги в унисон с твоят начин на мислене.

Ти с нищо не ми пречиш като пускаш теми и задваш въпроси. А аз какво ти преча като задавам моите въпроси?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Публикувай отговор