Учители в Торонто
Учители в Торонто
Здравейте, много пъти четох написанато за приравняване на дипломи но сега като дойде моят ред , моля тези които са минали по пътя на приравняване и са ходили да доучват да споделят опита си.Ще съм много благодарна ако има такива които са с английска филология и са приравнили да кажат как са преминали през трудностите.Аз съм в Торонто и сега смятам да поискам академи4на справка от Университета ,но не знам като трябва да е по служебен път колко време ще отнеме.Много моля ако има някой който го е направил вече да ми каже как е било.Благодаря ви предварително,аз инфото за учители от http://www.oct.ca/become_a_teacher/regi ... ario_e.pdf съм го изчела , но кажете на практика как се получава.
19.10.2007г -интeрвю
29.01.2009г.-медицински
12.02.2009г.-ок мед.
09.03.2009-покана визи
02.04.2009-визи
08.01.2010 - Toronto,On
29.01.2009г.-медицински
12.02.2009г.-ок мед.
09.03.2009-покана визи
02.04.2009-визи
08.01.2010 - Toronto,On
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Re: Учители в Торонто
Извинявам се за офтопика но мисля че и теб може да те заинтересува.
/off topic
Здравейте,
Смятах да пускам нова тема но админите ако искат да я разделят. От три дена гледам че е тръгнала реклама на някакъв правителствен сайт за приравняване на професионалните образования. Не знам дали е коментирано другаде из форума но ето го и сайта и някой ако го е разглеждал да даде малко повече информация дали може да се вярва на писанията там.
http://www.credentials.gc.ca/
/off topic
Здравейте,
Смятах да пускам нова тема но админите ако искат да я разделят. От три дена гледам че е тръгнала реклама на някакъв правителствен сайт за приравняване на професионалните образования. Не знам дали е коментирано другаде из форума но ето го и сайта и някой ако го е разглеждал да даде малко повече информация дали може да се вярва на писанията там.
@Убих Тъ,
Този сайт е полезен, но за съжаление аз трябваше сам да си набавям информацията, когато мен ме интересуваше този въпрос...
Този сайт е полезен, но за съжаление аз трябваше сам да си набавям информацията, когато мен ме интересуваше този въпрос...

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
tonich в последно време отговорите ти са меко казано неуместни или странни. Казвай нещо по същество или нищо не казвай в крайна сметка си има място за лаф-моабет нали.tonich написа:@Убих Тъ,
Благодря ви сега ще го видя сайта и ще пиша после ако има нещо полезно:)
19.10.2007г -интeрвю
29.01.2009г.-медицински
12.02.2009г.-ок мед.
09.03.2009-покана визи
02.04.2009-визи
08.01.2010 - Toronto,On
29.01.2009г.-медицински
12.02.2009г.-ок мед.
09.03.2009-покана визи
02.04.2009-визи
08.01.2010 - Toronto,On

19.10.2007г -интeрвю
29.01.2009г.-медицински
12.02.2009г.-ок мед.
09.03.2009-покана визи
02.04.2009-визи
08.01.2010 - Toronto,On
29.01.2009г.-медицински
12.02.2009г.-ок мед.
09.03.2009-покана визи
02.04.2009-визи
08.01.2010 - Toronto,On
Има такива, които са минали по процедурата.
Но едва ли има какво да добавят към официалния сайт. Там всичко е казано, следвайте него и няма да сбъркате.
В Канада се спазват всички правила от официалните процедури за сертификация. Дори да ви се струват нелогични и странни служителите си гледат ръководството. Документите трябва да отговарят на изискванията и после бавно си тече процедурата.
Допълнителна информация. За начални учители е много трудно да намерят работа в Торонто в този момент. Новозавършилите студенти работят безплатно в училищата само и само да съберат стаж, и да получат възможност да бъдат влкючени в списъците за заместник-учители към Toronto district school board и католическия борд.

Но едва ли има какво да добавят към официалния сайт. Там всичко е казано, следвайте него и няма да сбъркате.
В Канада се спазват всички правила от официалните процедури за сертификация. Дори да ви се струват нелогични и странни служителите си гледат ръководството. Документите трябва да отговарят на изискванията и после бавно си тече процедурата.
Допълнителна информация. За начални учители е много трудно да намерят работа в Торонто в този момент. Новозавършилите студенти работят безплатно в училищата само и само да съберат стаж, и да получат възможност да бъдат влкючени в списъците за заместник-учители към Toronto district school board и католическия борд.
kill_u написа:Извинявам се за офтопика но мисля че и теб може да те заинтересува.
/off topic
Здравейте,
Само мога да ги поздравя че ВЕЧЕ открито се говори по проблема ....Тия дет имат нещо в главата би требвало да им светне какво ги чака в новата родина.
В открит текст хората от правителството казват :
The selection criteria for skilled worker immigrants are not intended to match specific immigrants with specific employment vacancies.
The criteria do not guarantee that your qualifications will be accepted or approved by any licensing or regulatory body in Canada.
Qualifying to immigrate to Canada, having your educational credentials recognized, qualifying to work in a particular occupation and finding employment are separate issues
Ако заместиш Canada с коя да е друга западна страна, пак си оставя вярно. Дали има такава страна дето като си одобрен за виза (или дори нямаш нужда от виза) и образованието ти е признато, това означава че гарантирано ще намериш и започнеш работа по специалността?bp_de написа:Qualifying to immigrate to Canada, having your educational credentials recognized, qualifying to work in a particular occupation and finding employment are separate issues