Въпрос за самолетни билети от Варна до Торонто

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Vodolei
Мнения: 138
Регистриран на: Пет Юли 08, 2005 10:01 am
Местоположение: Montreal

Re: Въпрос за самолетни билети от Варна до Торонто

Мнение от Vodolei »

Ако решите бабата да пътува със самолет от Варна до София, нека да не е същия ден когато е международния полет. Във Варна през зимата има много често мъгли и ако самолетът не излети, ще ви изгори международния билет. На връщане може, най-много да ви изгори билета София - Варна, което по-лесно се преживява.

Тези вътрешни полети са винаги с отделен билет, никоя компания няма да ви издаде един билет Варна-София-някъде в Канада. А когато не е един билет, никой не ви гарантира следващия полет.

Аз лично винаги предпочитам да спя в София предния ден защото не искам да рискувам със самолет от варна същия ден, а ако се тръгне с нощния влак и след това още 20 часа пътуване с престоя по летищата е направо убийствено.
Аватар
demococcus
Мнения: 1285
Регистриран на: Сря Мар 25, 2009 7:40 am
Местоположение: MTL

Re: Въпрос за самолетни билети от Варна до Торонто

Мнение от demococcus »

Сигурно имам най-малък опит с билетите от изказалите се до тук, но на споделя и аз какво установих след сумарно 5-6 часа цъкане по разни търсачки:

1. Всичките тези които търсят в много компании и т.н. в крайна сметка не ми дадоха добра цена, но пък за сметка на това ме накараха да изгледам куп реклами и да блея дълто в банери "Зарежда се". И опциите да преглеждаш няколко дни напред-назад са жалки - за да те накарат да цъкаш повече и да изгледаш още повече реклами. Да не говорим за подвеждащите крайни резултати (търсиш за двама, а ти излиза цената за един или пък цена без някакви си такси).

2. Сайтовете на самите авиокомпании са много по-бързи и удобни за търсене. На КЛМ сайта например дава схема от комбинации за цяла седмица - и за отиването, и за връщането, така че можеш с 4 потърсвяния да си прегледаш комбинациите за целия месец.

3. ЛОТ дават хубави цени, но нямат полети до Монреал - за сметка на това имат до Торонто, което за бабата е перфектно, нали?
4. Като сравнявам цените на полети от близките столици до момента, най-евтино е да се лети от Лондон.
5. През летния сезон (юли август, септември) цените са все високи.
6. Еднопосочният билет е винаги по-скъп от двупосочния. Не мога да се начудя защо!?
Аватар
demococcus
Мнения: 1285
Регистриран на: Сря Мар 25, 2009 7:40 am
Местоположение: MTL

Re: Въпрос за самолетни билети от Варна до Торонто

Мнение от demococcus »

Това в крайна сметка ме доведе до написване на статия за билетите във вики. Ако някой иска да допълни или поправи, на този адрес е: Билети
tochica
Мнения: 1081
Регистриран на: Чет Авг 07, 2003 10:09 am
Местоположение: Mtl

Re: Въпрос за самолетни билети от Варна до Торонто

Мнение от tochica »

статията е пълна с доста неточности , аз лично нямам време да редактирам , но и не бих я публикувала , защото може да подведе доста хора .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
veste
Мнения: 1
Регистриран на: Вто Яну 18, 2005 11:43 pm
Местоположение: Toronto

Re: Въпрос за самолетни билети от Варна до Торонто

Мнение от veste »

И какво става-намерихте ли билети или не?
Аватар
Val
Мнения: 486
Регистриран на: Нед Авг 17, 2003 6:28 pm
Местоположение: Mississauga

Re: Въпрос за самолетни билети от Варна до Торонто

Мнение от Val »

Здравейте,

Извинявам се, ако се включвам твърде късно с отговор, но чак сега видях темата и тоталната липса на достоверна информация в нея.

Значи, редовни полети от Варна до Торонто и обратно имат Австрийските авиолинии. Полетите са през цялата година, през Виена, връзката е много удобна, престоя във Виена е от няколко часа. Цената изобщо не е по-висока от полетите София -Торонто.

Майка ми ползва тези полети всяка година.

Билети може да се купят чрез агент в България или Торонто, а можете също така по всяко време да си купите билети онлайн от уебсайта на Австрийските авиолинии.
If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
Публикувай отговор