интересува ме за доказване на съвместно съжителство ( без брак ) трябва да имате еднакъв настоящ адрес или освен това трябва да се сменят и личните карти и на двмата да бъде един и същ адреса ?
Някой ако има повече информация, ако може да сподели относно съвместното съжителство.
Съвместно съжителство ?
- demococcus
Re: Съвместно съжителство ?
Доколкото съм чел по тази тема преди да решим да се оженим, не е задължително да имате еднакъв постоянен (този в личната карта) адрес. Така например ние имахме различни постоянни адреси - аз в Пазарджик, а жена ми в София. Но си бяхме направили временна адресна регистрация в Сандански (една жълта хартийка от общината или полицията не си спомням точно), за да докажем с нея че от бая време живеем заедно. Някой беше писал даже че е убедил служителите да му я направят със задна дата, за да докаже по-дълго съвместно живеене. Също много помагали "домови книги", където домоуправителят може да ви впише и копие от което можете да представите, даже и да нямате съвместна временна регистрация. Но това май е отживелица в днешно време, въпреки че някой беше писал как е намерил някаква стара прашна домова книга и се вписал, ахах. Оттам нататък общи банкови сметки, договор за наем на името на двама ви, общи снимки и т.н... всичко което може да покаже по някакъв начин че сте живели заедно от колкото там се изискваше време.
аз направих днес тази регистрация в общината, но дали ще е достатъчно това?
Има само 2 варианта:
1. Брак
2. Общ адрес повече от 12 месеца.
Нищо друго не върши работа (декларации от домоуправител, клетвени декларации на роднини, всички подпечатани от нотариус, снимки, общи покупки или почивки, дори обща банкова сметка със споделен лимит - нищо); В интерес на истината в края на 2009-а на семинара в Сф служителя ни каза, че всички тези неща вършат работа, но в последствие се оказа друго.
Няма никакъв начин за вписване в регистрите на общината със задна дата (вече).
1. Брак
2. Общ адрес повече от 12 месеца.
Нищо друго не върши работа (декларации от домоуправител, клетвени декларации на роднини, всички подпечатани от нотариус, снимки, общи покупки или почивки, дори обща банкова сметка със споделен лимит - нищо); В интерес на истината в края на 2009-а на семинара в Сф служителя ни каза, че всички тези неща вършат работа, но в последствие се оказа друго.
Няма никакъв начин за вписване в регистрите на общината със задна дата (вече).
смятам, че MVM е прав/а.
и аз като четох преди да подам докс за нас си спомням, че най-много държат на Л.К. с един адрес повече от 12 месеца
но не проблем да се пусне мейл до Виена и те да кажат най-точно
и аз като четох преди да подам докс за нас си спомням, че най-много държат на Л.К. с един адрес повече от 12 месеца
но не проблем да се пусне мейл до Виена и те да кажат най-точно
... САЩ или Канада? 
Решено е - USA, идвамееее!
Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!

НАПРАВИХМЕ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР! Тук все повече ни харесва!!!
http://www.youtube.com/watch?v=YqlQS5CC" onclick="window.open(this.href);return false; ... r_embedded

Решено е - USA, идвамееее!
Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!

НАПРАВИХМЕ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР! Тук все повече ни харесва!!!
http://www.youtube.com/watch?v=YqlQS5CC" onclick="window.open(this.href);return false; ... r_embedded