Няколко въпроса относна емиграция не в Квебек!
Няколко въпроса относна емиграция не в Квебек!
Въпросите ми могат да се сторят несериозни на някого, но замен са важни и то много.
(наясно съм с процедурите и за англо-говорящата част, както и за френскоговорящата)
Предпочитам англо. , поради невладеенето на френски.
1. Има ли фирми извършващи цялостна асистенция при подаване и вопще движене на документите, следене на всички срокове и изисквания?
Търся от известно време такава, но единствената която намерих изглежда крайно съмнителна, а както се оказа и нефункционираща. (Моля за линкове и лични впечатления, евентуално.)
2. Има ли варянт при който аз се озовавам в Канада с туристическа виза, ако да, мога ли да остана и да я променя по някакъв (какъвто и да е) начин по-късно на работна или др.
3. Има ли варянт за емиграция в Квебек, тъй-като разбрах там нещата стават по-бързо и лесно, но без да знам грам френски и без да се налага да го уча.
4. Има ли варянт при който се прави нещо подобно на фиктивните бракове в щатите, в смисъл изпращане на някаква покана от канадски гражданин без да съм му роднина или нещо подобно?
5. Има ли варянт някой българин в Канада да може да помогне на един българин в България да емигрира възможно най-бързо и безпроблемно срещу заплащане.
моля разберете ме, обичам родината си, но немога да издържам повече тук, макар хубавата работа, апартамента ми, колата и всичко което има или би могъл да има един средностатистически българин. на 25 съм, имам всичко необходимо да водя нормален живот тук, но просто неискам.. искам да живея сред нормални хора, без простотии, завист и мръсотия..търся спокойствие и нормален живот, искам да имам семейство в нормална страна.
Моля ви само за сериозни отговори. Благодаря Ви предварително!
(наясно съм с процедурите и за англо-говорящата част, както и за френскоговорящата)
1. Има ли фирми извършващи цялостна асистенция при подаване и вопще движене на документите, следене на всички срокове и изисквания?
Търся от известно време такава, но единствената която намерих изглежда крайно съмнителна, а както се оказа и нефункционираща. (Моля за линкове и лични впечатления, евентуално.)
2. Има ли варянт при който аз се озовавам в Канада с туристическа виза, ако да, мога ли да остана и да я променя по някакъв (какъвто и да е) начин по-късно на работна или др.
3. Има ли варянт за емиграция в Квебек, тъй-като разбрах там нещата стават по-бързо и лесно, но без да знам грам френски и без да се налага да го уча.
4. Има ли варянт при който се прави нещо подобно на фиктивните бракове в щатите, в смисъл изпращане на някаква покана от канадски гражданин без да съм му роднина или нещо подобно?
5. Има ли варянт някой българин в Канада да може да помогне на един българин в България да емигрира възможно най-бързо и безпроблемно срещу заплащане.
моля разберете ме, обичам родината си, но немога да издържам повече тук, макар хубавата работа, апартамента ми, колата и всичко което има или би могъл да има един средностатистически българин. на 25 съм, имам всичко необходимо да водя нормален живот тук, но просто неискам.. искам да живея сред нормални хора, без простотии, завист и мръсотия..търся спокойствие и нормален живот, искам да имам семейство в нормална страна.
- demococcus
Re: Няколко въпроса относна емиграция не в Квебек!
По третия ти въпрос - има вариант. Изчиташ хубаво тука и си мяташ точките без френски. Френският не е задължително условие. Събереш ли точките, влизаш в играта.
покривам минималните резултати с изключение на: последните
МИНИМАЛЕН ПРАГ ЗА СЕЛЕКЦИЯ Без придружаващ / с придружаваищ 55 / 63 47
дали съм в играта
МИНИМАЛЕН ПРАГ ЗА СЕЛЕКЦИЯ Без придружаващ / с придружаваищ 55 / 63 47
дали съм в играта

Фирми има, но наистина риска да попаднеш на мошенници съществува, освен това – ако събираш точките, то тогава едва ли имаш нужда от фирма, а ако не събираш точките, фирмата едва ли ще е в състояние да ти помогне чак толкова. Също така, по отношение следеното на срокове, документи и изисквани – мисля си че е по-добре човек да не оставя това в ръцете на някой друг.uzi написа:1. Има ли фирми извършващи цялостна асистенция при подаване и вопще движене на документите, следене на всички срокове и изисквания?
На теория е възможно, практически обаче е доста трудно. За да извадиш туристическа виза първо ще трябва някой да ти изпрати покана и след това да убедиш канадските чиновници че не си потенциален нелегален имигрант, което не винаги е толкова лесно. Ако примем че са ти дали туристическа виза – смяната й с друг вид виза в Канада би била възможа ако: те приемат да учиш нещо и съоветно кандидатстваш за студентска виза или си намериш работа и канадския работодател ти извади работна виза. И за двата варианта обаче – студенска или работна виза – всъщност не е нужно да си в Канада с туристическа виза, по-скоро въпроса е какви биха били шансовете ти да те приемат да учиш нещо или да си намериш работа в Канада на база работна виза.uzi написа:2. Има ли варянт при който аз се озовавам в Канада с туристическа виза, ако да, мога ли да остана и да я променя по някакъв (какъвто и да е) начин по-късно на работна или др.
Демококус вече ти е отговорил, според мене – дори при условие че събираш максималния брой точки по всички други показатели, без грам френски ще ти бъде доста трудно да прескочиш летвата.uzi написа:3. Има ли варянт за емиграция в Квебек, тъй-като разбрах там нещата стават по-бързо и лесно, но без да знам грам френски и без да се налага да го уча.
Фиктивния брак е скъпо удоволствие, пък и трябва да намериш подходящите хора. От друга страна съществува и сериозния риск нещата да се объркат – да попаднеш било то на мошенници, било то на полиция, а ако си докараш проблеми с канадските власти, може да си затвориш врата за легална имиграция.uzi написа: 4. Има ли варянт при който се прави нещо подобно на фиктивните бракове в щатите, в смисъл изпращане на някаква покана от канадски гражданин без да съм му роднина или нещо подобно?
Не съм сигурен какво точно имаш предвид по тази точка – в момента варианта за получаване на бежански статут за български гражданин е също така доста труден.Отделно рисковете от горната точка съществуват и тук.uzi написа:5. Има ли варянт някой българин в Канада да може да помогне на един българин в България да емигрира възможно най-бързо и безпроблемно срещу заплащане.
Като заключение съвета който бих си позволил е – ориентирай се към легалните процедури, вариантите с фиктивен брак, смяна на статута на място в Канада и т.н. могат да се окажат твърде скъпи и рисковани и без никаква гаранция за успех. От друга страна, изкарването на няколко нива френски например не е толкова невъзможно, ако човек наистина си е поставил за цел да имигрира.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
- kikolilokiko
тогава защо не търсиш нормален начин за имиграция без неща (изпускам какъвто и да е било епитет) от рода на фиктивен брак, някой да ти движи документите и да не положиш елементарни услия за език и каквото и да е било!uzi написа: искам да живея сред нормални хора, без простотии, завист и мръсотия..търся спокойствие и нормален живот, искам да имам семейство в нормална страна.
нещата не са само да промениш мястото - налага се да променяме и себе си
Коко, Благодарности за подробния отговор!
@kikolilokiko
В интерес на истина съм в търсене не по-бързия начин, но се убеждавам, че бързата кучка, слепи ги ражда.
Можеби наистина ще проуча курсовете по френски, и ще се пробвам по стандарния начин.
п.с. Принципно съм за легалността и естествения път на нещата, но абсурда на родината ни ме кара да мисля за по-бързото "махане".
Причината за 5-ти въпрос е, че имам две приятелски семейства във Ванкувър и се питах дали те небиха могли, така да се каже, да ме изтеглят.
п.с. Последно.. Имате ли представа дали със самоучители бих могъл да натрупам базови знания които да ми стигат за "прескачане на летвата", като се има предвид че знам ангийски и немски на средно добро ниво ?(мога да уча езици като всеки нормален човек)
@kikolilokiko
В интерес на истина съм в търсене не по-бързия начин, но се убеждавам, че бързата кучка, слепи ги ражда.
Можеби наистина ще проуча курсовете по френски, и ще се пробвам по стандарния начин.
п.с. Принципно съм за легалността и естествения път на нещата, но абсурда на родината ни ме кара да мисля за по-бързото "махане".
Причината за 5-ти въпрос е, че имам две приятелски семейства във Ванкувър и се питах дали те небиха могли, така да се каже, да ме изтеглят.
п.с. Последно.. Имате ли представа дали със самоучители бих могъл да натрупам базови знания които да ми стигат за "прескачане на летвата", като се има предвид че знам ангийски и немски на средно добро ниво ?(мога да уча езици като всеки нормален човек)
- kikolilokiko
като гледам освен по-бързия търсиш и по-лесния
ако си учил сериозно аглийски и немски френския ще те е малко по-лесен, но без учител особено за въпросите от интервюто ще ти е много трудно
избирай си едната от двете процедури и започвай сериозно
успех!

ако си учил сериозно аглийски и немски френския ще те е малко по-лесен, но без учител особено за въпросите от интервюто ще ти е много трудно
избирай си едната от двете процедури и започвай сериозно
успех!
- teomat.com
- Обратна връзка:
Имаш няколко варианта:uzi написа:
Няма начин да получиш работна или имигрантска виза на територията на Канада, ако си влязъл като турист. Много студенти след завършване на университета кандидатстват за постоянно пребиваване и получават.
В Квебек се говори и английски, най-вече в Монреал и може да успееш да си намериш работа само с английски. Как ще минеш интервюто на френски обаче си остава проблем.
Може и да намериш някой който е готов след като сключи брак с теб да ти пусне документите по спонсорската програма и да гарантира че 10 години ти ще бъдеш на негова издръжка ако нямаш доходи![]()
Може да ти попълни документите, но не и да ти помогне по някакъв "друг" начин.
1. Сядаш и учиш френски за интевюто за Квебек, ако събираш точките за тази процедура. Нужно ти е средно ниво на владеене.
2. Кандидатстваш в някое учебно заведение, като предвиждаш една солидна сума за обучение, в Квебек е най-евтино и можеш да учиш и на английски.
3. Омайваш някой да се ожени за теб

4. Избираш държава в Европейския съюз, където е по лесно за емигриране.
Успех
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Подкрепям teomat в 4 тия му отговор.
Все пак си на 25 години. Запиши да учиш някъде из европа докато мине една две години за магистратурата и чистиш през това време ще се установиш. Ще проговориш горе долу езика ще хванеш някоя нормална работа и ето те вече на 30. В нормална държава и работещ нормална работа. Ако тогава вече не ти се седи помисли за Канада. Тук е трудно да дойдеш преди да навършиш тридесет години май (това е лично наблюдение нека желаещите да ме оборят).
Това сериозно ти го говоря.
Все пак си на 25 години. Запиши да учиш някъде из европа докато мине една две години за магистратурата и чистиш през това време ще се установиш. Ще проговориш горе долу езика ще хванеш някоя нормална работа и ето те вече на 30. В нормална държава и работещ нормална работа. Ако тогава вече не ти се седи помисли за Канада. Тук е трудно да дойдеш преди да навършиш тридесет години май (това е лично наблюдение нека желаещите да ме оборят).
Това сериозно ти го говоря.
Мерси на всички за отговорите.. остава да седна и да помисля за пореден път къде, как и дали..
оставям си вратичка да ви питам разни налудничеви неща и занапред 

uzi написа:Въпросите ми могат да се сторят несериозни на някого, но замен са важни и то много.
Здравей,
От мнението ти личи, че искаш бързо и лесно да дойдеш в Канада. За съжаление процедурите за емигриране в Канада, както и всичко, след като вече дойдеш тук, са едно голямо чакане и търпение. Всичко става, но много много бавно.
Единствения бърз начин, за който се сещам, чрез който можеш да отидеш в английско говорящата част на Канада е да бъдеш спонсориран от бъдещ/а съпруг/а (не е задължително да е канадец, а постоянен местожител на Канада). Мой познат така дойде за 6 месеца, без да знае френски.
Успех!
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
uzi написа:Мерси на всички за отговорите.. остава да седна и да помисля за пореден път къде, как и дали..оставям си вратичка да ви питам разни налудничеви неща и занапред
Пичага, изкефи ме начина по който, си писал и поставил въпросите си! Ако си от Сф понеже е видно, че сам искаш да имигрираш пиши ми на личен или у скайпа!
И една молба към съфорумците : Малко гадно звучи, но нали сме тука да си помагаме

Всички казват, че е много по-малко от 3 години сега за английската част сега. Аз съм по старата процедура и не мога да давам мнение..
На семинара на СА- посолството в Букурещ, пезентиращ процедурата Federal Skilled Workers обявиха, че в момента тя трае само 4-8 месеца. Но все пак, тази информация все още липсва в официалната статистика...
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
- hadministratora
- Хабсурден
Това ми се струва малко пресилено.Lira написа:...в момента тя трае само 4-8 месеца...
gyndi, виж ми подписа. А има и хора с по-кратка процедура. Не съм сигурен дали имиграционните ще се навият на Academic IELTS - по прицип се изисква General.