Обикновени хора помагат на обикновени хора!

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
ehriz

Обикновени хора помагат на обикновени хора!

Мнение от ehriz »

В тази тема може да се пускат постове за хора в нужда, за които потребители са разбрали? И после съвместно с други потребители да им се помага.

Примерно някой потребител може да има приятел, който е изпаднал в нужда и да пожелае да му помогне, но да не е в състояние да го стори сам. И тогава чрез тази тема да потърси подкрепата на други потребители.

Или пък може да се отнася за човек, с когото се е запознал и на когото също иска да помогне, но отново да не е в състояние да го стори сам.

А после ако има желаещи да го подкрепят да се срещнат с него и да разберат дали всичко с дадения случай е наред.
От създателите на http://www.save-darina.org е и този сайт, който помага на пораснали деца да получат лечение в чужбина:
Изображение
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Обикновени хора помагат на обикновени хора!

Мнение от ablood »

Предлагам транспорт от летището за новопристигащи.

Абсолютно безплатно, естествено. Някой друг го стори за мен преди време.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Да беше уточнил за кое летище става дума, и за кой град :)
Може би това?: http://maps.google.ca/ "Toronto Lester Pearson International Airport"
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

ablood написа:Предлагам транспорт от летището за новопристигащи.

Абсолютно безплатно, естествено. Някой друг го стори за мен преди време.
Монреалското.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
jivaka

Мнение от jivaka »

Здравейте,
Това е чудесна тема, ако е толкова ефикасна, евала!!!. Аз съм от няколко години в Торонто, завърших колеж за pharmacy technician и от 4 години се опитвам да си намеря работа в аптека в болница. Работя в community pharmacy но там плащат жълти стотонки. В болница е много трудно защото там са прилични пари и всички канадки връзкарки са там уредени :@ . Само емигранките като мен им работят без пари ( вече година като волунтиир) и гледат от страни. Освобождават се места, за една година 4ри, аз кандидатствам оставям месежи на хюмън ресорсиес че съм волунтеер но без резултат.Какво вече да направя не знам :?: . Знам само ,че ако имаш вътрешен човек и те препоръчат шансът да те вземат е много голям. Аз дори до интервю не мога да стигна. Ако някой може да помогне му давам 50% от първата заплата. Бих му дала цялата но незнам как ще оцелея.
Ако някой може да помогне със съвет също ще съм задължена. Благодаря на всички добри хора. :inlove: :inlove: :inlove:
Sophie
tochica

Мнение от tochica »

ако е вярно ,че темата за бисерите е заключена , копирам по-долу :
"......оставям месежи на хюмън ресорсиес че съм волунтеер но без резултат......."
:D :D
преведено на български от канадски :
" оставям съобщения на " човешки ресурси (личен състав) :D , че съм доброволец , но без резултат..."
аз като един обикновен човек , помагам на друг обикновен човек да си напише мнението с по-малко грешки . :)
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Ottawa boy

Мнение от Ottawa boy »

jivaka написа:Здравейте,
Това е чудесна тема, ако е толкова ефикасна, евала!!!. Аз съм от няколко години в Торонто, завърших колеж за pharmacy technician и от 4 години се опитвам да си намеря работа в аптека в болница. Работя в community pharmacy но там плащат жълти стотонки. В болница е много трудно защото там са прилични пари и всички канадки връзкарки са там уредени :@ . Само емигранките като мен им работят без пари ( вече година като волунтиир) и гледат от страни. Освобождават се места, за една година 4ри, аз кандидатствам оставям месежи на хюмън ресорсиес че съм волунтеер но без резултат.Какво вече да направя не знам :?: . Знам само ,че ако имаш вътрешен човек и те препоръчат шансът да те вземат е много голям. Аз дори до интервю не мога да стигна. Ако някой може да помогне му давам 50% от първата заплата. Бих му дала цялата но незнам как ще оцелея.
Ако някой може да помогне със съвет също ще съм задължена. Благодаря на всички добри хора. :inlove: :inlove: :inlove:
Sophie
Аз бих отишал лично в ''личен състав'' и бих говорил с менаджера там. Попитай ги дали са ''Equal Opportunity employer '' i ako sa --какви са причините ти да бъдеш пренебрягвана цели 4 пъти . Когато им споменеш-''Equal Opportunity employer'' ти обещавам че те ще се замислят сериозно над ситуацията
jivaka

Мнение от jivaka »

Здравей Оттава бой,
Това с
tochica написа:''Equal Opportunity employer''
не знам как работи, няма ли обаче да има обратен ефект, имам в предвид да ме извикат на интервю и защото съм много отворена там да ме скъсат. Никой не ти дава обяснение защо са те скъсали, просто го правят ако са решили. И тогава какво да правя???Проблемът е че аз нямям достъп до главния шеф на аптеките , те са 3 в тази болницата, който всъщност изисква да се наемат хора (така поне си мисля). Аз на него му оставих съобщение че съм доброволец но нищо не се слючи. |-) |-) |-)
Ottawa boy

Мнение от Ottawa boy »

със месиджи не се върши работа ..само лично и с голяма усмивка ! на каква основа да те скъсат на интервюто при положение че мямаш издънки за 1 година и работиш там .По колко часа на седмица работиш? и колко са тотал часовете до сега за една год ??
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Аз мога да науча някого как да си сготви лесно и вкусно, ако няма никакви познания в готварството. Леща, пълнени чушки, спаначени супи.. таквиз работи :) На видеочат по скайп примерно.
jivaka

Мнение от jivaka »

на каква основа да те скъсат на интервюто при положение че мямаш издънки за 1 година и работиш там .По колко часа на седмица работиш? и колко са тотал часовете до сега за една год ??

на основа че нямам стаж в болница ( доброволската работа не я приемат за стаж). Също че нямам опит с тяхната компютьрна програма която е разл. от тази на кварталната апт. Те не ми позволяват да правя всичко. Едната от наетите канадки също няма никакъв опит, зная защото говорих с нея, но няма как да кажа на интервюто че вече са наели хора без стаж.

В началото работех по 3 часа на сед. сега по 2.
Ottawa boy

Мнение от Ottawa boy »

аз мисля че ти самата си по голям враг на себе си от колкото те са не теб. Всичко е начин на мислене . Едни виждат чашата полу пълна а други полу празна .. ти избирай
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

demococcus написа:Аз мога да науча някого как да си сготви лесно и вкусно, ако няма никакви познания в готварството. Леща, пълнени чушки, спаначени супи.. таквиз работи :) На видеочат по скайп примерно.
Брей, Страшно! Аз бих казала, че така не става! За да готвиш вкусно, трябва да ти идва отвътре и да го правиш от сърце...Друг е въпросът, че mъжете често не забелязват какво си слагат в устите...особено ако гледат футболен или хокеен mач... 8)
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Julian_04 написа:Аз бих казала, че така не става! За да готвиш вкусно, трябва да ти идва отвътре и да го правиш от сърце...
Ммм, човек няма как да разбере, ако не опита, нали? Пък в началото си трябва малко помощ. Имено такава помощ предлагам - първи стъпки. И съм убеден че може без голям напън и умение да станат вкусни неща - казвам ти го като човек, който дегустира на професионална основа и знае да обръща внимание на това което му е в устата.
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

М-Да, Хубаво предложение за някой, който не може да готви наистина...Аз смятам, че не съм в тази група, но винаги оценявам по достойнство добрата кухня... Поздравления за хубавата инициатива!!! :)
Публикувай отговор