въпрос за снимка

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
azalia

въпрос за снимка

Мнение от azalia »

Здравейте,

тъй като очакваме да ни се роди дете след 2 месеца, а от Виена искат да им изпратим снимка на бебето, снимката може ли да се направи в домашни условия? И бебето само ли трябва да е на нея или с майката?
Моля, ако някой е попадал в такава ситуация да сподели мнение.

Благодаря :)
AZALIA
escape

Re: въпрос за снимка

Мнение от escape »

Много добър въпрос. И аз щях да го задам. Ние също чакаме бебе и се чудех за снимките...
И за да не отварям нова тема - трябва ли да се вади международен паспорт на бебе за да се приложи към док. за Виена и по-точно какви док. се изискват за бебето?
16.03.11 - интервю
11.11.11 - покана за медицински
28.06.12 - покани за визи
03.08.12 - визи
27.08.12 - полет
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Според мен няма значение къде е правена снимката стига да отговаря на изискванията (размер, цвят на фона, разположение на лицето и т.н.). Вероятно можете да намерите профсионален фотограф, който да дойде у вас и да снима детето. Няма как да има някой друг на снимката, тъй като лицето трябва заема по-голямата част от снимката.
До колкото съм зпознат, паспортите са задължителни само ако стигнете до виза.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Снимката на бебето може да се направи където и да е като стремежа е да спазят максимално условията валидни за снимките на възрастен. В смисъл поне фона да е светъл и горе-долу да няма хептен голяма разлика в дадените размери. То е ясно, че бебето не може да стои неподвижно и да се заснеме в исканият профил и точни размери.
На снимката трябва да се вижда само бебето. То се придържа отзад от възрастен и по възможност се гледа да не се виждат много ръцете му. Ако имате време изчакайте няколко месеца преди да направите снимката за да е по-устойчиво бебето.
Документите които се пращата за него - акт за раждане и копие на първите две страници от международния паспорт на бебо. Паспорта се иска и от имиграционните на Квебек, не само от федералните. Ето тук си го пише -Liste des formulaires et documents à joindre à votre demande officielle d’immigration
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Ninushevi
Обратна връзка:

Мнение от Ninushevi »

Здравейте!
Ние също изчакахме да се роди нашата принцеса ,за да подадем документите.Изчакахме да я стане на 2 месеца ,за да я снимаме и да и извадим и на нея паспорт.Във фотото ни накараха да я придържаме ,но така ,че да не се вижда този който я държи.Аз също бях много притеснена дали ще се получи ,но то във фотото бяха запознати и я снимаха няколко пъти докато се получи подходящата снимка.И задължително трябва паспорт и на бебето ,защото иначе ще кандидатствате само вие без бебето и то няма да получи виза като му дойде момента.Снимката на бебето се прикрепя към документите на главния кандидат.Документите които са необходими за бебо са неговия акт за раждане ( и то вариант за чужбина) преведен,задграничния му паспорт-копие и снимката прикрепена към документите.
Надявам се да съм била полезна!
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
escape

Мнение от escape »

Много благодаря на всички за отговорите!
16.03.11 - интервю
11.11.11 - покана за медицински
28.06.12 - покани за визи
03.08.12 - визи
27.08.12 - полет
musil

Мнение от musil »

Здравейте!
На нас ни се роди бебче след като бяхме пратили документите до Виена. Писахме им писмо и ги питахме какво трябва да пратим. Отговора на Лиза беше че е необходим само акта за раждане . Задграничния паспорт в писмото пишеше, че не е задължителен, защото той е необходим за издаването на визи, затова и не сме правили паспорт на бебчо. На нас не са ни искали никакви снимки на бебето. Във Виена пратихме копие от акта, а не интервюто занесохме и др. декларация за финансова независимост( вече бяхме с едно човече отгоре).
Да уточня: подадохме док. до Виена началото на 2009; бебо се роди средата на 2009; а интервюто беше края на 2009
Това беше при нас.
Според мен за най-сигурно пишете и питайте какво да им пратите.
Аватар
omara

Мнение от omara »

Задграничен паспорт ще трябва да се издаде задължително, когато се изпращат формулярите към Букурещ.
За Виена няма такова изискване.
Но на интервюто изрично се пита за паспорт на детето, макар че не е проблем ако нямаш - минава се само с акта за раждане и сверка с оригинала.

Може да прочетете и това:
".... още не сме изкарали паспорт на детето ни, но според мен е допустимо да се изпрати формуляра, без да се попълва номер на паспорт на детето, тъй като от такъв ще има нужда едва на по-късен етап, при покана за виза – така ли е?..." - http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 4&start=15
Публикувай отговор