въпрос, относно контейнери

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
KASTA7372

въпрос, относно контейнери

Мнение от KASTA7372 »

Дали някой знае как стои въпросът, относно пренасяне на багаж с контейнери и ползвал ли е някой тази услуга?

09.02.2009 - DCS Vienne
28.02.2009 - Accusé de réception
02.10.2009- покана за интервю
01.12.2009 - интервю-успешно
18.01.2010 - Документи Букурещ
Chovek e tolkova golqm kolkoto sa golemi mechtite mu!
Phill

Re: въпрос, относно контейнери

Мнение от Phill »

Доста отдавна четох точно във форума на bgcanada една широка дискусия на тази тема. Общо взето нямаше много мнения в подкрепа на пренасянето на багаж от България към Канада в повече от този, който се разрешава по самолетите. Аргументите са няколко и според мен железни:
1. Прекалено скъпо е;
2. Дори да прекарате багажа, то там на място ще трябва да си организирате транспорт от пристанището до мястото, където ще го ползвате, а това не е нито лесно, нито евтино;
3. Дори да пренебрегнем т.1 и т.2, то остава въпроса - какво ще правите с толкова много багаж в началото, когато е възможно често да сменяте квартири и най-вероятно няма да разполагате с неограничен финансов ресурс, които да инвестирате в транспорт?
4. Повечето от електроуредите в България работят само на 220V, в Канда ще са безполезни или ако все пак решите да ги ползвате ще трябва да инвестирате известна (по-точно неизвестна) сума за да си купите конветори на напрежението.
5. Ако притеснението ви са мебелите, то с тоя транспорт не само ще загубят вид, но и сигурно ще излезнат по-скъпи от новите в Канада.
6. В Канада се продава абсолютно всичко, което и в България и след време ще можете да си купите необходимото.

Поне за началото сигурно ще е добре да имате по-малки очаквания и изисквания за качеството на жилището...
Първи урок по френски 18.06.2009
Подадени док. към Виена 29.09.2009
Акюзе 30.10.2009
Писмо TEFAQ 18.01.2010
дидо

Мнение от дидо »

ние се интересувахме.оказа се че е безумно скъпо и безсмислено.за 5 кубика багаж излизаше някъде около 1500-2000 долара. :o ние поне се отказахме
dobretenov

Мнение от dobretenov »

Абсурд, ..............Проверете и други оферти. Тази цена е за цял контейнер.
KASTA7372

Мнение от KASTA7372 »

Благодаря за практичните съвети, аз имах в предвид да си поделим контейнер с още едно семейство, така сумата ще е наполовина, но би било добре да ползваме опита и на други с подобен проблем, разбира се ако има такива...
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Е аз имам някакъв опит в непряк смисъл. Изнасяме вино и със сигурност мога да кажа че не е необходимо да се наема целия контейнер - ние изнасяме само няколко палета понякога.

Помолих колежката от отдел "експорт" да иска оферти за транспорт на едно пале до Монреал в контейнер. Като измърдят нещо, ще пиша.
KASTA7372

Мнение от KASTA7372 »

Много благодаря demococcus, това ще е ценна информация, така поне ще разберем заслужава ли си цялата хамалогия.
Аватар
Dobrin

Мнение от Dobrin »

А сега да се включа и аз, че трябва да се има предвид и как стои въпроса с митницата в Монреал при пристигането на този контейнер.
Някъде четох, че като имигрант имаш право да внесеш багаж от контейнер без той да се обмитява, но детайли за това нямаше.
Предполагам, ще трябва да има най-малкото някакъв опис пред тамошните митници с декларативен характер ...
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

за да се направи този внос трябвало да се дадат някакви данни в декларацията при влизане, но не знам подробности.....

личното ми мнение е, че в Канада има всичко необходимо, за да оцелее човек някак си

п.с. не забравяйте потниците
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
kiko-01

Мнение от kiko-01 »

Ние сме в Монреал вече 5 месеца и сега вече от тази позиция ще ви кажя, че наистина е по-добре да не носите излишни неща и да давате излишни пари. Наистина тук всичко има и най-вече добри хора има. Аз много се притеснявах за мебелите, но те се оказаха най-малкия проблем. След един месец имахме всичко необходимо в къщи. Ние си купихме някой неща, за други ни помогнаха приятели и напълно непознати българи.
Колкото за тока, ние си купихме от България конвектор за промяна на тока, защото си носихме дребни електроуреди. Но тук децата го развалиха и си купихме нов от Монреал за 15 долара. Така, че и за това има решение.
Желая ви успех!
Документи Виена - 19.01.2008
Интервю - 11.12.2008
Документи Букурещ - 19.02.2009
Баркодове - 10.03.2009
Медицински - 20.04.2009
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Dobrin написа:А сега да се включа и аз, че трябва да се има предвид и как стои въпроса с митницата в Монреал при пристигането на този контейнер.
Някъде четох, че като имигрант имаш право да внесеш багаж от контейнер без той да се обмитява, но детайли за това нямаше.
Предполагам, ще трябва да има най-малкото някакъв опис пред тамошните митници с декларативен характер ...
При първото влизане като имигрирант в Канада не знам да има ограничение за обема и стойността на съпровождащия ви багаж. За това, което не е с вас в момента се предтсавя от вас и заверява от митническия служител списък на вещите, които ще ви последват. Списъкът е свободен текст. При последващо внасяне на вещи, то те се отмятат от списъка и така до приключване на списъка. Информацията ми е от преди две и половина години, може да има промени от тогава. Списъка има валидност поне две години (личен опит).

Edit: Аз също не мисля, че е необходимо да се носят вещи от БГ.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Вижте сайта на канадските гранични/митнически служби за най-актуална информация: http://www.cbsa-asfc.gc.ca/travel-voyag ... r-eng.html
Публикувай отговор