Въпрос относно документите до Букурещ

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Аватар
tigo

Въпрос относно документите до Букурещ

Мнение от tigo »

Имам няколко въпроса към хората минали през тази процедура, относно документите, които изискват от Букурещ, след одобрението от Сидни, по федералната процедура:

1. • Proof of relationship to your close relative in Canada, such as birth, marriage or
adoption certificates.
Какъв документ като доказателство за роднинска връзка мога да изпратя, при полужение че роднината ми е чичо?

2. • notarized employment contracts from your present and past employers,
accompanied by an English or French translation
Не си пазя трудовия договор от стария ми работодател. Като прибавим факта, че той се намира на другия край на страната, а и че договора трябва да е нотариално заверен.... Какво да правя?

3. • original and up-to-date letters of reference from your past and current employers.
Letters must be written on company letterhead and show the company’s full
address, telephone and fax numbers, and be stamped with the company’s official
seal.
Писмо от работодателите ми. Така.... За стария вече писах усложняващите фактори.. а колкото до сегашния ми... не искам той да разбира че евентуално ще го напускам преди да съм получил визи...! Пак какво да правя..??

Ще съм благодарен за съвети, от хора минали вече по този път!
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: Въпрос относно документите до Букурещ

Мнение от kill_u »

tigo написа: Писмо от работодателите ми. Така.... За стария вече писах усложняващите фактори.. а колкото до сегашния ми... не искам той да разбира че евентуално ще го напускам преди да съм получил визи...! Пак какво да правя..??

Почвай по кебекската процедура тогава. По тая не става без да разлаеш кучетата....

А договорите трябва да ги намериш това е част от доказателството за стажа.
Последно промяна от kill_u на Сря Фев 03, 2010 12:17 am, променено общо 1 път.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

kill_u написа:

Почвай по кебекската процедура тогава. По тая не става без да разлаеш кучетата....
Що ве килър? Ти си ги работил тия неща скоро, ама требва да има начин.

Отива и моли стария за препис от трудов договор и препоръка Е усложняващо е, може да се наложи и да почерпи, ама то без зор не става
За новия работодател би следвало да я разберат. Тука никой не очаква да му дадеш препоръка от настоящия работодател..., ако има трудов договор би следвало да стигне с подходящо обяснение що не може да представи писмо от настоящия.

Само предполагам де!
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Ivan1007 написа:
kill_u написа:

Що ве килър? Ти си ги работил тия неща скоро, ама требва да има начин.

Отива и моли стария за препис от трудов договор и препоръка Е усложняващо е, може да се наложи и да почерпи, ама то без зор не става
За новия работодател би следвало да я разберат. Тука никой не очаква да му дадеш препоръка от настоящия работодател..., ако има трудов договор би следвало да стигне с подходящо обяснение що не може да представи писмо от настоящия.

Само предполагам де!
Хе Иване ти май си забравил какво е в БГ :rofl:
Отидеш при работодателя в случая ХР и почваш:
- Здрасти! Идвам по малко работа тука....
- Каква работа? - гледа те навъсено дебеланата отсреща.
- ...ами аз искам референции от работодателя. - изстрелваш ти.
Тя седи и те гледа две минути и ти казва:
- Ние такива неща не издаваме тука.
- По член 167 от КТ имам право на правилна оценка на работата ми!! - изтрелваш като картечница щото почваш да се нервиш.
Дебеланата се учудва "Тоя пък от де ги знае такива работи?"
- Добре ще питам шефа. - отговаря в замяна
След два часа се обажда шефа:
- Ти! За какво ти е това писмо, да не смяташ да ни напускаш?
- Не! Смятам да имигрирам в Канада?
- Какво!! И ще ни оставиш? Толкова е направила нашата фирма за теб, а ти сега в тия трудни времена ни изоставяш......
- Налага ми се имам здравословни проблеми - казваш предварително скалъпената лъжа
- Може ли да видя епикризата - не се отказва оня.
- Ми съжалявам ама е лекарска тайна. - пак предварително скалъпено.
Съшитата с бели конци лъжа минава обаче. И ти не знаеш точно как.
След два дена отиваш в офиса да си взимаш референцията. Секретарката без да ти казва "Здравей" или нещо подобно, което е казвала преди те гледа завистливо и вика:
- ЕЕЕЕ, уреди се да отидеш в Канадата. Ще си живееш живота ти а нас ще ни забравиш тука....
- Ми налага ми се...
Дебеланата е още по зле. Тя гледа злобно и вика:
- Казвам му на шефа да не ти разписва щото нямаш право на това писмо преди напускане на работа ама той вика, че ти трябвало. Добре си се наредил ще си живееш живота обаче после нали пък ние тука хърбите да бъхтаме.
- Ми аз така налага ми се...
И бягаш с ценната хартийка. А колегите после какви ги почват зад гърба ти............

Та такива ми ти работи.

А за подходящото обяснение си прав. Но въпроса е как тогава ще докаже, че функциите които е изпълнявал са същите като по НОК? Само с договора ли? Поне една ДХ да скатае и да прати.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Не съм ве! Как ще съм забравил. :D

Това с КТ е абсолютно погрешен подход!

Аз затова казах, че може да се наложи да почерпи. Пише си сам препоръката и с подходяща бутилка и още нещо, ако се наложи я връчва на бившия си шеф за подпис. Аз не съм го правил щото съм работил само на едно място и си взех препоръка като напуснах, ама си му я дадох готова написана на английски да не мъчи преводача на фирмата. :D
Иначе предишния ми беше дал за процедурата - той ме научи пак така тогава. Напиши си и ще ти я подпиша. :D Ама тогава процедурата траеше 3 години и него му беше през оная кво ще става след 3 години. :D

Та става, само требва да се поразмърда, че като го чета сега - ми далече ми е , ми неудобно ми е. Ми да учи френски, ако мисли, че ще му е по-удобно. 8)
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

1. Мисля че чичовците не се броят и не носят точки. Хаитяните по едно време се опитваха да убедат канадците че там при тях цялото село си е едно семейство, ама не стана. Казаха им - само биологичните родители, биологичните деца и съпруг/съпруга. Но може и да греша, щото не съм спец по федералната процедура.

2. Работодателят ти го пази. Ще се разходиш до там, ще поискаш копие и ще си го завериш при някой усмихнат нотариус. Аз съм го правил това (Сандански-Пловдив) - не е трудно, става за един ден. Даже и да не пази договора, задължн е да те води в някакви смешни книги, наречени "ведомости" (в днешно време са на компютър) и да ги пази сума си време - и по тях да ти издаде после справки и т.н.

3. Да, както те посъветваха - напиши си я сам и отиди да й сложат само печат и подпис. Някак си хората са по-малко склонни да се инатят, ако ги помолиш много учтиво и е нещо много дребно. Даже и да не се обичате много с работодателя, той вероятно ще предпочете да удари подписа и да му се махаш от главата, отколкото да седиш и да му се молиш цял ден.
Колкото до сегашния работодател - това със "шефе, то отнема много време, а може и да не стане" върши работа. Общо взето ако работодателят те смята за пич, ще си каже "Еми супер, ще се уреди момчето, а аз дотогава ще намерия друг". Ако не те смята за пич: "Е тоя и без тва не ме кефи, все ще намеря някой по-читав да го замести докато се изниже". Бъди сигурен че си повторил поне три пъти - "отнема много време, може и да не стане".
А таковата.. май не е нужно баш шефа да подпише - може и да е прекият ръководител.

Колкото до бланката - ако съвсем не можеш да си получиш една такава - не се коркай, нашата фирма уж голяма, а НЯМА фирмени бланки. Аз разпечатах на принтера логото отгоре и адресите отдолу и - готова е фирмената бланка!
Аватар
tigo

Мнение от tigo »

Благодарско за отговорите, но имам още няколко въпроса...
kill_u написа:
kill_u какво значи това? Нима кебекарите не изискват доказателства за стаж? Съмнявам се...

Дали трябва в прословутото писмо да фигурират така наречените препоръки, от рода на "той беше много работлив и не беше притенциозен към заплащането.... винаги усмихнат.... и т.н." ?

А какво ще кажете за фалшифициране на документите...? Дали от Букурещ биха направили обратна проверка?
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Да, за кебекарите в 99% от случаите е достатъчно само трудова книжка за доказателство. Но от време на време проверяват - било да звъннат на работодател, било да поискат от някого допълнително служебна бележка.

Аз като прочетох в твоята статия какви корави изисквания ви се налага да покриете за доказване на стаж по федералната.. си плюх в пазвата и благодарих мислено на всичките си учителки по френски :lol:
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

tigo написа:Имам няколко въпроса .... относно документите, които изискват от Букурещ...
Поискаха ли ги вече? Ако не са, изчакай да видиш какво ще ти поискат - има голяма вероятност нещата да са по-малко от тези описани в инструкциите и евентуално за някой от "притеснителните" за теб документи да се окаже, че не е нужен.
tigo написа:... Какъв документ като доказателство за роднинска връзка мога да изпратя, при полужение че роднината ми е чичо?...
Вероятно копие от акта му за раждане (а може би и от този на баща ти) - според мен от него ще е видно че има същите родители като баща ти, за който така или наче ще трябва да напишеш няколко думи в някои от фрмулярите.
tigo написа:...стария ми работодател .... се намира на другия край на страната...
Имиграционната процедура не е евтино удоволствие. Една разходка до другия край на България не би трябвало да те притеснява. За сравнение аз съм от Русе, но ходих до София четири пъти (е, единия го съчетах с командировка :lol: , но това е друга тема).
tigo написа:...не искам той да разбира че евентуално ще го напускам преди да съм получил визи...! Пак какво да правя...
Бъди находчив - измисли предлог за тези документи, който не би притеснил работодателя ти - специализиран курс в някой далечен ВУЗ или в on-line университет, кредит от банка... не знам на какво би се хванал. Помисли и ще намериш решение :)
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

demococcus написа:
Аз като прочетох в твоята статия какви корави изисквания ви се налага да покриете за доказване на стаж по федералната.. си плюх в пазвата и благодарих мислено на всичките си учителки по френски :lol:
Същото беше с мен, като научих колко трябва да кихна на тия учителници по френски за да си докарам пет фрази на френски за да мина интервюто. :rofl:

hadministratora написа:
tigo написа:Имам няколко въпроса .... относно документите, които изискват от Букурещ...
Поискаха ли ги вече? Ако не са, изчакай да видиш какво ще ти поискат - има голяма вероятност нещата да са по-малко от тези описани в инструкциите и евентуално за някой от "притеснителните" за теб документи да се окаже, че не е нужен.
хадмине забравяш, че те вече не ги искат. От Сидни ти казват: "..пратете в 120 дневен срок документите, които се изискват от консулството на Букурещ, съгласно инструкциите описани в този документ"
bp_de

Мнение от bp_de »

tigo написа:Имам няколко въпроса към хората минали през тази процедура, относно документите, които изискват от Букурещ, след одобрението от Сидни, по федералната процедура:

1. • Proof of relationship to your close relative in Canada, such as birth, marriage or
adoption certificates.
Какъв документ като доказателство за роднинска връзка мога да изпратя, при полужение че роднината ми е чичо?

Споделям ти моя опит САМО по точка 1 с уточнението че докумета съм го вадил и само съм го показвал на имигреишан и тои каза че е ок но официално не съм го ползвал.
Другата условност е че моя док е за това че сестра ми ми е сетра ... (как звучи само :) )

Отигох в некаква служба -ЕСРАГОН или несто отсорта беше ,не претендирам че точно тка беше но това е некаква служба кум общината - там дет се вадят например удостоверения за наследници например.
Оказа се че си имало док за роднински връзки -Официална бланка и т.н та в моя пише нещо от сорта-
Лицето X е в роднински връзки с лицето Y - в моя случаи - сестра.
Това го преведох на енглиш -само превод без всякакви други тапотии .
Та имах случаи да ходя на разните му мероприятия на които има имиграционени от кандското посолство -
в моя случаи понеже деиствието се развива в немско та и персоните бяха от берлинското -показх му го -питам тва вършили работа за им. по федералната -човека рече -ОК е.
Аватар
tigo

Мнение от tigo »

kill_u написа:
хадмине забравяш, че те вече не ги искат. От Сидни ти казват: "..пратете в 120 дневен срок документите, които се изискват от консулството на Букурещ, съгласно инструкциите описани в този документ"
Това е точно така.

Явно ми предстоят доста емоции....
Чудя се само дали да си пиша референциите сам и да искам работодателите ми да ги подпишат или да искам те да ги напишат...??
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

tigo написа:...Чудя се само дали да си пиша референциите сам и да искам работодателите ми да ги подпишат или да искам те да ги напишат...??
Пиши сам - хем ще им спестиш излишни главоболия, хем ще получиш това, което ти трябва.
Публикувай отговор