Получено писмо от ВИЕНА три месеца след АКЮЗЕ
Получено писмо от ВИЕНА три месеца след АКЮЗЕ
Днес получих писмо от Виена в което посочват, че предварителния отговор на подадените от мен документи е положителен. Искат ми няколко документа плюс сертификат за владеене на френски и могат да ми приключат досието без интервю. Това писмо нормално ли е или го изпращат само на определени хора? Всички ли получават това писмо? Нека някой да сподели дали и той е получил такова? Ако откажа да пратя документ за владеене на френски дали ще ме допуснат отново до интервю, защото в писмото е описано, че от три до шест месеца чакат документите които ми искат допълнително? Вероятно това значи, че ще ни отложат за декември, но това са мои разсъждения.
02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ
17-09-2010 г.ВИЗИ
Re: Получено писмо от ВИЕНА три месеца след АКЮЗЕ
на нас не са ни пращали такова писмо. 3 седмици преди самото интервю ни пратиха поканата 

- demococcus
На нас ни пратиха катова писмо. Ние му отговорихме прилежно и си получихме сертификатите. Аз също си задавах въпроса дали ще ни пратят на интервю, ако не отговорим... но не се наложи.
МОЯТ СЪВЕТ Е ДА СЕ ЯВИШ НА ТЕСТА КОИТО Е АДАПТИРАН ЗА КВЕБЕК, ТЪЙ КАТО ТОЙ ЩЕ Е ИЗЦЯЛО УСТЕН И ЩЕ ПРОТЕЧЕ ПО СЛЕДНИЯ НАЧИН - ЩЕ СЛУШАШ ТЕКСТ И ЩЕ ОТГОВАРЯШ НА ТЕСТОВО ИЗПИТВАНЕ СЛЕД КОЕТО ПРЕД КОМИСИЯ ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗЛОЖИШ СВОЕ СТАНОВИЩЕ ПО ЗАДАДЕНА ОТ ТЯХ ТЕМА. КОМИСИЯТА Е ТОЛЕРАНТНА И АКО НЕЩО НЕ РАЗБИРАШ ЩЕ ТИ ПОМАГА.
ИНФОРМАЦИЯТА Е СИГУРЕН ИЗТОЧНИК
УСПЕХ
ИНФОРМАЦИЯТА Е СИГУРЕН ИЗТОЧНИК
УСПЕХ
Привет,
Не мисля, че изпращат подобни писма на всички. Вероятно сте събрали доста /достатъчно/ точки и искат просто да си докажете нивата на френски. Ако не го направиш сега просто ще трябва да защитиш нивата, които си декларирал на интервюто. Поне аз така си мисля...
Междудругото би ли споделил/а моля те дали вашите професии са от търсените?
Не мисля, че изпращат подобни писма на всички. Вероятно сте събрали доста /достатъчно/ точки и искат просто да си докажете нивата на френски. Ако не го направиш сега просто ще трябва да защитиш нивата, които си декларирал на интервюто. Поне аз така си мисля...
Междудругото би ли споделил/а моля те дали вашите професии са от търсените?
Страхотна новина по добре да се явите по скоро на теста, защото то няма да е толкова стресиращ колкото интервюто, защото имате и втори шанс и достатъчно време. Успех.
Нивата, които сме посочили и за двамата кандидати са 6/7. А относно професиите, честно не знам по новия списък дали са от търсените, и двамата сме завършили психология, жена ми и магистратура. Аз имам и завършено висше военно училище преди психологията, като съм инженер по комуникационна техникаDi_82 написа:Привет,
Между другото би ли споделил/а моля те дали вашите професии са от търсените?
02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ
17-09-2010 г.ВИЗИ
-
Теста не е никак лесен, след 2 езика (писмено и говоримо) трябва доста усилия да се положат. Като време мин. 6 месеца, при добра основа за езика иначе 1 година. Внимание. Успех и търпение.
ние сащо сме от получилите такова писмо и сега ще се явяваме на тест по френски TCFQ.подготвяите се по френски и моето мнение е че няма да имате интервю!!!!!успех!!!!
-
- Обратна връзка:
Здравейте и от нас ! Ние днес също получихме такова писмо в което ни казват да им изпратим документ за ниво на език и няколко други документа ,за да ни изпратят сертификатите.Много ми е интересно тази сесия така ли ще го карат или това е само за някои?
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
И ние получихме днес такова писмо. Обаче нали сме каръци, освен изпит TEFAQ или DELF или TCFQ ни искат и куп други документи (за основен кандидат: сертификат от последното работно място, копие и превод на акт за брак и за развод; на придружаващия кандидат: цветно копие на инженерната му диплома, сертификат от последното раб.място).
И на нас пише, че предварителното проучване на документите ни е positif и след представяне на исканите документи, окончателното им решение ще бъде взето sans entrevue. Дават ни три до девет месеца за да им пратим всичко.
Явно си променят стратегията. Май така ще е по-леко.
И на нас пише, че предварителното проучване на документите ни е positif и след представяне на исканите документи, окончателното им решение ще бъде взето sans entrevue. Дават ни три до девет месеца за да им пратим всичко.
Явно си променят стратегията. Май така ще е по-леко.
... САЩ или Канада? 
Решено е - USA, идвамееее!
Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!

НАПРАВИХМЕ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР! Тук все повече ни харесва!!!
http://www.youtube.com/watch?v=YqlQS5CC" onclick="window.open(this.href);return false; ... r_embedded

Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!

http://www.youtube.com/watch?v=YqlQS5CC" onclick="window.open(this.href);return false; ... r_embedded
- demococcus
Хехе, честито ви!
Аз доколкото знам това е само за тези, които имат достатъчно точки за да прескочат границата без да им се присъждат точки за мотивация от интервюто.
Но пък сигурно има някаква промяна в "стратегията", може би повишаване на доверието в БГ кандидатите? Защото едва ли сме пръвите, които събират добър брой точки само от документите.. но преди са викали на интервю да препитват и проверяват хората масово.
А да питам - само на водещия кандидат ли искат тест или и на двамата? В нашия случай искаха само за френски, само от водещия, при положение че вторият кандидат беше заявил 4/4 френски и двамата бяхме заявили средно ниво английски.
А какво ще рече "сертификат от последното работно място"?
Аз доколкото знам това е само за тези, които имат достатъчно точки за да прескочат границата без да им се присъждат точки за мотивация от интервюто.
Но пък сигурно има някаква промяна в "стратегията", може би повишаване на доверието в БГ кандидатите? Защото едва ли сме пръвите, които събират добър брой точки само от документите.. но преди са викали на интервю да препитват и проверяват хората масово.
А да питам - само на водещия кандидат ли искат тест или и на двамата? В нашия случай искаха само за френски, само от водещия, при положение че вторият кандидат беше заявил 4/4 френски и двамата бяхме заявили средно ниво английски.
А какво ще рече "сертификат от последното работно място"?
Честито на всички и успех!
-
- Обратна връзка:
В нашия случай искат документ за ниво на език само от водещия кандидат .Пише ,че ако втория кандидат има може да го приложи ,но не е задължителен елемент.Странното в нашия случай е,че съпругът ми е завършил английска гимназия ,а му искат сертификат за ниво по английски език в специализирана институция към някой университет!!! Не ги разбирам защо го искат?!?! Някой друг имал ли е подобно изискване и къде е държал подобен изпит ,за да получи този сертификат?demococcus написа: А да питам - само на водещия кандидат ли искат тест или и на двамата?
При нас водещият кандидат(съпругът ми) има заявени нива 8/8 и на френски, и на английски. А аз има заявени нива 7/7 френски и английски 4/4.
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
при нас нещата са така: аз (водещ кандидат) съм заявила френски 8/7 и английски 8/7 (имам от средното образование 200 часа fransais и съм магистър английска филология. На мен ми искат да издържа изпит TCFQ или DELF да си докажа нивото по френски (предполагам В2 отговаря на заявените от мен стойности).demococcus написа:А да питам - само на водещия кандидат ли искат тест или и на двамата? В нашия случай искаха само за френски, само от водещия, при положение че вторият кандидат беше заявил 4/4 френски и двамата бяхме заявили средно ниво английски.
мъжът ми (придружаващ) е заявил: френски 6/5, английски 4/4. На него му искат документи за изкаран курс от одобрена от тях институция или сертификат от одобрена от тях институция.
Вчера попрочетохме за тези изпити и определено ще се явяваме на TCFQ, защото ми се струва, че е най-лесен за подготовка. Поправете ме, ако греша.
И аз не знам какво ще рече. Надявах се, тук някой да знае и да ми каже.demococcus написа:А какво ще рече "сертификат от последното работно място"?
... САЩ или Канада? 
Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!

Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!