Анкета: Точки за трудов стаж?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
marti2008

Re: Анкета: Точки за трудов стаж?

Мнение от marti2008 »

От случаите които познавам аз има такива на които са признали целия стаж и на които 2год. са отрязани заради майчинството,затова мисля че ако въпросните години стаж са решаващи за минаване на интервюто-тогава се правят по -обстойни проверки.А има много които си мислят,че са им ги признали/както казва Linko/,но дали е така не е сигурно.
Ако не питат е супер,но аз не бях от щастливците-на мен ми поискаха -бележка от работа и доказателство от държавна институция.
Дано да има по-малко къръци като нас ;(
Успех на всички мамчета и пожелания за по-малко проверки,защото напоследък зачестиха! :y:
etko

Мнение от etko »

Здравейте,да ви попитам относно трудовия стаж: има ли значение дали трудовият стаж е по специалността от дипломата. Тъй като аз и жена ми не сме работили точно по специалностите си. Инженери сме аз електронен, а тя -машинен ( ако има значение).Благодаря.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

etko, има значение само ако специалността ти е в Списък 2009 с търсените области на образование и се надяваш на допълнителни токи за това. В общият случай няма никакво значение.
Ако пък специалността е в Списък 2009 и нямаш стаж по нея, то в случай че е придобита до 5 г. от датата на подаване на молбата за селекция си получаваш допълнителните точки за търсена професия но губиш точките за стаж. Защото в този случай се оценява единствено стажът по търсената професия. Ако пък е придобита по-отдавна то не получаваш допълнителни точки за търсена професия но си получаваш точки за целият си трудов стаж, независимо че не е по специалността от дипломата.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
etko

Мнение от etko »

Благодаря ти за бързия отговор Linko.
Публикувай отговор